Ensi jouluna... Eli viisi katteetonta lupausta ja yksi ihan oikea

Kunnon Mamma

Ensi jouluna...

...ostan joululahjat joulukuun ensimmäisellä viikolla (tai mieluummin jo marraskuussa) sen sijaan, että tungeksin kaupoilla hikisenä tuhansien muiden ihmisten kanssa kaksi päivää ennen aattoa. (Note to self: "kaikki lahjat saman katon alta" ei vaan onnistu. Ikinä.)

...hankin ajoissa tyylikästä, yksivärisiä lahjapaperia ja ajatonta juuttinarua sen sijaan, että muistan Akateemisen kirjakaupan kilometrijonossa "ai niin lahjapaperi" ja päädyn nappaamaan hätäpäissäni lähimmästä korista vähiten ruman vaihtoehdon. Seuraava ajatus: "ai niin pakettikortit..."

...paketoin tyylikkäät lahjapakettini rauhassa ja hyvissä ajoin, glögiä hörppien ja joululauluja kuunnellen, ja rustaan jokaiseen pakettikorttiin (jotka olen myös muistanut ostaa) kustomoidun jouluvärssyn. En suinkaan kääri hätäpäissäni lahjoja (rumaan) lahjapaperiin aatonaattona puolta tuntia ennen kuin pitää lähteä ajamaan mökille.

...laskeudun hyvissä ajoin rauhoittumaan joulunviettoon, enkä jatkuvasti kurki toisella silmällä työmeilejä vielä ensimmäisenä joululomapäivänä.

...huolellisella suunnittelulla varmistan, että voin omistaa viimeiset päivät ennen aattoa rentoutumiselle, joululaulujen kuuntelulle kynttilän valossa ja tonttuleikkien opettelulle lapsen kanssa, enkä ryntäile päättömästi ympäriinsä loppumattoman to do -listan kohtia yliviivaten.

Oikeasti tiedän lähes varmaksi jo nyt, että samalla kaavallahan se seuraavakin joulu menee kuin tämäkin (ja sitä edellinen, ja sitä edellinen). Ja tiedättekö, siksi lupaankin oikeasti vain yhden asian: aion nauttia joulusta silti. Tänä vuonna ja ensi vuonna. Hyväksyä sen, etten saa asioita hoidettua juuri niin kuin haluaisin, ja että se mielikuvien täydellinen joulu on todellakin vain mielikuva (ainakin tässä meidän hässäkkä-elämässä). 

Olen saanut tänä syksynä hyvän ja aiheellisen neuvon opetella sietämään paremmin keskeneräisyyttä. Se sopii erinomaisesti myös tähän meidän perheen joulunaikaan: aion ummistaa silmäni tekemättä jääneiltä asioilta ja keskittyä nauttimaan kiireettömästä yhdessäolosta. Se riittää, siinä on kaikki.

Rauhallista ja rentouttavaa joulua! <3

 

Kommentit

Elisa / @minajamorris (Ei varmistettu)

Meillä on näköjään ollut samanlaiset jouluvalmistelut.;) Sillä erotuksella tosi, että mulla on lahjat sullottu paketoimattomina auton takakonttiin ja sekaan heitelty epämääräisiä paloja lahjapaperia ja narunpätkiä. Huomenna ehtii hyvin paketoida. :) Ihanaa joulua!

Aasara
Kunnon Mamma

Hehee, no hyvä sentään ettei olla ainoita kaaoksessa. :D Mutta taas tuli huomattua että joulu tuli vaikkei ollutkaan täydelliset valmistelut! Ihania, rentouttavia pyhiä ja pian nähdään!

S.g
Sara G

Ihana postaus! :) Rentouttavaa joulua sullekin! :)

Aasara
Kunnon Mamma

Hih, kiitos! Rentouttavia pyhiä sinnekin, muistelen että taisit olla aattona töissä mut toivottavasti jossain välissä on myös aikaa maata sohvalla suklaarasia kädessä. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.