Hyvä arki

Kaupallinen yhteistyö yrityksen Freska kanssa

Minusta arkeen palaaminen on tuntunut samaan aikaa rauhoittavalta, innostavalta ja ehkä vähän haikealtakin loman kokemuksien jälkeen. Tässä postauksessa kerron, mikä minun arjestani tekee hyvän.

Olen kiitollinen siitä, että teen omasta mielestäni merkityksellistä tyotä ja minulla on joka päivä töissä kivaa. Työni tuntuu entistä paremmalta, kun kehitän ammattitaitoani, kannustan tyokavereitani ja nauramme yhdessä. Opettajana suunnittelen lapsille ja itselleni mahdollisimman mielekkäitä uusia kivoja juttuja päiviin. 

Vapaa-ajalleni tykkään siitä, että minulla on tiedossa kivoja juttuja, joita odottaa. Otan selvää uusista näyttelyistä ja elokuvista, mitä tunteja on tarjolla kuntokeskuksessani ja kirjoitan tapahtumia etukäteen kalenteriini. Yleensä meillä on poikaystäväni kanssa jokaiselle viikonlopulle joku yhteinen extrajuttu mietitty, vaikkapa päiväreissu Porvooseen, brunssi tai pullan leipomistalkoot ja leffailta kotona.

Vietän aikaa ihmisten kanssa, jotka saavat minut hymyilemään.Ystävieni ohella erityisesti äitini tapaamisen jälkeen yleensä saan virtaa ja iloa loppuillaksi.

arki4.jpg

arki2.jpg

Huomaan kaipaavani viikonloppuihini myös omaa rauhaa kirjani tai muumijaksojen parissa. Tarvitsen kävelylenkkejä ilman musiikkia ja sunnuntaiaamuja, ettei heti tarvitse lähteä mihinkään. Työni on niin hektistä, että työpäivän kälkeen minun täytyy olla hetki itsekseen. 

Omasta jaksamisesta huolehtiminen on itsensä arvostamista. On surullista, että niin monelle meistä kuuluu aina vain kiirettä. Minusta kiirettä ei voi aina välttää, mutta sitä voi hallita esimerkiksi priorisoimalla ja hyvällä ajankäyton suunnittelulla.  Väitän, että nykyisessä työelämässä on välttämätontä tunnistaa, milloin pitää antaa kaikkenssa, ja mitkä asiat voi ”vain hoitaa” pois alta tai siirtää tuonnemmaksi. On ehkä ihan hyvä, että välillä vapaa-ajalla on myös tylsää.

arki5p.jpg

Arjen päivittäiset askareet pyrin hoitamaan mahdollisimman helposti. Haluan, että luovuuttani ja energiaani jää enemmän muuhun kuin kaupassakäyntiin, ruoanlaittoon ja siivoamiseen tai niistä valittamiseen. Tämä on aika helppoa, koska organisointi on vahvuuteni. 

Meillä arjen helppous tarkoittaa esimerkiksi sitä, että käymme kaupassa kunnolla vain kerran viikossa. Suunnittelemme ja teemme ruokaa tulevaksi viikoksi sunnuntaisin. Poikaystäväni kanssa hoidamme aina samat viikkosiivouksen osa-alueet neuvottelematta. Myös lomilla pidämme kiinni arjen aikatauluisa ja vuorokausirytmistä, eikä sitten arkeen palaaminen tunnu senkään osalta vaikealta. 

Jos sinusta tuntuu, että taloudessasi perusasiat vievät kaiken aikasi ja energiasi, on yksi vaihtoehto tilata siivooja kotiin. Tästä linkistä pääset Freskan sivuille ja voit tutustua heidän kotisiivouspalveluihinssa.

arki3.jpg

Minulle hyvän elämän salaisuus on arjessa, joka saa minut hymyilemään. Kun arkeni on toimivaa, ja siinä on hetkiä, jotka tekevät minut iloiseksi, minä voin hyvin. En tarvitse hirveän suuria juttuja tullakseni iloiseksi, museokierros, kävelylenkki, elokuvailta kotona, mukava askarteluhetki lasten kanssa tai ystävän tapaaminen kahvilla riittää.

Suurin osa elämästämme on arkea, ja niin sen kuuluukin olla. Pystymme vaikuttamaan paljon omaan hyvinvointiimme sillä, millaiseksi rakennamme oman arkemme ja miten suhtaudumme siihen. Kun osaamme iloita myos arjen pienistä jutuista ja tehdä arjesta meille mahdollisimman toimivaa, tuntuu kaikki helpommalta. 

Välillä minullakin on vaikeita hetkiä, enkä tiedä, miten selviän edes arjestani. Mutta kun tiedän ja huomaan saavani vaikeisiin hetkiin apua, tulen onnelliseksi siitä, että minulla on sellaisia ihmisiä ympärilläni. Kaikkein onnellisin olen huomatessani, kuinka minä pystyn arjessa auttamaan läheisiä ja tuntemattomia ihmisiä.

arki1.jpg

Mikä sinun arjestasi tekee hyvän, onko siinä jotain, mitä haluaisit vielä muuttaa tai johon toivoisit osaavasi suhtautua toisella tavalla?

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Rakkaudella,

Ida

 

suhteet oma-elama mieli tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *