Aloita jooga kotona

Youtuben parhaat kanavat kotijoogan aloittamiseen ovat mielestäni Yoga with Adriene ja Yoga with Kassandra. Olen saanut youtuben joogaharjoituksista  apua rentoutumiseen, henkistä ja kehollista itseluottamusta ja voimaa jaksamiseen.Tässä postauksessa opastan joogan aloittamiseen ja annan vinkkejä youtuben parhaista joogaharjoituksista Adrienelta ja Kassandralta.

Mitä jooga on?

Yksinkertaisesti minulle joogaharjoitus on sarja tietoisesti tehtäviä liikkeitä, joita vahvistetaan ja johdetaan hengityksillä sisään ja ulos. Parhaimmillaan joogaharjoitus rentouttaa tai vahvistaa kehoa ja mieltä.

Kun aloitat joogan

Lyhyiden alle puolen tunnin harjoituksilla youtubesta on helppo aloittaa jooga kotona tai kokeilla, onko jooga oma juttu. Muista joogan lempeys. Voit tehdä harjoituksia, vaikka et kaikkia asanoja eli asentoja heti ymmärtäisikään tai pysyisi mukana videon tahdissa. Engalnnin kieli ei ole ongelma, koska asanat näytetään videoilla, Kassandra ja Adriene joogaavat kanssasi. Samat asanat kuten alaaspäin katsova koira ja koobra toistuvat harjotuksissa. Ole mukana missä pystyt, ja muista hengittää.

Joogahengitys

Minulla meni kauan, että opin yhdistämään joogan tietoisen hengityksen luontevasti, johtamaan sillä liikkeitä. Nyt pystyn kohdentamaan hengitystä kireisiin lihaksiin ja viemään tietoisesti mielessäni pyörivät ajatukseni vain hengittämiseen.

Joogassa hengitys sisään tai ulos alkaa ensin, ja liike seuraa. Tämä ei onnistu heti. Tärkeintä joogassa on, että muistat hengittää liikkeitä tehdessäsi. Kun hengitys kulkee, saat happea lihaksille, aivoille ja sisäelimille, ja saat joogan positiiviset vaikutukset aktivoitumaan.

tämän kuvan on ottanut siskoni

Aloita joogaharjoitus kuunnellen omaa hengitystäsi, ehkä hieman syvennät sitä. Kuuntele, miltä kehossasi tuntuu. Muista antaa hengityksen kulkea harjoituksen ajan, vaikka se ei menisikään oikeaoppisesti videon ohjeiden tai liikkeiden kanssa yhtäaikaa. Päätä harjoitus samalla tavalla kuin aloitit rauhoittamalla hengityksen, kuulostelemalla kehoasi ja vastaanota joogan positiiviset vaikutukset.

Joogaharjoituksia eri tilanteisiin

Kehon herättelyyn aamulla

Hyvä ja lyhyt video kehon herättelyyn aamulla Adrienelta.

Energiaa päivään antava video Kassandralta.

Venyttelyä ja joustavuutta

Perinteinen venyttelyvideo koko keholle Adrienelta.

Jokaiseen päivään sopiva harjoitus kehon liikkuvuuden parantamiseen tai ylläpitämiseen Kassandralta.

Mielen voimaa

Itseluottamusta ja voimaantumista antava harjoitus Adrienelta

Lempeyttä, kiitollisuutta ja oman kehon kuulostelua Adrienelta

Rentoutumiseen ja rauhoittumiseen ennen nukkumaan menoa

Lyhyt video, jolla jätät menneen päivän taaksesi ja rauhoitut illalla nukkumaan.

Muistattehan vaikuttaa siihen, millaisia postauksia kirjoitan blogiini. Kilkkaathan siis sydäntä tämän postauksen yläreunassa, jos tykkäsit postauksesta ja hyvinvointi ja jooga kiinnostavat.

Rakkaudella,

Ida

hyvinvointi mieli liikunta hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *