Love is love

”Tarviiko sitä homostelua oikein mainostaa”

”Lapsetkin näkevät! Kohta ei enää tule lapsia kun vaan homoilua mainostetaan”

”Aina vaan tätä, missä on heteropride”

”Kohta pitää katsella ja suvaita kaikenmaailman pedofiilit ja eläimiin sekaantujat”

Tässä muutamia lainauksia mitkä ovat osuneet silmiin viimeisen kahden viikon aikana eri Facebookfoorumeilla.

En aluksi ajatellut edes kirjoittaa aiheesta, ajattelin, että tuoreen bloggaajan ei ehkä heti kärkeen kannata kirjoittaa kovin kantaaottavia tekstejä. Ehkä tästä ei edes tule sellainen, ehkä tämä jää vaan yhden ihminen ihmettelyksi.

Pride-viikko ja -kuukausi alkaa olla taputeltu, mutta kommentit ja mielipidekirjoitukset mihin olen viimeaikoina törmännyt kertovat juuri siitä kuinka tärkeä Pride on.

”Pride tai gay pride tarkoittaa maailmanlaajuista liikettä ja filosofiaa, jonka mukaan homoseksuaalitbiseksuaalittransihmiset, sekä kaikkien muidenkin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen jäsenet voivat olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään. Pride-liike puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisten oikeuksien ja etujen puolesta tehtyä työtä.

Liikkeellä on kolme pääperustetta: ihmisten pitäisi olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään, seksuaalinen monimuotoisuus on lahja ja seksuaalinen suuntautuminen sekä sukupuoli-identiteetti ovat synnynnäisiä eikä niitä voi tarkoituksellisesti muuttaa.”

Lainaus https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Pride

Mielestäni tuon lainauksen laittaminen on taas hyvä muistutus. Suurimmalle osalle kommentoijista kun tuo Priden ajatus tuntuu olevan täysin vieras, lähinnä vaikuttaa, että sateenkaarilipun tarkoitus on mainostaa miesten välistä peppuseksiä.

Onko ihmisten ennakkoluuloissa yhä kysymys tiedonpuutteesta? Vai kuvitteleeko joku edelleen, että jos lapsi näkee kahden samaa sukupuolta olevan osoittavan toisilleen rakkautta hänkin päättää alkaa toimimaan samalla tavalla?

Keneltä se on pois jos ihminen löytää toisen ihmisen jota rakastaa? Miksi herää ajatus ”ihmepervoilusta” vaikka perinteisessä nainen+mies -parisuhteessa sitä vasta jos jonkinmoista ”ihmepervoilua” voi harrastaa suljettujen ovien takana.

Haluaisin todella aiheesta keskustella tällaisen ihmisen kanssa jonka ennakkoluulot ovat näin suuret! Ei meillä tällä maapallolla ole sitä vaaraa, että ihmiset loppuisivat vaikka kaikki eivät heteroita olisikaan!

Rakkaus on rakkautta!

puheenaiheet parisuhde ajattelin-tanaan tasa-arvo
Kommentit (2)
  1. Mä osallistuin kulkueeseen keski-ikäisenä, valkoihoisena naimisissa olevana heteronaisena, koska olen todella etuoikeutettu. En voi edes kuvitella millaista vähemmistöön kuuluvana on. Yritän ymmärtää, mutten koskaan voi täydellisesti.
    Toisekseen, siellä oli kylttejä:”Guess what Mom & Dad?!”, joten jos se oli eka kerta kun se tyttö tai poika kertoi asiasta julkisesti, tunsin olevani etuoikeutettu saadessani olla osana hänen tärkeää päivää.

    1. Kiitos ihanasta kommentista! Kylläpä itse toivoisin, että lapseni uskaltaisi minulle tuon tärkeän asian kertoa jollain muulla tavalla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *