Muistoja Kööpenhaminasta

Kaupallinen yhteistyö Rajala kuvapalveluiden kanssa

https://www.rajalacamera.fi/kuvapalvelut

Kööpenhaminaan lentää nopeasti Helsingistä. Vaikka Kööpenhamina on oikeasti iso kaupunki, on siinä kylämainen leima ja keskustassa kaikki on aika lähellä. Kööpenhamina on ihanteellinen kohde kevään pidennetylle viikonlopulle. Ensimmäisen kerran olin perheeni kanssa Kööpenhaminassa yli kymmenen vuotta sitten, ja muistan ihastuneeni siihen heti. Viime pääsiäisenä menimme Kööpenhaminaan poikaystäväni kanssa. Matka oli ihana, vaikka sää olikin kylmempi kuin olisimme toivoneet. Tässä postauksessa on muistojani ja kuvia viime kevään Kööpenhaminan matkaltamme.

Parasta Köpenhaminasssa on ehdottomasti Tivoli. Se ei ole pelkkä huvipuisto, vaan kaunis puistomainen alue, josta löytyy ravintoloita, ja pääsiäiseksi se oli koristeltu kauniiksi kukkaistutuksilla ja pääsiäiskoristeilla. Iltaisin Tivoli on valaistu kauniisti. Tivolin vieressä on ravintolamaailma, johon pääsee myös ilman pääsylippua. Teimme ensimmäisenä päivänämme Köpenhaminassa kävelyn Tivolin puistoalueella, ja samoilla leimoilla pääsimme alueelle vielä illallakin. Silloin söin siellä elämäni parhaat sushit.

2018köpisd.jpg

2018köpise.jpg

2018köpisf.jpg

2018köpisg.jpg

köpissushi.jpg

Kööpenhaminan Nyhavnin satamakatu on toinen miellyttävä alue. Siellä muistan perheeni kanssa nauttineeni ensimmäisen capuccinoni terassilla. Nyt siihen oli valitettavasti liian kylmä. Ihana siellä oli kuitenkin kävellä ja fiilistellä.

2018köpisa.jpg

2018köpisb.jpg

2018köpisc.jpg

Olemme molemmat kiinnostuneita taiteesta, ja poikaystäväni osasi neuvoa minut Glyptotek -museoon, joka sijaitsi hyvällä paikalla Tivolin läheisyydessä. Museossa on laaja kokoelma taidetta ja veistoksia aina antiikin Kreikasta lähtien 6000 vuoden ajalta. Kaikkea emme kiertäneet, mutta mieleen jäi myös hieno rakennus ja sen keskutaan rakennettu suihkulähdealue kahvioineen.

Toinen mieleeni jäänyt museo oli Mondon oppaasta hotellihuoneessa löytämämme pienempi kotimuseo, jossa ihailimme ensimmästä kertaa islamilaista taidetta esineistä maalauksiin ja kirjojen kuvituksiin. Se oli mukavan erilainen ja herätti kiinnostukseni laajemmin.

köpismuseo.jpg

köpisarabitaide.jpg

Kävimme myös yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa saimme nousta korkean lasikupolin katonrajaan asti katselemaan palmuja ylöspäin. Sattumalta myös pyöreästä näköalatornista löysimme tuolloin minua kiinnostaneen kuvakokoelman Afrikkalaisista naisista. Kuvitus kertoi heidän itselleen luomista muotiluomuksista, jotka oli rakennettu pitkälle myös Eurooppalaisista kierrätysvaatteista. Designia ihailimme tanskalaisessa muotoilulle ja sisustustavaroille ja huonekaluille omistetussa tavaratalossa, josta löysimme myös jotakin suomalaista. Tietysti kävimme myös kauppahalleissa, jossa nautimme tanskalaiset voileivät.

2018köpish.jpg

köpisypuut.jpg

köpissisust.jpg

köpiskauppah.jpg

Kööpenhamina on suloinen kaupunki, ja nautin matkasta pitkään. Matkan odottaminen ja suunnittelu on minusta aina jännittävää ja oli ihanaa palata matkamme tunnelmiin tämän postauksen ja näiden kuvien kautta.

Rajalan kuvapalveluiden kautta on mahdollista tallentaa kuvat konkreettisiksi muistoiksi seinälle tai kirjaan. Voit luoda sinulle oikeasti merkityksellisen taulun, tästä näet Rajalan canvastaulut. Ja tästä pääset tutustumaan muihin Rajalan kuvapalveluihin, muun muassa kirjoihin, joihin voit tallentaa muistot matkasta, juhlasta tai vaikkapa lapsesi ensimmäisestä vuodesta. Alennuskoodillani 68P9V blogini lukijat saavat 20 % alennuksen Rajalan kuvapalveluiden tuotteista.

Rakkaudella haaveillen ja muistellen,

Ida

suhteet rakkaus mieli matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *