Helpoin kesäherkku: kahden ainesosan "jäätelö"

Kunnon Mamma

Banaanipohjainen jäätelöhuijaus eli nice cream on aivan loistava keksintö. Pakkasen kautta blenderiin heitetyn banaanin koostumus toden totta muistuttaa ihan oikeaa jätskiä, ilman tippaakaan lisättyä sokeria tai kermaa.

Periaatteessa banaanin kanssa voi yhdistää mitä vain. Raikas herkku syntyy vaikka mansikoista ja vadelmista banaanin kaverina, täyteläinen makupari taas banaanista ja maapähkinävoista. Tämä yhdistelmä oli omalla lautasellani tällä kertaa. Koska tykkään sattumista jätskissä, käytin maapähkinävoita jossa on mukana myös isompia palasia.

Sain inspiraation tähän yhdistelmään At Maria's -blogista, mutta jouduin vähän säätämään ohjeen määriä. Blenderini ei suostunut pyörittämään vain parin banaanin massaa, ja kieltämättä halusin annoksistakin reilumman kokoiset. ;) Lisäsin myös maapähkinävoin määrää suhteessa banaaniin, jolloin massaan jäi makuuni riittävästi ihania maapähkinävoipyörteitä.

Banaani-maapähkinävoi nice cream

2 annosta

  • 3 kypsää banaania
  • 2 rkl maapähkinävoita sattumilla, esim. Urtekramin crunchy peanut butter

​Viipaloi banaanit ja laita pakkaseen noin kolmeksi tunniksi, kunnes ovat kohmeisia mutta eivät aivan kovia. Sekoita banaanipalat blenderissä tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja sekoita. Jos massa suli liikaa, siirrä se vielä hetkeksi pakkaseen. Tee palloja jäätelökauhalla ja nauti pian, sillä tämä herkku sulaa nopeasti!

Kommentoi