10 e ravintolapäivät eli Syö! Helsinki

Sisältää kaupallisia linkkejä

Eilen käynnistyivät taas Syö! Helsinki viikot, jotka jatkuvat 18.10 saakka. Mukana olevat ravintolat tarjoavat valitsemiaan annoksia 10e hintaan lounasajan ulkopuolella arki-iltaisin ja viikonloppuisin koko päivän kahden viikon ajan.  Kaikki ravintolat löydät täältä.  Syö! päivät järjestetään Helsingin lisäksi myös Turussa, Tampereella, ja Lahdessa. 

Hyödynnän näitä tarjouksia poikaystäväni kanssa joka kerta. Yhdessä ravintolassa olemme nytkin jo ehtineet käydä, ja haluaisimme vielä moneen. Tämä on mielestäni paitsi ihana mahdollisuus syödä edullisemmin ulkona, myös tutustua uusiin ravintoloihin. Kommentoithan siis, jos voit suositella jotakin kampanjan ravintoloista. Tämä postaus on toteutettu halusta suositella joitakin ravintoloita omien kokemusten pohjalta ilman kaupallista yhteistyötä. Suositusten jälkeen kerron myös niistä Syö!Helsinki -ravintoloista, joita vielä haluaisimme kokeilla.

Näissä olen käynyt ja voin suositella

syoonam2.jpg

syoonam.jpg

syoonam3.jpg

Onam on ihana Vietnamilainen ravintola kauppakeskus Forumissa. Onamissa on aina ystävällinen palvelu ja pöytiintarjoilu. Astiat ovat kaunista maalattua posliinia, ja tunnelma levollinen huolimatta sijainnista kauppakeskuksessa. Onamin Pho-keittojen liemi on ihanan mausteinen ja lämmittävä, ei kuitenkaan tulinen. Olen syönyt myös kasvistäytteisiä kevätrullia ja nuudelisalaattia, ja kaikki ovat olleet hyviä. Ilolla huomasin, että Onam on ottanut Helsinkisyö päiville uusia ruokavaihtoehtoja 10e hintaan, sillä heidän listansa ei ole kovin laaja.

syomomotoko.jpg

Japanilaista Ramen-keittoa tarjoava Momotoko on ollut poikaystäväni lempparivalintoja, kun olemme olleet yhdessä Helsinkisi päivillä nauttimassa 10e annoksista. Ramen on nuudelikeitto, jossa on tyypillisesti kananmuna, yrttejä, vaihtelevan mausteinen liemi ja täytteitä oman valinnan mukaan. Poikaystäväni on ottanut yleensä possua, minä olen valinnut äyriäisiä ja tofusuikaleita ja kokeillut myös kanaa. Keitto tarjoillaan ihanista savipadoista, ja se lämmittää ja varmasti täyttääkin mukavasti kylmempänäkin syyspäivänä. Liemi ryystetään söpöllä puukauhalla.

syotamarin3.jpg

syotamarin2.jpg

 

syotamarinmina.jpg

Tamarin on thaimaalaisista ravintoloista luottopaikkamme. Tamarin valikoitui myös ensimmäiseksi ravintolaksemme, jossa kävimme jo heti päivien alettua viikonloppulounaat poikaystäväni kanssa syömässä. Tamarinista saa nyt siis minkä tahansa tofu- tai kana-annokset 10e hintaan. Riisi ja kastikkeet tarjoillaan pöytään lämpiminä erillisistä tarjoilukulhoista, joten täältä voi valita esimerkiksi myös kaksi annosta yhteiseksi, ja päästä kumpikin nauttimaan kahdesta erilaisesta ruoasta. Ruokaa on runsaasti, ja  loput saa myös mukaan, jos kaikkea ei jaksa kerralla. 

syovapiano.jpg

syovapiano2.jpg

Takuuvarmat pastat ja pizzat saa aivan Rautatieasemalta Vapianosta. Vapianossa ruoka tehdään silmiesi edessä tilauksesta, ja maksat ostoksesi lopuksi kassalla näyttämällää korttiasi, johon on sähköisesti kirjattu tilauksesi. Pasta-annoksia on useita, ja saat itse valita, mihin pastaan se valmistetaan. Vapiano on saksalainen ketju, ja vierailimme siellä useamman kerran myös Berliinin-reissullamme. 

Nämä kiinnostavat

syosushi.jpg

Kaikille minut tunteville on sushirakkauteni jo varmasti tuttua, ja selattuani Syö!Helsinki-päivien listausta sushiravintoloista, osui silmiini Harun illallisbuffet. Samoin Töölön Tokyo55:n japanilaiset kala-annokset kuulostelevat houkuttelevilta. Forumin Itamae’ta ja Lasipalatsin Haikua olen siskoni kanssa edellisinä vuosina jo kokeillutkin. Lajitelmien suhteen olen vain vähän nirso, kun en voi sietää avokadoa… Jos buffet on sinullekin varmempi vaihtoehto, yhteen lemppareistani Itsudemo-ravintolan illallis- tai viikonloppubuffetin Helsingissä saa nyt offerillalta edullisesti. Mukaan sushit saa Kampista alle kympillä.  Tampereen sushitarjouksen Itsudemoon löydät tästä.

Lisäksi olen kuullut paljon hyvää Roots -ravintolasta, ja heidän syöhelsinki-päiviensä falafel-kulhoannos 10e hintaan kuulostaa houkuttelevalta. Poikaystäväni kiinnostui myös mezeä ja falafelejä tarjoavasta kasvisravintola Levantista. 

Etnisistä ravintoloista olemme halunneet myös löytää hyvän nepalilaisen ravintolan. Vaikka tarjontaa on runsaasti, emme oikein tiedä, mistä aloittaa. Syö! helsinki päivinä ainakin Base Camp Hakaniemi, Manskun Bihani, RoyalNepal, Rautatieasemalla sijaitseva Himalaya ja Kampin Satkar näyttivät nepalilaisista tarjoavan 10e annoksia. Suosittelethan siis hyvää nepalilaista ravintolaa, jos sellaisen tiedät helsingistä!

Thaimaalainen ruoka on yksi lemppareistamme, ja Tamarin on ihana, mutta meistä olisi kiva löytää myös toinen hyvä thaimaalainen vaihtelun vuoksi. Syö! Helsinki -päivien thaimaalaista tarjoavista minua alkoi eniten houkutella ThaiOrchid, RyanThai ja Bangkok9. Onko sinulla kokemuksia näistä? Jos olet näistä jossakin käynyt, kerrohan, millainen kokemus se oli!

Kaikki Syö! Helsinki ravintolat ja tarjousannokset löydät täältä

Rakkaudella, Ida

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *