Ne helpoimmat banaaniletut

DSC00204.JPG

Banaaniletut taitavat olla jo melko tuttu juttu muuallakin kuin fitness-piirien ytimessä (johon toki lasken itseni kuuluvaksi, haha!), onhan niitä paisteltu jo hyvän aikaa. Ensimmäisen kerran taisin bongata ohjeen jossain blogissa jo ainakin kolme vuotta sitten.

Viime aikoina lettusia on taas näkynyt muutamissa seuraamissani blogeissa, joten innostuin itsekin tekemään niitä pienen tauon jälkeen. Monissa näkemissäni ohjeissa on käytetty esimerkiksi kauramaitoa tai kaurajauhoja, mutta minä olen aina tehnyt niitä tällä maailman yksinkertaisimmalla reseptillä:

Maidottomat ja jauhottomat banaaniletut, 1-2 annosta

  • 2 munaa
  • 1-2 banaania

Sekoita munat ja pätkitty banaani sauvasekoittimella. Paista voissa (tai muussa rasvassa) pieniä lettuja keskisuurella lämmöllä.

Koska uskallan väittää onnistuneeni lettujen teossa aika hyvin, uskaltaudun myös antamaan muutaman ”pro-vinkin”:

  1. Sekoita sauvasekoittimella ”taikinaan” mukaan myös ilmaa, jotta saat letuista kuohkeita.
  2. Tee pieniä lettuja, niitä on helpompi kääntää (ilman jauhoja taikinaan ei muodostu sitkoa ja se hajoaa helposti).
  3. Letut kannattaa oikeasti paistaa melko miedolla lämmöllä, itse pidin levyä kutosella (asteikko 1-9). Liian kuumalla paistaessa käy helposti niin, että pinta palaa ja sisältä jää raa’aksi.
  4. Kokemukseni mukaan kaasuhellalla on todella, todella vaikeaa tehdä kauniita lettuja. Käytä siis mahdollisuuksien mukaan tasalämpöistä liettä tai varaudu vähän rumempiin (mutta silti maistuviin!) lettuihin. ;)

Päälle voi tietysti laittaa mitä vain, mutta minusta nämä ovat parhaimmillaan marjojen ja hunajan kanssa. Viikonloppuna mökillä kävin poimimassa lettujen kaveriksi puna- ja mustaviinimarjat suoraan pensaasta elokuisen illan jo hämärtyessä. Oli hyvää!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.