Maukas aamupuuro 2.0
Etsin vanhoista postauksistani edellistä suolaisen puuron reseptiä, mutta en sellaista löytänyt, joten tämä lienee ensimmäinen! Muisti on tehnyt tepposet tai sitten olen ihanteellisesti päivitellyt blogiani rinnakkaistodellisuudessa.
Anyway, siinä missä ennen olisin voinut elää pelkällä makealla on kääntynyt päälaelleen ja nyt valitsen makean yli mieluummin suolaista. Myös puuroissa.
Älkää käsittäkö väärin – rakastan edelleen tuorepuurojani, mutta vaihtelu virkistää ja kun puuro alkaa maistua p u u r o l t a, niin on hyvä heittää sekaan vähän mielikuvitusta.
Niin sanotut savory oatmeal –puurot ovat olleet trendi rapakon toisella puolella jo hyvän aikaa ja ennen kuin Suomeen rantautuu ensimmäiset puurobaarit, niin kotona on hyvä testailla niitä omia lemppareita.
Omaan aamiaisrutiiniini kuuluu lähes poikkeuksetta joka aamu kananmunat, luumutomaatit ja jotain vihreää. On kuitenkin hyvin tärkeää saada heti aamusta kuituja ja itse syön sen mielellään puuron muodossa. Mikäs sen parempaa kuin sekoittaa nämä kaikki keskenään?
Maukas aamupuuro 2.0
Puuro:
0,5 dl kaurapuuroa (+ 1dl keittovettä)
1 rkl chiansiemeniä
1 valkosipulin kynsi
kourallinen pinaattia
basilikaa
yrttisuolaa
villiviherjauhetta
tryffeliöljyä
Päälle:
luumutomaatteja
paistettu kananmuna
1/4 avokado
siemeniä
Ohje: Keitä puuro (syvällä) pannulla. Lisää chiansiemenet, murskattu tai pilkottu valkosipuli, yrttisuola ja viherjauhe. Lisää vasta ihan lopuksi pinaatti, basilika ja tryffeliöljy. Anna puuron vetäytyä ja paista sillä välin kananmuna sunny side up. Jätä keltuainen löllöksi. Pilko tomaatit ja avokado. Kasaa annos lautaselle ja heitä lopuksi päälle vielä paahdettuja siemeniä. Nams!
Oletko jo päässyt suolaisten puurojen makuun? Reseptejä ja ideoita otetaan vastaan! :)
Lue myös:
Kesäaamujen pelastus: Cold Brew
Safkainspistä kesään!