Pari kivaa askarteluideaa

Olen aloittanut jo joulunodotuksen. Ilmojen kylmetessä viihdyn yhä paremmin kotona ja käsitöiden parissa. Minusta parasta joulunodotusta ovatkin pienet jouluaskartelut ja myöhemmin leipomiset ja lahjojen paketointi.

Tässä postauksessa esittelen pari kivaa askarteluideaa, joita itse olen tehnyt. Niitä voi hyödyntää joulukorteiksi tai pieniksi lahjoiksi. Nämä helmikortit tai keittiöpyyhkeet tai kestokassit valmistuvat hyvin vielä isänpäiväksi. Askartelu onnistuu lasten kanssa, ja niitä on helppo soveltaa omien mieltymysten mukaan ja lahjansaajaa ajatellen.

Hama-helmi kortit

Tein jo lapsena silityshelmiä. Silityshelmet ovat säilyttäneet paitsi mielenkiintonsa eri sukupolven lapsilla, löytäneet tiensä myös aikuisten askarteluihin. Minusta niiden kanssa näpertely on ihanan rentouttavaa, ja valmista syntyy nopeasti.

Silityshelmistä valmistuu kivoja kortteja. Ihana, mutta yksinkertainen ohje on hyödyntää usein peruspakkauksissakin tulevaa sydäntä. Itse olen tehnyt sydämen reunat aina eri värillä. Ympyrän värisiin muotopaloihin tulee kivoja joulupalloja, joihin voi piirtää nauhan tussilla suoraan kortteihin. Pinterestistä löytyy lisää kivoja ideoita myös vähän haastavampiin kuvioihin, joita voi itse askarrella isommille laatoille vapaasti. Itse olen tykästynyt poro- ja possumalleihin ja pienen pieniin joulukuusiin.

hamat2.jpg

Hama-helmi kortteja varten tarvitset:

  • Silityshelmiä ja alustan (näitä löytyy edullisesti mm tigerista, ikeasta ja ClasOhlsonilta ja askartelukaupoista)
  • Korttipohjia tai kartonkia
  • Tusseja ja halutessa muita korttikoristeita korttien viimeistelyyn
  • Kuumaliimapistoolin tai vahvaa liimaa, kuten erikeepperiä
  • Silitysraudan ja -laudan silittämiseen

Tee näin: Tee haluamasi kuvio silityshelmistä alustalle. Silitä työ varovasti leivinpaperin läpi, ensin pohjan päällä ja kun helmet pysyvät yhdessä ja kuvio irtoaa alustasta, tee sama toiselle puolelle. Huom! Lasten kanssa askarrellessa, kannattaa aikuisen hoitaa silitys tai olla ainakin mukana siinä.

Liimaa jäähtynyt kuvio korttipohjalle. Viimeistele tusseilla ja muilla koristella.

hamat1.jpg

hamat3.jpg

Keittiöpyyhkeet tai kestokassit:

Kangastusseilla pyyhkeiden ja kangaskassien koristelu on huomattavasti siistimpää puuhaa kuin esimerkiksi kangasmaaleilla painamalla. Kannattaa kuitenkin suojata pöytä ja laittaa kassin väliin esimerkiksi lehti suojaamaan vastakappaletta. Kangastusseilla pystyy tekemään myös huomattavasti tarkempaa jälkeä, ja keittiöpyyhkeisiin tai kasseihin voi kirjoittaa myös pieniä viestejä, tsemppialauseita tai aforismeja lahjan saajalle.

Itse olen ostanut omat kangastussini askartelukapasta, ja jokaisessa tussissa on paksumpi ja ohuempi pää värittämistä ja pienempiä yksityiskohtia varten. Myöhemmin kuulin, että kelpo kangastusseja löytyy myös ikeasta.

Kangastusseilla voit koristella kassin, keittiörätin, teepaidan tai keittiöpyyhkeen ihan mielesi mukaan. Niille voi piirtää vapaasti, käyttää apuna esimerkiksi piparimuotteja tai käyttää askartelukauppojen valmiita malleja. Kivoja kasseja tuli piirtämällä ympyröitä vieriviereen tyhjällä talouspaperirullalla, ja värittämällä niistä sitten osan. Olen käyttänyt myös värityskuvia apuna ohuemmissa keittiöpyyhkeissä laittamalla kuvan pyyhkeen taakse, ja piirtämällä mallista läpi. Kaunis mietelause tai onnitteluviesti viimeistelee lahjan ihanasti.

kangastussit3.jpg

kangastussit5.jpg

kangastussi2.jpg

Kankaan koristelua varten tarvitset:

  • Puuvillaisen keittiöpyyhkeen tai yksivärisen kangaskassin. Näitä löytää myös askarteluliikkeistä ja tietysti esimerkiksi halpahalleista ja marketeista
  • Kangastussit
  • Halutessasi apuja piirtämiseen esimerkiksi muotoja tai kuvia
  • Silitysraudan ja -laudan

Suojaa  pöytä esimerkiksi aikakausilehdillä. Piirrä haluamaasi kuvio kassiin tai pyyhkeeseen. Anna kuivua vuorokauden tai useampi tunti. Silitä kuvio kankaaseen kiinni esimerkiksi ohuen harsokankaan läpi.

kangastussit4.jpg

kangastussit1.jpg

Innostuitko toteuttamaan jommankumman ideoista?

Rakkaudella,

Ida

suhteet ystavat-ja-perhe lasten-tyyli diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *