Toivepostaus: Syntiset suolakaramelli-kanelipullat
Ahoy weekend people! Olen leiponut pullaa viimeksi yläasteen köksän tunnilla, joten halusin kokeilla miten kanelipullat taipuvat tämän leipuri-Mustosen käsissä. Siispä lähdin viime perjantaina sokeri- ja jauho-ostoksille (jo on aikoihin eletty!) ja pyöräytin syntisen pellillisen suolakaramelli-kanelipullia.
Herkut räjähtivät Instagramissa, kun olin stoorittanut kyseisistä pullista; moni kyseli, mistä olin ne ostanut, kun taas toiset luottivat leipuri-Mustoseen ja pyysivät ohjetta. Koska tavoitteena on vastata toiveisiin, niin leivoin näitä uudestaan (jep, elämäni toisen kerran), jotta saan kuvattua ne tänne blogiin päivänvalossa. Pakko sanoa, että perjantain satsi näytti miljoona kertaa paremmilta kuin nämä, mutta perjantain virheistä oppineena maku näissä on parempi. Leipuri-Mustosen pullat ovat just niin syntiset, miltä kuulostavat, eli simmut kiinni, mikäli toivoit näiden olevan terveellisempää sorttia.
Sanoinko jo, että nää suussa sulavat syntiset suolakaramelli-kanelipullat on PARAS tapa saada ystäviä kylään? Nimittäin mun ei suinkaan tavinnut yksin skruudata pullapeltiä, sillä perjantai-ilta päättyi siihen että meillä oli tupa täynnä ystäviä, jotka näkivät herkut Instagramissa. Perjantai-illan extempore-pullabileet oli juuri sitä mitä kaipasin, vaikka aluksi oli suunnitelmissa viettää yksin koti-spa-iltaa. Mutta, eiköhän mennä asiaan?!
SYNTISET SUOLAKARAMELLI-KANELIPULLAT
Pullataikina
100 g luomuvoita
2,5 dl kauramaitoa
25 g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl ruokosokeria
ripaus merisuolaa
1-2 tl kardemummaa
Täyte
50 g luomuvoita
1 dl ruokosokeria
½-1 rkl ceylon-kanelia
Suolakaramelli
50 g luomuvoita
1 dl ruokosokeria
1 dl pekaanipähkinöitä
ripaus karkeaa merisuolaa
tilkka kauramaitoa
Ohje:
Taikina:
Lämmitä maito ja sulata voi kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva joukkoon ja anna seistä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon kardemumma, sokeri ja suola. Lisää jauhot sekoittaen desi kerrallaan. Työstä taikinasta pallo ja laita kohoamaan kannen/keittiöpyyhkeen alle tunniksi.
Valmista sillä aikaa suolakaramelli:
Sulata kasarissa miedolla lämmöllä voi ja sokeri. Varo kiehauttamasta voita. Sekoita seosta ja kaada joukkoon tilkka (suunnilleen ½ dl) kauramaitoa. Kaada seos uunivuoan pohjalle ja sirottele päälle sekä pekaanipähkinät että suolahippuset. Käytin ensimmäisellä kerralla pyöreää kakkuvuokaa (sellaista, josta lähtee pohja irti) ja toisella kerralla neliskulmaista Pyrexiä. Molempi parempi, eli tämä täysin makukysymys.
Täyte:
Sulata voi ja sekoita sen joukkoon ruokosokeri ja kaneli.
Kun taikina on kohonnut kaksi kertaa kokoonsa nähden, vaivaa taikina leivinpöydällä suorakulmion muotoon. Levitä täyte taikinalevyn päälle ja rullaa pötkyläksi.
Leikkaa pötkylä 8-10 osaan. Aseta pullat vierivieren uunivuokaan karamelliseoksen päälle ja anna kohota hetki. Note-to-self: pullat paisuvat uunissa, joten niitä ei kannata laittaa kamalan tiiviisti vierekkäin. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Pro-kondiittoria musta ei ihan vielä saada (kuten kuvista ehkä näkyy :D), mutta hiljaa hyvä tulee. Pullantuoksuinen Kriselda-mummi, here she comes!
Lue myös:
Maukas aamupuuro 2.0
Cold brew -kahvi
Voi kyllä <3 !!! Näitä on aivan pakko testata.
Siis härregud. Sokeri ja voi toimii aina 😀