Köyhän naisen (ja miehen) hieroja

 

Foam Roller

Foam Roller

 

Foam rollerista eli köyhän naisen hierojasta on tullut paras kehonhuoltokaverini. Siinä missä ennen palauttelin lihaksia tennispallolla on nyt muuttunut kokonaiseksi pötkyläksi. Foam rollerin päällä rullailu rentouttaa ja avaa lihakset oman kehon painolla. Lisäksi, verenkierto ja aineenvaihdunta tehostuu, kun pehmyt- ja siodskudokset aukeavat.

 

Putkirullausta voi harrastaa pienin lämmittävin liikkein ennen treenejä tai pitkillä palauttavilla rullauksilla treenien jälkeen. Rullan voi myös asettaa lihakseen nähden joko poikittain tai pituus suunnassa, joilla kummallakin on hieman eri vaikutukset. 

Omakohtaisesti suosin rullailua treenien jälkeen, jolloin lihakset ovat lämpimät ja pötkylä pääsee oikein syvälle lihaskalvoon. Hieronta stimuloi myös lymfanesteiden kiertoa ja pistää kuona-aineet liikkeelle! 

 

Ohessa on muutama täsmäliike lonkille ja reisille, joista yleensä löytyy ne pahimmat kireydet. Pelkästään kävely ja istuminen aiheuttavat kireyttä tällä alueella, eli nämä liikkeet sopivat kenelle tahansa!

Perusohjeena on, että asetat putkirullan poikittain hoidettavan lihaksen alle ja oman kehon painolla rullailet edestakaisin sen päällä. Voit säätää painoa käsilläsi, mikäli lihakseen kohdistuva paine tuntuu sietämättömältä.

 

1. LONKANKOUKISTAJA

Foam Roller

Asetu lankkuun ja sijoita putkirulla lonkkien päälle. Itselläni jo pelkästään tässä asennossa oleminen riittää, mutta pieni edestakaisin rullailu pehmentää ja avaa lonkkien tukoksia. Mikäli et saa tuntumaa näin, tee kummatkin puolet erikseen. Joudut kääntymään hieman viistoon, jotta saat enemmän painoa kullekin lonkalle.

 

2. ULKOREIDET

Foam Roller

Ulkoreisiä harvemmin venyttelee, joten tässä asennossa voi tuntua erityisen paljon kireyttä. Käänny sivuttain foam rollerin päälle ja tuo päällimmäinen jalka eteen tueksi. Rullaile tukikäden avulla ulkoreittä pitkin.

 

3. TAKAREIDET

Foam Roller

Aseta putkirulla takareisien alle, nosta peppu ylös ja rullaile edestakas.

 

4. ETUREIDET

Foam Roller

Sama asento kuin lonkankoukistajissa, eli lankku ja aseta rulla etureisien alle. Rullaa lihaksen suuntaisesti (varo kuitenkin aina polvia) ja pysähdy sellaiseen kohtaan, jossa tuntuu erityisen paljon kireyttä.

 

 

Rullaaminen sattuu ensimmäisellä kerralla aivan vietävästi, joten pelkästään rullan päällä hengailu riittää aluksi. Kun lihakset alkavat tottua paineeseen ja lihaskalvot alkavat aueta, voit lisätä painoa tai vaihtaa rullan kovuutta. Liian kova kipu voi kuitenkin viitata tulehdukseen, jolloin kannattaa antaa lihakselle mielummin lepoa.

Lopuksi haluan vielä painottaa: Foam rollerin käyttö sopii kenelle tahansa. Aivan kuten hieronnassa käyminen. Lihasten lisäksi se rentouttaa mielen!

 

Foam Roller   Kuvat: Emilia SeppänenAsu: Bik Bok  Lue myös:Uustreenaajan pelastus FIT by sofia -kokemukset ja tulokset

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *