Hyviä rasvoja helposti: kirpakka vadelma-appelsiini-smoothie

DSC00419.JPGDSC00421.JPG

Kylmentyvät säät ja lämmitetty sisäilma tuppaavat kuivattamaan muutoin ei-erityisen-kuivaa ihoani, ja juuri nyt eletään niitä hetkiä, kun sen alkaa taas huomata. Vuodenajan vaihtuessa vaihdan tietysti kasvo- ja vartalovoiteeni täyteläisempiin versioihin, mutta lisään hyvien rasvojen saantia myös sisäisesti kiinnittämällä erityistä huomiota niiden määrään ruokavaliossani päivittäin.

Minulle toimivia konsteja lisätä pehmeiden rasvahappojen määrää ruokavaliossa ovat mm. oliiviöljyn reipas lisääminen salaattiin, pähkinät välipaloina ja rasvaisen kalan, kuten lohen, syöminen ainakin sen pari kertaa viikossa.

Lisäksi hyvä rasvoja on helppo nauttia ikisuosikkieni eli smoothieiden muodossa. Tämänkertaiseen pirteään komboon käytin hyvien rasvojen lähteenä pähkinöitä ja avokadoa, joka toimii muutenkin erinomaisena smoothiepohjana, sillä se antaa juomalle sopivan paksun rakenteen.

Hyvien rasvojen vadelma-appelsiini-smoothie

  • 2-2,5 dl suomalaisia pakastevadelmia
  • 1 dl appelsiinin mehua
  • 1 pienehkö avokado
  • pieni kourallinen pähkinöitä rouhittuna (esim. cahsew- ja saksanpähkinöitä)
  • (hunajaa)

Sekoita kaikki ainekset hunajaa lukuunottamatta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kunnes massa on tasaista. Maista ja lisää maun mukaan juoksevaa hunajaa.

Tällä ohjeella smoothiesta tulee kirpeää, lusikoitavan paksua ja kylmää (jos käytät kohmeisia vadelmia) – siis herkullista! 

Oikeastaan smoothiet ovat ihan älyttömän helppo konsti lisätä ruokavalioon melkein mitä tahansa, kuten vaikkapa vihreitä vihanneksia (ohje täällä ja täällä) tai vaikka ekstraproteiinia kananmunan muodossa (ohje täällä ja täällä). 

Kippis ja ihanaa uutta viikkoa!

Seuraa: facebook / instagram / bloglovin

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.