Puuro raikastuu
Kesää ja kevättä kohden keittiössäkin meininki raikastuu. Viime viikkoiselta matkaltamme tarttui mukaan mukavien muistojen lisäksi himotus tuorepuuroihin. Hotellin aamiaisella oli joka kerta tarjolla vähintään kolmea erilaista tuorepuuroa, kukin onneksi pikkuruisessa annoskoossa kauniisti lasipurkkiin aseteltuna, jotta jaksoin maistaa jokaista.
Nykyisin syön kaurapuuroni useimmiten iltaisin, mutta tämän herkun valmistin aamuksi. Tuorepuuro on ihanan raikasta, mutta silti täyttävää. Lisäksi se on helppoa evästä: puuron voi tehdä illalla valmiiksi ja jättää jääkaappiin tekeytymään yön yli. Koska meillä herätään useimmiten kukonlaulun aikaan, on aika ihanaa kun saa silmät vielä unihiekkaisina nostaa pöytään valmiin aamupalan.
Neljän viljan tuorepuuro
1 annos
- 1 dl neljän viljan hiutaleita
- 1 rkl chia-siemeniä
- 1 rkl rouhittua mantelia
- 1/2 banaani pilkottuna
- 1,5 dl maustamatonta jogurttia
- tilkka hunajaa
Sekoitetaan ja annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli tai pari tuntia.