Must-have: Villakampa

Villakampa-5.jpg

Tämä tässä on tärkein hankintasi tänä talvena (siis tulevana talvena): villakampa.

Uskallan väittää, että yhä useampi on tietoisempi siitä, mitä materiaaleja kelpuuttaa vaatekaappiinsa. Neuleissa kannattaa suosia luonnonkuituja, kuten villaa, cashmereä, jakkia tai mohairia. Myös puuvilla toimii erinomaisesti neuleissa ja vieläpä ympäri vuoden.

Suosituimpina materiaaleina talvineuleissa taitavat kuitenkin olla villa ja cashmere, joita on eri laatuisia. Mitä hienompaa ja pehmeämpää kuidut ovat sitä herkemmin neulos nyppyyntyy. Myös kuitujen pituuksilla on merkitystä. Nypyt ovat siis ominaisuus, ei laatuvirhe.

villakampa.jpgVillakampa-3.jpg

Mikäli haluaa välttää nyppyyntyviä vaatteita suosittelen turvautumaan filamenttikuituisiin vaatteisiin eli yksisäikeisiin kuituihin, kuten silkkiin tai synteettisiin kuituihin. Kaikki synteettiset kuidut eivät ole pahasta; teknisissä vaatteissa suosin polyesteria, polyamidia ja elastaania. Myös muuntokuiduista löytyy erinomaisia materiaaleja, kuten viskoosi (voidaan käyttää myös katkokuituna) ja lyocell.

Usein filamenttikuituja sekoitetaan luonnonmateriaaleihin lisäämään niihin kestävyyttä. Esimerkiksi mohairia on hyvin usein vahvistettu polyamidilla. Myös karkea mohairkuitu tarvitsee harjausta ja siihen taas sopii parhaiten mohairharja!

Villakampa-4.jpg

Ei siis hätää, vaikka villa- tai cashmereneuleeseesi syntyy nyppyjä. Se on täysin luonnollista, eikä ulkopuolista hankausta voi oikein mitenkään estää normaalissa käytössä. Onneksi kampaamalla neuleesta saa taas bränikän!

Ja nimenomaan villakampaa suosittelen kaikista nypynpoistometodeista. Paristokäyttöisellä nypynpoistajalla ei saa niin yksityiskohtaisesti nyppyjä pois ja höyläys (ihokarvojen poistoon terkoitettu höylä) taas vahingoittaa neulosta. Villakampa on paras sijoitus (noin 5€), jonka teet neuleillesi tänä talvena. Niitä saa netistä ainakin täältä ja täältä!

muoti trendit vastuullisuus diy
Kommentit (12)
  1. Nypynpoistaja | Hyvät Ja Huonot Uutiset 2019
    26.6.2020, 05:49

    […] Must-have: Villakampa – Kriselda | Lily – Tämä tässä on tärkein hankintasi tänä talvena (siis tulevana talvena): villakampa. Uskallan väittää, että yhä useampi on tietoisempi siitä, mitä materiaaleja kelpuuttaa vaatekaappiinsa. […]

  2. Ostin juuri villakamman Prismasta, maksoi 4.50€. Vertailun vuoksi paikallisessa käsityöliikkeessä täsmälleen saman tuotteen (merkkikin siis sama) hinta oli 13€.

    1. Vau mikä hintaero. Kiitos tiedosta, että Prismastakin nykyään löytyy! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *