Kaikki mohairista (melkein)

Balmuir Kid Mohair

 

Jouluarvonta on käynyt kuumana ja siitä inspiroituneena halusin vielä kirjottaa kaiken mitä tiedän mohairista. En tiedä kaikkea, mutta jotain on tässä matkan varrella jäänyt käteen. Materiaalina se on ylellinen, pehmoinen ja super lämmin. Todella spessu, jos minulta kysytään!

 

Mohairvilla keritään angoravuohesta ja sitä ei pidä sekoittaa angoraan, joka taas tulee kaneista. Mohairkuitu on pitkää (20-30cm) ja silkinomaista, eli toisin sanoen vahvaa ja pehmeää. Balmuirin kid mohair keritään vuohen ensivillasta, jolloin se on pehmeimmillään, eikä kutita. Materiaalina sitä on helppo värjätä, kuten monia luonnonmateriaaleja. Se kestää hyvin kulutusta ja se on huomattavasti sileämpää, kuin muut villat. Poikkeuksena vanhemmista vuohista kerätyt villat, joista valmistetaan lähinnä mattoja.

 

Balmuir Kid MohairBalmuir Kid Mohair

 

Mohairin hoito

 

Sivuutin edellisessä postauksessa, että monet pelästyvät sitä, kun mohair päästää karvaa. Tämä on täysin luonnollista, kun langan kuidut ovat eri pituisia. Tämä kannattaa huomioida, jos on kovin herkkä irtokarvoille. Mutta, sitä ei kannata kuitenkaan pelätä, koska ns. karvanlähtö loppuu, kun ylijäämä kuidut tippuvat pois. Tähän auttaa tuotteen käyttö, tuuletus ja harjaus:

Kannattaa aina varmistaa tuotteen materiaali- ja pesulapusta huolto-ohjeet ja huomioida, mitä muut materiaalit vaativat. Aika pitkälle pääsee pelkällä tuuletuksella, sillä villat hylkivät likaa ja huoltavat itse itsensä. Mohairia ei suositella pestäväksi kuin kemiallisessa pesussa, mutta riippuen tuotteessa jotkut neulokset voidaan pestä hieno- tai villapesussa, kunhan muistaa villapesuaineen! Jos mohairtuotteen voi pestä, niin se pesun jälkeen se kääritään pyyhkeeseen, josta puristetaan ylimääräiset vedet pois. Villatuotteet pitää aina tasokuivata, eli levitetään vaakatasoon tasaiselle alustalle kuivumaan.

Mohairharjan (kuvassa) kanssa kannattaa olla varuillaan, sillä materiaalipitoisuudet vaihtelevat tuotteissa, eikä kaikki mohairneulokset välttämättä siedä harjausta. Tämä esimerkiksi silloin, jos mohairia on tuotteessa loppujen lopuksi todella vähän, vaikka sitä mainostetaan mohairtuotteena. Tarkkana siis sen materiaalilapun kanssa! Balmuirin mohairharja on suunniteltu kid mohair –tuotteille ja on turvallinen, kun sitä käyttää oikein. Neulos laitetaan tasaiselle alustalle ja harjataan hellävaraisin yhdensuuntaisin vedoin neuloksen pitkittäissuuntaisesti. Ei siis koskaan sivuttain ja edestakaisin. Harjaus toimii samalla tavalla kuin omien hiusten harjaus: palauttaa kuidut salonkikelpoisiksi. Hyvin huollettuna laadukkaat tuotteet kestää ja ovat aina uudenveroiset.

 

Monia juttuja jäi varmasti sanomatta, eli jos sinulla on jotain vinkkejä mohairin hoitoon, niin kuulisin ne mielelläni! Vaatenötti-Kriselda rakastaa kaikkea tällaista nippelitietoa.

 

P.S. Vielä on aikaa osallistua jouluarvontaan, jossa arvon yhden vapaavalintaisen Balmuir Kid Mohair –huivin sekä mohairharjan!  

 

Lue myös:
Must-have: Villakampa
Satoi tai paistoi

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

muoti trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *