Uunipuuro kaurasta
Aamupuurosta on tullut rutiini ja syön sen lähes joka aamu hieman eri variaatioin. Kaurasta on moneksi ja puurokin on yllättävän monimuotoinen, kun heittäytyy vähän luovaksi!
Uudistuneen ruokavalion myötä Ravintola Storyn super herkullinen uunipuuro (ohrasta, kermasta ja sokerista) on nyt toistaiseksi jäissä, niinpä lähdin testailemaan josko saisin kotona tehtyä edes jotain vastaavaa kaurahiutaleista. Lopputuloksena oli hitaiden aamujen uusi lempparipuuro ja yksi onnellinen Mustonen.
Uunipuuro kaurasta
30 g kaurahiutaleita (G)
2,5 dl kaura- tai mantelimaitoa
1 rkl chiansiemeniä
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljaa tai 1 rkl vaniljaheraa
päälle:
puolikas banaani
pakastevadelmia ja -puolukoita
Ohje: Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Käytä pientä uunivuokaa ja voitele se kookosöljyllä. Sekoita kaikki puuroainekset keskenään vuokaan ja anna hautua uunissa noin 45 minuuttia.
Banaanin voi myös vaihtoehtoisesti muussata puuron sekaan ennen uuniin laittamista, jolloin lopputuloksena on banaanileipämäinen puuro. Ai että!
Lue myös: Parempaan aamuunPorkkanakakku-tuorepuuroBlueberry Muffin -tuorepuuro