World Recycle Week

H&M ja M.I.A. World Recycle Week -kampanjassa 2.jpg

H&M ja M.I.A. World Recycle Week -kampanjassa 1 (kopio).jpg

M.I.A. ja HM World Recycle Week -kampanjassa.jpg

 

Ensi viikolla vietetään World Recyle Weekiä ja sen kunniaksi H&M ja M.I.A. ovat tehneet yhteistyökampanjan. H&M:n tavoitteena on kerätä 1000 tonnia tarpeetonta tekstiiliä ensi viikon aikana, sillä yhdenkin t-paidan kierrättäminen voi säästää 2100 litraa vettä. Huh. Persoonallisella ja ympäristötietoisella tyylillään M.I.A. on ehdottomasti paras kasvo kampikselle, eikä kampanjabiisikään ole yhtään huonompi! (Tässä musavideo).

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tietoisempi olen omasta hiilijalanjäljestäni. Haluan olla osana kestävää kehitystä ja haluan ehdottomasti jättää jälkeläisilleni mahdollisimman vihreän maapallon. Nykykulutus ja etenkin fast fashion kuitenkin synnyttävät tajuttomia määriä ongelmajätettä vuodessa, vaikka 95% kaikista vaatteista, jotka päätyvät kaatopaikalle, kelpaavat hyvin kiertoon. H&M on esimerkillisesti kerännyt jo vuodesta 2013 asiakkaiden vanhoja tekstiilejä kierrätykseen. Eli ei pelkästään vaatteita, vaan myös vanhat verhot ja kuluneet pyyhkeet voi ihan yhtä hyvin viedä myymälään kierrätettäviksi. Lajittelukeskuksissa tekstiilit lajitellaan sen mukaan, miten niistä saa parhaan hyödyn irti. Yllättävän paljon jätettä syntyy vaatteista, joten mielestäni on hienoa, että tekstiilit uudelleen käytettään ja kierrätetään uusiksi materiaaleiksi ja lopulta uusiksi tuotteiksi.

 

Kierrätysviikko sai minunkin kierrätysnystyrät entistä herkemmiksi ja kävin vaatteitani läpi kevätsiivouksen merkeissä. Olen ihan koukussa Facebookin kierrätysryhmiin, mutta aika on ollut niin kortilla viime viikot, että yksittäisten tavaroiden myynti on ollut haasteellista. Siispä aion viedä osan myyntikuntoisista vaatteistani itsepalvelukirppikselle ja loput H&M:lle kierrätykseen! Yllättävän paljon on myös turhia lakanoita kertynyt vuosien varrella? Tiesitkö muuten, että H&M:stä saa kiitokseksi alennusta seuraavasta ostoskerrasta, kun vie tekstiilejä keräykseen?

 

 

World Recycle Week 18.-24. huhtikuuta

 

Kuvat: H&M (press release)

 

Kommentit (2)
  1. Kierrätys viikko on ehdottomasti tarpeen ja minusta on mahtavaa, että H&M ja Mia ovat tekemässä siitä näin ison asian! Ainakin tulee tutuksi isommalle ryhmälle ihmisiä 🙂

    1. Kyllä just näin, ja vaikka kierrättäminen on jo osa kulttuuriamme, niin ei sitä voi tarpeeksi korostaa ja kehittää tulevaisuuden kannalta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *