Joulunajan tapahtumia Helsingissä

Joulussa parasta on ehkä joulun odotus ja valmistelu. Joulua voi fiilistellä erilaisissa tapahtumissa halutessaan vaikka koko kuukauden. Tähän postaukseen olen kerännyt muutamia omia tärppejäni joulunajan tapahtumista, menoista ja tekemisistä Helsingissä. Linkkien kautta löydät lisää tietoa tapahtumista ja aikatauluista. 

Joulun ajan myyjäiset ovat käsityönharrastajien mahdollisuus esitellä ja myydä töitään. Messuilta voit ostaa uniikkeja joululahjoja ja ihania jouluherkkuja, tai vain fiilistellä tunnelmaa ja bongailla hyviä ideoita joulukoristeluun tai omiin valmisteluihin.

Juuri nyt Katajanokan Wanhassa satamassa on joulutapahtuma ja myyjäiset, joihin on ilmainen sisäänpääsy. Olen käynyt Wanhan sataman joulumyyjäisissä ihailemassa miniatyyrisiä piparkakkutaloja joka vuosi, ja haluan tänne myös tänä vuonna mennä siskoni kanssa. Wanhan sataman tiilinen rakennus on ihana ja tunnelmallinen paikka joulumessuille. Myyjäisten lisäksi siellä on musiikkia, ohjelmaa lapsille ja kahvio. Pääset sinne keskustasta kävellen tai ratikalla. Joulumyyjäiset alkoivat eilen, ja jatkuvat sunnuntaihin 9.12 asti, myös tänään itsenäisyyspäivänä.

Aivan keskustassaolen useana vuonna käynyt Wanhan (ylioppilastalon) joulutorilla. Wanha ylioppilastalo on aivan rautatieaseman läheisyydessä Forumia ja Stockmannia vastapäätä, kädenaitoja on esillä talon ainakin kahdessa valoisassa kerroksessa. Wanhan joulumyyjäiset ovat seuraavana viikonloppuna 15-16.12. Samana viikonloppuna järjetetään myös useita muita joulumyyjäisiä ja -tapahtumia, muun muassa Lapinlahden lähteellä ja Teurastamolla.  Pienempiä joulumyyjäisiä järjestetään myös ympäri Helsinkiä, ja kannattaa netistä tai oman alueen lehdestä ja katupylväistä bongailla oman alueen tapahtumia lisää. 

Aurinkoisena päivänä keskustassa kannattaa ehdottomasti suunnata Senaatin torin klassisille Tuomaan markkinoille, joissa valoketjujen alla puisista pienistä mökeistä myydään käsitöitä, ja herkkuja sinapeista leivonnaisiin. Tuomaan markkinoilla on myös pieni ulkokahvio ja lapsille klassisen kaunis karuselli.

 

joulutap7.jpg

joulutap2.jpg

Toiset keskustan ulkomyyjäisistä sijaitsevat Kampin ja lasipalatsin välissä, jossa on Kansainväliset joulumarkkinat. Täältä voit ostaa muun muassa ranskalaisia juustoja ja leivonnaisia ja ihania fudgejä tai kuivattuja hedelmiä ja pikkuleipiä. Minä tapasin myös itse joulupukin. Kansainväliset joulumarkkinat ja Tuomaan markkinat jatkuvat aina 22.12 asti. 

Joulunajan retkellä keskustaan kannattaa lasten kanssa tai lapsen mielellä käydä ehdottomasti myös katsomassa Stockmannin jouluikkuna, jossa on ihania väriävaihtavia valoja, liikkuvia kuumailmapalloja ja kaunista musiikkia. Myös Stockmannin jouluosasto kimaltevine yksisarviskoristeineen ja bambeineen ja isoine paperitähtirykelmineen on ihana. Samalla net Aleksanterinkadun tunnelmalliset jouluvalot.

 

joulutap4.jpg

 

Joulunajan elokuvista ehdoton lempparini on Disneyn uusi Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa leffa. Olen useampana vuonna käynyt katsomassa tämän ihanuuden myös kansallisoopperan baletissa perheeni kanssa, ja BioRexissä lasipalatsissa on tänä vuonna mahdollisuus nähdä Pähkinänsärkijä myös Royal Ballet’n maailman huipputason taltiointina. 

Joululaulut tuovat minulle joulumielen, ja joulun alla järjestetään useita joulukonsertteja. Itse menen joulua edeltävänä perjantaina Akademiskan joulukonserttiin Johanneksen kirkkoon. Kirkot järjestävät tietysti paljon myös omia maksuttomia tapahtumia. Oma lempparini ja jokavuotinen perinteeni on yhteislaulutapahtuma kauneimmat joululaulut, joita järjestetään useita ja useissa kaupungeissa. Tapahtumat ovat usein suosittuja, sinne voi mennä kaikentasoiset laulajat ja tapahtumaan säestää kirkon urkuri. Tarkemmat paikat ja aikataulut löydät täältä.

Jos teet retken Helsingin ulkopuolelle, niin ihana lempparikohteeni Porvoo on lyhyen ajomatkan päässä. Porvoossa on tänä viikonloppuna Wanhan kaupungin joulumyyjäiset, ja seuraavna viikonloppuna 15-16.12 Taidetehtaan joulumyyjäiset. Runebergin kotimuseo on laitettu joulupukuun ja siellä järjestetään maksuttomia opaskierroksia sunnuntaina 9.12 ja 16.12 klo 14 ja lisäksi Porvoossa järjestetään joulukierroksia ulkona. Wanhassa Porvoossa on ihania kahviloita ja ravintoloita, jotka sopivat hyvin joulufiilistelyyn, ja Brung´bergin tehtaanmyymälästä voi napata joulusuklaat mukaan. Porvoon joulunajan jouluohjelmasta saat lisää tietoa täältä.

Seurasaaren joulupolku Helsingissä järjestetään upeassa ulkomuseossa lapsiperheille lauantaina 6.12 klo 12-18. 

joulutap.jpg

Joulua voi fiilistellä tietysti myös kotona. Joulukortit ehtii askarrella ja lähettää joulumerkillä vielä 11.12 asti. Leipominen ja joulun tuoksut tuovat joulutunnelmaa, ja piparit koristeltuna tai kauniissa rasiassa sopivat hyvin myös lahjaksi. Saman fiiliksen ja ilon ainakin lasten kanssa saa leipomalla piaprit, tortut tai vaikkapa pullatkin valmistaikinasta. Joulunajan lemppari lounaani on uunissa itsekseen valmistuva riisipuuro.  

joulutap5.jpg

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Rakkaudella,

Ida 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *