Inspiroivimmat self help -kirjat ja mielenkiintoisimmat tietokirjat

Tässä postauksessa esittelen kirjoja, jotka olen itse lukenut, ja joita voin suositella. Luen paljon ja käytän paljon kirjastoa. Joitakin kirjoja on kuitenkin kiva myös omistaa, koska niihin haluaa palata uudestaan tai tehdä muistiinpanoja. Kirjat ovat myös ihania lahjoja.

Postauksen kirjat ovat kahdessa ryhmässä; selfhelp aiheiset, voimauttavat kirjat ja kirjat, joista voi oppia mielenkiintoista tietoa. Kilkkaamalla KIRJAN NIMEÄ kollaasin alapuolella tai tekstissä pääset tutustumaan kirjaan tarkemmin ja halutessasi tilaamaan sen itsellesi allibrikseltä, jota yleensä itse käytän ostaessani kirjoja.Toivottavasti löydät suosittelemistani kirjoista jonkun itsellesi tai lahjaksi.

Kirjoja itsetutkiskeluun, ideoita ja inspiraatiota

df587d2f-ec95-45e7-b7ff-70293e5371af.png365 : ilon ja inspiraation vuosi (Signeerattu) | Hyvän mielen vuosi (keltainen) | You Are A Badass | Lujasti lempeä |

saraparikka 365: ilon ja inspiraation vuosi. (klik) Kirjan jokaisella sivulla on oma mietelause tai käytäntöön suoraan sovellettava idea kuten ”5: Milloin olet viimeksi maalannut vesiväreillä? Entä osaatko neuloa? Käsillä tekeminen rauhoitaa mieltä meditaation tavoin.” Kirjaa on kiva selailla, ja inspiroitua kokeilemaan Saran suosittelemia juttuja. Saraparikan kirjasta löysin myös vinkin Adrienen joogavideoihin! 🙂

Hyvän mielen vuosi (Maaretta Tukainen) on kuin täytettävä bujo tai tehtäväkirja itsetutkiskeluun. Kirja on samalla myös kalenteri ja tehtävät etenevät teemoittain. Voit valita omalle kirjallesi sinulle mieluisimmat kuoret pinkistä, turkoosista, keltaisista tai ruusukullasta. Hyvän mielen vuoden voi aloittaa missä kuussa tahansa.

Maaret Kallion lujasti lempeä on rohkaiseva, viisas ja oivaltava kirja, joka suorittamisen sijaan rohkaisee pehmeyteen. Olemme lukeneet sen poikaystäväni kanssa molemmat, ja olen antanut tämän myös isälleni lahjaksi.

You are a badass (Jen Sincero) lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä on rehellinen, oivaltava ja suorasanainen self-help-kirja, jonka sain joululahjaksi siskoltani. Kirja on ollut kansaivälinen menestys, sillä turhien latteuksien sijaan se näyttää konkreettisesti ja kirjailijan omaa esimerkkiä käyttäen, kuinka voit voittaa pelkosi, ansaita enemmän rahaa ja saavuttaa unelmasi.Allibrikselta löydät myös englanninkielisen alkuperäisversion tästä.

Nämä kirjat kaikkien pitäisi lukea

d182555d-01b7-40b0-bda0-abc7d22b5c4b.pngIdiootit ympärilläni | Faktojen maailma | Kaikki rahasta | Homo Deus | Inhimillisiä kohtaamisia |

Homo Sapiens ihmisen lyhyt historia (Yuval Noel Harari) on mielettömän laaja ja oikeasti mielenkiintoinen teos ihmisen historiasta aina Homo Sapiens lajin synnystä ja siitä  kuinka se alkoi hallita maailmaa nykypäivän kapitalismiin saakka. Mielenkiintoisia yksityiskohtia hauskasti kerrottuna ja samalla älytön määrä tietoa. Tiesitkö, miksi juoruilu on ollut välttämätöntä ihmiskunnan kasvun ja selviytymisen kannalta? Englannin kielinen teos tästä.

Idiootit ympärilläni (Thomas Erikson) perustuu ajatukseen persoonallisuudeltaan neljästä eri ihmistyypistä, ja opastaa, miten erilaiset ihmiset ajattelevat, ja miten heidän kanssaan kannataa kommunikoida. Vähintäänkin jokaisen lähiesimiehen pitäisi tämä lukea!

Kaikki rahasta. (Julia Thuren) Selkeäsanainen ja helpostiymmärrettävä tietopaketti rahasta ihan jokaiselle: , lainanottamisesta sijoittamiseen, ja tietysti se mielenkiintoisin; miten kirjoittaja säästi keskipalkkatuloistaan vuodessa 10 000 euroa. Ehkä huomaat kirjan luettuasi, että se onkin saavutettavissasi?

Faktojen maailma on kaivattu teos yhteiskuntaamme, ja ehkä siksi maailmanlaajuinen jättimenestys! Pelottelun sijaan kirjailija rohkaisee hankkimaan todellista tietoa, ryhtymään yhteisyöhön ja siltä pohjalta kehittämään maailmantilannetta.   Huomasin omienkin mielikuvieni esimerkiksi naisten koulutuksesta ja ihmistenterveydestä ja elinoloista maailmalla perustuvan 20 vuoden takaiseen tilanteeseen, kuten käy suurimmalle osalle ihmisistä. Tästä silmiä avaavasta teoksesta innostuneena varasimme poikaystäväni kanssa liput myös samannimiseen syksyn kansallisteatteriesitykseen. Meillä on tämä englanninkielinen teos allibrikselta.

Ja taas ihana Maaret Kallio. Itsensä kohtaamisesta, muiden kohtaamisesta. Viisaasti, lempeästi ja rohkaisevasti hän kannustaa ja näyttää, miten kohdataan ihminen ihmisenä.

Tilaaminen allibrikselta

Kirjat löydät allibriksen valikoimasta (tästä pääset koko valikoimaan), ja pääset tilaamaan ne itsellesi klikkaamalla linkkiä kirjan nimessä. Olen tilannut kirjoja itse useamman kerran allibriksesta, koska valikoima on laaja, hinnat usein edullisempia kuin muissa kirjakaupoissa ja tilaaminen ja toimitus nopeaa ja helppoa.

Oletko lukenut jonkin näistä kirjoista, tai innostiko postaus jonkin näistä hankkimiseen? Muistathan painaa sydäntä postauksessa, jos inspiroiduit!

Rakkaudella,
Ida

kulttuuri kirjat hyva-olo suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *