Helpot ja kivat itsetehdyt joulukortit

Meillä on siskon kanssa ihana perinne askarrella joka vuosi yhdessä joulukortit. Lapsena tehtiin niitä yhdessä äidin kanssa. Mulla on vieläkin tallellla joku mun ja siskon tekemä tonttukortti, jossa huopalakin alta kurkistaa jättimäiset tussilla piirretyt silmä ja leveäkiin leveämpi hymy.

Sisko oli mun luona viime sunnuntaina, ja askarreltiin yhdessä joulukortteja, maisteltiin vähän pipareita ja kuunneltiin joululauluja. Olin ostanut tarvikkeet kortteihin Tampereen kädentaitomessuilta ja saanut idean Sinellin pisteeltä. Meistä tällä yksinkertaisella askarteluidealla tuli aika kivoja kortteja, joita voi tehdä myös yhdessä lasten kanssa.

joulukortti askartelu
Yhdessä askartelu on niin kivaa, etenkin joulun alla!

Joulukortteihin käytetttiin valmiita korttipohjia ja sinellin ympyrän mallisia ja glitterillä koristeltuja foam-tarroja. Lisäksi olin löytänyt Sinellistä arkin jouluisia tarroja, joissa sukasta tai tumpusta kurkistaa suloinen hahmo.

Piirrettin hopea- tai kultatussilla korttiin nauha, johon kiinnitettiin roikkumaan kimaltelevia joulupalloja ja -sukkia. Paketissa oli erikokoisia pallotarroja, ja osaan korteista laitettiin vain isompia joulupalloja, joihin piirrettiin nauhat.

Kortteihin ei tarvittu liimaa eikä saksia, joten pienikin lapsi pystyy toteuttamaan kortin itse. Ja sukat, tumput ja pallothan voivat myös lentää ja nauhankin roikkumistyyli on vapaa!

Kortteihin ei tarvittu liimaa eikä saksia, joten pienikin lapsi pystyy toteuttamaan kortin itse.

Kortti-ideaa voi toki helposti myös muokata, ja tarrat eivät ole mitenkään välttämättömiä. Ihania joulupalloja tulisi myös varmasti erilaisista kuvio- tai glitterpapereista tai vaikkapa kangastilkuista kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Toki silloin tarvitaan myös liimaa ja saksia. Sukat tai tumputkin voi leikata vaikkapa huovasta, ja kurkistavat tyypit jättää pois tai piirtää itse.

joulukorttiaskartelu
Tässä meidän askartelemia joulukortteja 🙂

Tehtiin kaikki joulukortit samalla idealla, mutta jokaisesta tuli erilaisten tarrojen asetelmalla vähän erilaisia. Oli kiva suunnitella joulukortteja vähän saajan mukaan! 🙂

Tässä vielä moneen kertaan toteuttamani vinkki joululahjaksi:

itsetehty granola on ihana joululahja

Mitäs tykkäätte meidän askartelemista joulukorteista? Onko teillä ollut tapana askarrella tai lähettää joulukortteja?

Ihanaa joulunodotusta,

Rakkaudella,

Ida

perhe diy ystavat-ja-perhe tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *