Kaikki mitä tarvitsin: BAY Helsinki

BAY Helsinki

 

Pilatesta? Juu, ei kiitos. Meikäläisen suhde kyseiseen liikuntamuotoon on monimutkainen. Olen joutunut harjoittamaan sitä lapsesta asti baletin ohessa ja nuorempana myös ohjasin sitä opiskeluiden ohella. Se ei ole mikään lempilaji, vaikka voisi toisin luulla; tunneilla tehdään pitkiä, syviä lihaksia stimuloivia, sarjoja. Harjoitukset etenevät lempeästi ja se on kuin joogan nuorempi länsimaalainen pikkuserkku.

Päätin kuitenkin ilmoittautua BAY Helsingin laitepilatestunnille, kun siihen tuli mahdollisuus. Ja vähän myös uteliaisuudesta johtuen, sillä olin nähnyt tilasta etukäteen kuvia. Onneksi pidin kiinni ilmoittautumisesta ja pakotin itseni paikalle, vaikka meinasin perua ja nojautua duunikiireisiin. Olin kovin stressaantunut, enkä ymmärtänyt sitä kuin vasta tunnin jälkeen.

 

Tunnin veti ihana Julia, joka on asunut ja kouluttautunut pilatesohjaajaksi Australiassa. Liikkeet ovat pitkälti samanlaisia kuin lattiapilateksessä, mutta sängyn avulla saa lisätehoa omaan harjoitteluun. Se myös auttaa aluksi löytämään syvät lihakset, jotta lattiaharjoitus sujuisi vaivattomammin. Julian ohjaus oli juuri sitä mitä tarvitsin, sillä kosketukseni pilatekseen on aikaisempina vuosina ollut kovin teoreettista – nyt sain NAUTTIA siitä. Myös laitteet ovat kokeneet mukavan muodonmuutoksen modernimpaan suuntaan (eikä enää muistuttaneet kidutuslaitetta, mitä ne kouluikäisen Kriseldan silmissä olivat).

 

Pilateksen lisäksi BAY Helsingissä on tarjolla joogaa, josta yksi ohjaaja on toinen ihana ihminen, Matilda. Hän ja Julia tapasivat keväällä Australian Byron Bayssa, josta pilates- ja joogasalin nimi on saanut alkunsa! Juuri tällaista mestaa Helsinki on kaivannut ja paikkana mikäs muukaan kuin up and coming Skattan Kanavaranta!

 

BAY HelsinkiBAY Helsinki

BAY Helsinki

  P.S. Matilda on joogaopettajuuden lisäksi korusuunnittelija ja hän suunnitteli upean hopeakorumalliston Sugar Universelle, johon kuuluu korvakorut, sormus ja kaulakoru.  BAY Helsinki Kanavaranta 7 

 

Lue myös:Annan sinulle anteeksi9 asiaa ennen aamuyhdeksää

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

Kommentit (2)
  1. Kuulostaa ihanalle! Kiitos vinkistä. 🙂

    1. Suosittelen! Jos yhtään digaa joogasta tai pilateksesta, niin reformers vie harjoituksen seuraavalle levelille! Ja tunnelma Bayssä on i h a n a !!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *