Mielensäpahoittaja Kino Maximissa

Olen käynyt katsomassa kaksi elokuvaa uudistetussa Kino Maxim elokuvateatterissa. Toinen niistä oli Mamma mia hyvän ystäväni kanssa syntymäpäivänä ja toinen perheeni seurassa Iloisia aikoja mielensäpahoittaja. Mamma mia oli hyvänmielen hömppää ystävän kanssa, josta nautin. Mielensäpahoittaja elokuva kuitenkin yllätti elokuvana positiivisesti, samoin kuin Maxim elokuvateatteri, ja siksi kerron tässä postauksessa enemmän siitä ja kokemuksestani Maximissa.

maxim1.jpg

​Millainen elokuva on Iloisia aikoja mielensäpahoittaja?

Iloisi aikoja on toinen Tuomas Kyrön mielensäpahoittaja -romaaneihin perustuva elokuva. Ensimmäistä Dome Karukosken Mielensäpahoittajaa olin katsomassa elokuvissa isäni kanssa joitakin vuosia sitten. Se oli viihdyttävä, ja Antti Litja teki siinä hyvän roolisuorituksen.

Iloisia aikoja mielensäpahoittaja onnistui kuitenkin siinä, missä elokuvat harvoin. Se oli ensimmäistä elokuvaa uskottavampi ja syvällisempi.

Iloisia aikoja, mielensäpahoittaja -elokuvassa pääroolia esittää Heikki Kinnunen, joka tekee hyvän roolisuorituksen. Myös sivurooleista erityisesti tyttärentytärtä esittävä Satu Tuuli Karhu onnistuu hienosti. Henkilöhahmot on rakennettu pilke silmäkulmassa, ja kuitenkin niistä löytyy syvyyttä, jotka näyttelijät ovat rakentaneet uskottavasti. Hauskan sivuroolin tekee myös yksinäistä lääkäriä esittävä Ilkka Forss.

Elokuvassa mielensäpahoittaja on menettänyt  vaimonsa, ja haluaa kuolla. Omassa haastavassa elämäntilanteessa hänen 17-vuotias tyttärentyttärensä muuttaa kuitenkin hänen luokseen asumaan. Mielensäpahoittaja joutuu opettelemaan pitämään huolta myös toisesta ja katsomaan asioita toisen näkökulmsta. Siihen hän ei ole pystynyt vaimonsa eikä omien lapsiensa kanssa.

lusikkaniemipieni.jpg

pojatlaiturilla2_0.jpg

Mitä pidin Mielensäpahoittaja -elokuvasta?

Iloisia aikoja mielensäpahoittaja elokuva kulkee hyvin, ja juonenkäänteet pitävät otteessaan loppuun saakka. Yksinkertaisesta asetelmasta huolimatta elokuvassa on onnistuttu rakentamaan monta jännitettä, ja etenkin elokuvan toinen puolisko on todella mukaansatempaava.  Elokuva ei ole vain naurattava, vaan humoristiset palat on rakennettu aidosti juonen sisään.

Mukavimmalta elokuvakokemus tuntui Kino Maximissa, jossa voi uppoutua syvälle omaan tilavaan ja pehmeään nojatuoliinsa. Maximin baarista pystyt ostamaan myös virvokkeita tai syötävää.

​Iloisia aikoja mielensäpahoittaja koskettaa

Elokuva on yllättävän koskettava, se uppoaa meidän yhteiskuntaamme monella tasolla monesta näkökulmasta. Ajnakohtaisia yhteiskunnallisia aiheita ovat masennus, vanhusten yksinäisyys, maahanmuuttajien kotoutuminen ja ottaminen osaksi suomalaista yhteiskuntaa, nuorten vaatimusten ja paineiden kasvaminen opiseklu- ja työelämäässä, mitä taitoja minun tulisi välittää lapsilleni ja lapsenlapsilleni tulevaisuuden ytheiskuntaan, josta en tiedä vielä mitään, ja hiljentyvät alueet pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Elokuva tulee isoilla asioilla lähelle. Lähes jokainen suomalainen voi tunnistaa itsessään mielensäpahoittajan ja hänen haasteen osoittaa välittämistä, näyttää ja sanoittaa omia tunteitaan. Ja jokaisella meistä on joku vanhus tai sukulainen, johon ”pitäisi” pitää yhteyttä enemmän.  

​Iloisia aikoja yhdessä

Iloisia aikoja mielensäpahoittaja sopii hyvin koko perheen elokuvaksi. Sukupolvesta riippumatta meistä jokainen tuskailee välillä muuttuvassa yhteiskunnassa sen asian kanssa, miten minä pääsen tähän kaikkeen mukaan, miten minä tämän kaiken keskellä löydän itseni.

Ajatonta elokuvasta tekee se, että jokainen meistä haluaa uskoa, että koskaan ei ole liian myöhäistä muuttua ja pyytää anteeksi. Ja että meillä kaikilla on joku joka meistä välittää. Jokainen tarvitsee joskus jonkun, joka sano; kyllä sinä pärjäät. Joka kertoo silloin, kun mieli on paha, että vielä tulee niitä iloisiakin aikoja. 

pizzojamini.jpg

Rakkaudella,

Ida

Kaikki kuvat eivät liity elokuvaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *