Ihanin (helppo) kesäkakku

Kunnon Mamma

Kesä ja juhlat kuuluvat erottamattomasti yhteen. Ainakin omassa lähipiirissäni, jossa juhlistamme keskikesän juhlan lisäksi erinäisiä nimipäiviä, syntymäpäiviä sekä minun ja miehen hääpäivää kesäkuukausien aikana. 

Jotain on kiva aina laittaa tarjolle, mutta en todellakaan ole mikään armoitettu leipuri, joten sen on oltava jotain aika yksinkertaista - mieluiten sellaista, jossa on melkeinpä mahdotonta epäonnistua!

Näissä puitteissa ihastuin viime kesänä toden teolla ihanaisiin Brita-kakkuihin. Tämä ruotsalaisalkuperäinen (kuinkas muutenkaan!) leivonnainen on niin helppo ja herkullinen, että niitä tulikin sitten leivottua oikeastaan jokaiseen juhlatilaisuuteen juhannuksesta omiin syntymäpäiviini, ja nyt äitienpäivänä korkkasin kesän juhlakauden jälleen yhdellä Britalla.

Varsinkin parhaaseen marja-aikaan eli keski- ja loppukesästä siitä on todella helppo saada kaunis ja näyttävä tarjottava ilman sen kummempia kädentaitoja - riittää, kun kasaa kakun päälle keon mieleisiään marjoja. 

Olen tehnyt Brita-kakun aina tällä samalla Maku.fi-sivuston ohjeella. Hankalinta tässä on kananmunien valkuaisten ja keltuaisten erottelu, vaivalloisinta se että vatkaimet pitää pestä välissä - mutta muuten sitten pääseekin todella helpolla. 

Ja hei, juhannus lähestyy, joten kertokaahan mikä on teidän vakiojuhlatarjottava? Nyt vinkit kehiin, tai meillä syödään taas koko kesä pelkkiä Brita-kakkuja. Eipä sekään kyllä haittaa… ;)

Kommentit

IitaIip
Kolmen koto

Brita-kakku on munkin lemppari! Se on sopivan rento tehdä, maistuu järkyttävän hyvälle ja on kaunis! Ja kun täytteitä voi aina vaihdella :)
Äitienpäiväksi leivoin kylläkin porkkanakakkukääretortun ja sekin oli superhyvää! Täytteenä paljon sitä herkkukuorrutetta :P~~

Aasara
Kunnon Mamma

Mmmmm porkkanakakku on niin hyvää!! En ole koskaan tehnyt sitä itse, onko vaikeaa?

IitaIip
Kolmen koto

Mun mielestä toi kääretorttu oli helpompi tehdä kuin se perus kakku. Tällä ohjeella ainakin meni nappiin!

http://www.maku.fi/blogit/perinneruokaa-prkl/porkkanakakku-vaantyy-helposti-myos-kaaretortuksi

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.