7 hyvinvointilupausta

kriselda

En varsinaisesti asettanut itselleni mitään uudenvuodenlupauksia, mutta haluan silti tehdä tästä vuodesta parhaimman mahdollisen pitämällä parempaa huolta itsestäni.

Olin ensin kirjoittamassa 12 hyvinvointilupausta, jotka olisin jakanut vuoden jokaiselle kuulle, mutta tunnen itseni, että kyllästyn niihin kuitenkin puolessa välissä. It’s all about knowing yourself. Siispä jätin luvun seitsemäksi ja lupaukset ovat ihan perusjuttuja, joista pitää aina välillä muistutella itselleen. Ei mitään ylitsepääsemättömiä juttuja.

1. Vähintään 2 x viikossa hot joogaa. Haluan palata sinne, mistä kaikki alkoi. Jooga muutti elämäni 7 vuotta sitten ja se on meikäläisen omaa aikaa. Luulisi, että viikosta löytyy kaksi tuntia itselle? Tänä vuonna olisi myös suunnitelmissa toteuttaa meikäläisen ”plan B”, eli suorittaa joogaopettajan tutkinto.

2. Enemmän kylmähoitoja. Kävin elämäni ensimmäistä kertaa Cryo-hoidossa ja jäin koukkuun siihen tunteeseen! Haluan myös ensimmäistä kertaa ikinä avantoon. Hullua?

3. Meditointi-haaste. Paikallaan pysyminen on minulle todella haastavaa ja meditoin ihan muilla tavoin. Silti haluan haastaa itseni ja kokeilla perinteisempää meditaatiomuotoa.

4. Uni. Haluan parantaa unenlaatuani ja siihen panostan tänä vuonna 110%. Meille on tällä viikolla tulossa uusi sänky, joten ensimmäinen askel on otettu!

5. Enemmän vettä. Itseäni ärsyttää veden tuputtaminen, mutta se on niin tärkeää ja totta, että juomme aivan liian vähän vettä! Olen huomannut, että hyvännäköiset juomapullot edistävät tätä ja parhaimmat löytyvät SIGG:ltä. Kannattaa panostaa lasipulloihin, jossa vesi pysyy freesinä koko päivän!

6. Hengittäminen. Niinkin perusasia, kuin hapenotto on meikäläiselle haastavaa. Minulla on tapana pidättää hengitystä, kun on meneillään joku kriittinen hetki. Esimerkiksi, kun kuvaan ja haen täydellistä kuvakulmaa. Tapa on jäänyt jostain nuoruuden harrastuksista. Haluan tänä vuonna opetella erilaisia hengitystekniikoita ja opetella hengittämään tietoisemmin. Kai tämä kulkee käsi kädessä tuon joogan ja meditaation kanssa.

7. Enemmän kirjoja. Luin ennen aivan tajuttomasti kirjoja ja haluan sen ajan itselleni takaisin. Tuijotamme aivan liikaa puhelimen- ja tietokoneen näyttöä, mikä ei tee hyvää silmillemme/aivoillemme. Lisäksi kirjan pitäminen käsissä tuntuu jotenkin maagiselta kaiken elektroniikan keskellä.

Kaikki ovat sellaisia, joita haluaisin alkaa toteuttaa heti, mutta päätin, että jaan yhden jokaiselle kuulle heinäkuuhun saakka. Hiljaa hyvä tulee, sen sijaan, että yrittäisin ahmia kaikki nyt ja heti, enkä lopulta saa mitään aikaseksi.

Onko sinulla jotain hyvinvointilupauksia tälle vuodelle?

Lue myös:
Mitä sinä haluaisit osata?
Vahvuudet voimavaroina

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

Kommentit (9)
  1. Olipas hyviä lupauksia! Minullakin on jo pitkään ollut unelmana joogaopettajan koulutuksen käyminen, saanko kysyä missä aiot koulutuksen käydä? 🙂

    1. Ihana kuulla! En ole vielä päättänyt, mutta melko todennäköisesti jossain Aasiassa 🙂

  2. Ihan loistavia lupauksia! Tuosta joogaopettajan tutkinnosta olisi kiinnostavaa kuulla lisää sitten kun se on ajankohtaista :).

    1. Ei mitään överivaikeita lupauksia, niin luulisi, että näistä suoriutuu 😉 Hihii! Nyt, kun se on sanottu ääneen, niin en voi enää perääntyä 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *