Vahvuudet voimavaroina

 

Kriselda Reebok Yoga

Kriselda Reebok Yoga

 

Koen elämän tarkoitukseksi viettää hyvää elämää. Me kaikki tavoittelemme enemmän tai vähemmän tyytyväisyyttä ja hyvää oloa kaikessa mitä teemme.

Joskus kuitenkin saatamme ajautua sivuraiteille ja ajatuksemme vellovat ikävissä asioissa. En ole sitä, en ole tätä. Pitäisi olla järjestelmällisempi, vahvempi, kauniimpi ja älykkäämpi. Tuhlaamme valtavasti energiaa heikkouksiemme listaamiseen, että unohdamme omat vahvuutemme.

 

Yksilöinä meillä jokaisella on omat luonteenpiirteemme ja jutut, joissa olemme ”luonnostaan taitavia”. Toista kiinnostaa lapsesta asti tiede ja toinen taas innostuu muodista. Todellisuudessa nämä vahvuudet ovat tulos siitä, mitä olemme ajan saatossa kehittäneet. Kuka vaan voi siis kehittyä missä vaan, kunhan löytyy tarpeeksi kiinnostusta. Luonteenpiirteiden kehittäminen taas on monimutkaisempaa, muttei kuitenkaan mahdotonta.

 

Kriselda Reebok Yoga

Kriselda_Reebok_Yoga  

TUNNISTA VAHVUUTESI:

 

1. Mistä innostut?

Mitkä ovat sellaisia asioita, jotka saavat silmäsi loistamaan ja mielesi kirkkaaksi. Fiilistä voisi verrata sellaiseen lapsenomaiseen innokkuuteen, kun koko muu maailma ympäriltä unohtuu.

 

2. Olet poikkeuksellinen.

Pohdi niitä asioita, mitkä erottavat sinut muista. Mitä asioita teet eri tavalla? Paremmin?

 

3. Pyydä palautetta.

Pyydä työ- ja opiskelukavereiltasi palautetta itsestäsi. Missä asioissa onnistut kerta toisensa jälkeen? Konkreettiset esimerkit ovat plussaa. Myös lähipiiriltä voi kysyä ja sieltä löytyy varmasti ne tyypit, jotka uskaltavat sanoa suoraan.

 

4. Testaa luonteenpiirteesi vahvuudet.

Internet on täynnä mitä mielenkiintoisempia psykologisia testejä. The VIA Institute on Character –yhteisön testi on kuitenkin yksi parhaimmista. Testeihin kannattaa kuitenkin suhtautua pienellä varauksella, sillä saatamme usein vastata omien toiveiden mukaisesti totuuden sijaan.

 

 

Omien vahvuuksien tunteminen edesauttaa meitä olemaan huomattavasti onnellisempia. Niistä on apua ihmissuhteissa, uralla ja ylipäätään tavoitteiden saavuttamisessa.

Kriisitilanteissa taas niihin tukeutuminen auttaa sietämään stressiä paremmin. Kun keskitämme energiamme positiivisiin puoliin, itsevarmuutemme ja optimistisuus tulevaa kohtaa vahvistuu.

 

 

 Kuvat: Petra KorpiVaatteet: Reebok

 

 

Lue myös:Mitä sinä haluaisit osata?Kaikkine vikoineni

suhteet rakkaus mieli raha
Kommentit (2)
  1. Ihana postaus! <3 Tietkö, kirjotin just postauksen omien vahvuuksien tunnistamisesta – taas meidän mielet menee samoilla urilla! Great minds 😉 

    1. Ei oo todellista! 😀 Meidän pitäis keskustella enemmän näistä, niin saattais avautua uusia näkökulmia aiheisiin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *