Matkalla joogaopettajaksi (osa 2)

Kriselda_Bali_1.jpg

Terkut Balilta! Hauskaa muuten, että aloitan usein blogipostaukset tuolla tervehdyksellä. 😀

Päiviä täällä on takana neljä ja kirjoitin matkastani joogaopettajaksi ensimmäisen kerran täällä.

Ensimmäisten päivien perusteella olen äärimmäisen onnellinen koulutusvalintaani ja myös siihen, että päätin valita kimppahuoneen (sen sijaan, että olisin voinut nukkua yöt omassa rauhassa). Pelkäsin yhteiseloa tuntemattomien kanssa, mutta aivan turhaan! 😀 Mulla kävi super hyvä tsägä kämppisten kanssa; Sain huonekavereiksi kaksi about saman ikäistä tyttöä, toinen on Tanskasta ja toinen Belgiasta. Todella cooleja mimmejä molemmat ja ehkä tärkeimpinä energiat ja ennen kaikkea huumorintaju kohtaavat.

Meitä kurssilaisia on yhteensä 27 ja jengiä on ympäri maailmaa. Suurimmaksi osaksi korkeasti koulutettuja ja älykästä porukkaa. 😀 Täältä löytyy mm. yksi kirurgi, juristi, lentäjä ja paljon ekonomeja. Täällä on myös liikunta-alan ammattilaisia, jotka haluavat täydennystä koulutuksiinsa. Lisäksi on nuorempia, jotka pitävät välivuottaan lukion jälkeen. Yoga simply is for everyone!

Täällä Balilla on äärimmäisen helppoa elää terveellisesti, kun joka kulmassa on wellness-kahviloita ja -ravintoloita. Vegaaniset maidot ovat normi ja suunnilleen joka toinen ravintola valmistaa itse oman kombuchansa! Safka on kaiken lisäksi kaunista ja edullista.

Meillä on maanantaisin yhteinen aamupala, mutta muuten jokainen ateria on “omalla vastuulla”. Koulutuksen järjestäjät perustelivat tämän juurikin sillä, että Balin ravintolasekene on omaa luokkaansa ja se pitää käyttää hyväksi, kun täällä kerran on.

Kriselda_Bali_3.jpg

200-tuntisen joogaopettajakoulutuksen järjestää The Peaceful Warriors Yoga. Löysin lafkan Bookyogateachertraining-sivustolta, joka on kuin joogaopettajakoulutusten AirBnB tai Hotels.com. Äärimmäisen kätevä, kun vertailee koulutuksia!

Joka tapauksessa, koulutuksen sisältö ja ajankohta vastasivat tarpeitani, sekä opettajat joogaopettajista anatomiaan vakuutti.

Pääopettajanamme on Peaceful Warriorsin perustaja, tanskalainen Bente. Toinen perustaja Maria synnytti päivää ennen kurssin alkua, joten häneen en valitettavasti pääse tutustumaan tulevan kuukauden aikana. Benten lisäksi meitä opettaa jenkkiläinen Karin ja brittiläinen Jessica, jotka ovat aikanoinaan käyneet itsekin tämän saman joogaopettajakurssin. Lisäksi yin yogaa opettaa brittiläinen Rachel, joka asuu täällä Balilla. Anatomiaa ja joogafilosofiaa opettavat aussilainen fyssari Sean, sekä tahitilainen osteopaatti ja shamaani Jonathan.

Ensimmäisten päivien aikana meillä on myös ollut ravinto- ja ayurveda-luennot, ja luennoitsijoina ovat olleet oman alansa ammattilaisia. Valitsin juuri tämän opettajakoulutuksen, sillä halusin ehdottomasti sisällyttää ayurvedisen osuuden koulutukseeni ja onnekseni opettajamme jenkkiläinen Nicole on erittäin inspiroiva. Melkoinen sekalainen joukko opettajia, mutta sitä toivoinkin omalta koulutukseltani.

kriselda_bali_2.jpg

Opiskelu on ollut pääsääntöisesti äärimmäisen inspiroivaa, mutta on se myös tuottanut paljon epämukavuuksia, sillä kaikki on tietysti englanniksi. Erityisesti anatomiatunnit ovat tuottaneet kärsimystä ja tuskaa. 😀

Käymme myös päivittäin läpi eri jooga-asanoita sekä niiden opettamista Asana and Teaching Labissä. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, että olen 7 vuotta joogannut joitain asentoja väärin. Teaching labissä on myös saanut hyvän maistiaisen siitä, miten haastavaa on ohjata – eritoten englanniksi.

Jo koulutuksen ensimmäisillä minuuteilla koin mielettömiä ahaa-elämyksiä, ja puhumattakaan siitä, että jokaisella tunnilla ja luennolla tulee valtavasti uutta tietoa. Olen tällä hetkellä erittäin inspiroitunut kaikesta ja päivä päivältä alan tottumaan tähän Bali-rytmiin.

Opetus alkaa joka aamu 6.45. Aamuherätykset eivät toistaiseksi ole tuottaneet ongelmia – päinvastoin, olen herännyt joka aamu ennen herätyskelloa. Saattaapi olla, että se myös johtuu jännityksestä, eli katsotaan mikä tilanne kurssin loppupuolella. 😀

Ajattelin jossain kohtaa tehdä “My Day” -henkisen postauksen, jotta pääsette paremmin jyvälle millainen päivärytmi meillä täällä oikeastaan on. Lisäksi on herännyt niiiiin paljon uusia ajatuksia hyvinvoinnista, että niistäkin pitää jossain vaiheessa kirjoittaa!

Ensimmäinen kuva: Alex Lind

Lue myös:
Matkalla joogaopettajaksi (osa 1)

suhteet oma-elama mieli opiskelu
Kommentit (4)
  1. Ihana kuulla että olet viihtynyt ja upeaa että uskalsit lähteä! 🙂 missä päin Balia olet?

    1. Kiitos!! Ja hyvä, kun kysyit! Se unohtui kokonaan mainita postauksessa: oon Canggussa. 🙂

  2. Oi, kuulostaa mahtavalta ja ihanaa, että olet viihtynyt! <3

    Olisi todella mukava lukea tästä enemmänkin 🙂

    1. Kiiitos kivasta kommentista! Stay tuned, kirjoittelen tästä lisää fiiliksiä aivan varmasti! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *