KUTSUMUSKARTTA

Career Goals-1.jpg

 

Jokakeväinen ahdistus alkaa iskemään, kun koulujen ennakkotehtävät ja pääsykoekirjat julkaistaan. Minulla on jatkuva tarve kehittää itseäni ja pelkään yli kaiken jämähtämistä paikoilleen. Tuntuu siltä, että tänä keväänä ahdistus on pahempi kuin koskaan ja halu päästä takaisin kouluun on kova. Kenties sinäkin mietit seuraavaa askelta urallasi ja mietit jatko-opintoja? Mutta miten valita, kun vaihtoehtoja ja kiinnostuksen kohteita on niin monia?

 

Career Goals.jpg

 

In life you make the small decisions with your head and the big ones with your heart.

 

Tein vähän aikaa sitten oman kutsumuskarttani. Ideana on, että kirjoitat paperille kaikkia asioita, joita rakastat tehdä. Omat intohimosi. Ne asiat, joita sinä teet puhtaasti itsesi ja oman onnellisuutesi vuoksi. Kutsumuskartta näyttää, kuka sinä olet ja mitä sinä tekisit, jos mikään ei rajoittaisi sinua.

 

Oma paperini täyttyi aika nopeasti ja omat intohimot ovat muotoutuneet aika selkeiksi. Vahvana esimerkkinä stailaaminen. Rakastan niin muoti-, ruoka- kuin sisustusstailauksien tekoa. Bloggaamisen mukana rakkaiksi ovat myös muotoutuneet valokuvaaminen ja kirjoittaminen.

 

career_goals-1-7.jpg

 

Kun paperisi on täynnä, on aika pisteyttää jokainen kohta 1-3. Kolmosen saavat ne, joita saat jo nyt tehdä sydämesi kyllyydestä. Kakkosen ne, joita tekisit enemmän, jos vain aika ja raha riittäisi. Ja ykkösen ne, joita et pääse juuri nyt tekemään tarpeeksi.

Pisteytyksen avulla tehtävänäsi on selvittää, miten voisit säädellä elämääsi, jotta ykköset muuttuisivat kolmosiksi. Seuraava vaihe on itsestäsi kiinni. Aiotko jämähtää paikoilleen vai tehdä muutoksia elämässäsi, jotta saisit tehdä niitä asioita, joita rakastat.

 

Career Goals-.jpg

 

Where your talents and the needs of the world cross; there lies your vocation.

 

Oman kutsumuksen löytäminen vaatii aikaa ja panostusta. Ei riitä, että on intohimoinen jotain asiaa kohtaan, vaan taidoilla ja tekemisen hyödyllä on myös merkitystä.

Olenko valmis kehittymään asian parissa? Taitojen kehittäminen vaatii sekä pitkäjänteisyyttä että kärsivällisyyttä. Ja satojatuhansia opittuja tunteja. Teenkö merkityksellistä työtä? On mietittävä, mitä hyötyä kutsumuksellasi on. Niin itselle, kuin muille. Epäitsekäs työ on arvokasta ja uskon siihen, että se on osa elämän tarkoitusta. For the greater good, niin sanotusti.

 

Loppupeleissä on tärkeää elää mielekästä elämää, joten uskalla unelmoida ja tsemppiä kutsumustkartan tekoon. Toivottavasti se antaa jos jonkinlaista osviittaa siihen, mihin suuntaan voit kehittää itseäsi! 

 

Kommentit (2)
  1. Super hyvä teksti! <3 pitää tehdä tällainen itsekin! Tää on vähän tavoitteellisempi kuin perus aarrekartta 🙂

    1. Kiitos! Niinpä, tää toimii myös hyvänä tukena aarrekartan teossa 😉 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *