Jäätävän hyvä smoothiejää

Kunnon Mamma

Ah, miten lämpimistä ja aurinkoisista alkukesän päivistä ollaankaan saatu nauttia. Viime kesän hitaan käynnistymisen jälkeen (muistan edelleen aivan liian elävästi kuinka tyttö käytti vielä kesäkuussa talvihaalaria...) tämä kunnon kesä tuntuu aivan luksukselta. 

Aurinko on tehnyt tehtävänsä myös lämmittäessään satavuotiaan kotitalomme paksuja kiviseiniä, ja tunnelma sisätiloissa on ollut aika-ajoin hikinen. Virkistystä on siis kaivattu niin tytön kuin itseni taholta ja mieluummin välillä jotain muuta kuin Ville Vallaton -puikkoja. Niinpä päätin kokeilla surauttaa smoothiet vaihteeksi pakkasen kautta, ja hyviä tuli! Tein ekalla kerralla tällaiset superhelpot versiot (resepti tekstin lopussa) joihin tuli kaikki ainekset sekaisin. Nämä hyviksi todettuani voin jatkossa hifistellä hiukan enemmän esimerkiksi kerroksilla ja kokonaisilla marjoilla...

 

Ilahduttavinta tietysti oli että nämä maistuivat myös 2-vuotiaalle, joka on viime aikoina hiukan nirsoillut syömisten suhteen - näissä oli paljon hyviä ravintoaineita yhdessä viileässä paketissa eikä lainkaan lisättyä sokeria.

Kun nuo mehujäämuotit kerran on tullut hankittua (nämä meidän Ikeasta), niin ennustan että näistä smoothiejäistä tulee meidän perheen tämän kesän hittituote!

Helpot mustikkaiset smoothiejäät

  • Mustikoita
  • Banaania (mitä kypsempi, sitä makeampi)
  • Maustamatonta jogurttia
  • (juoksevaa hunajaa, halutusta makeudesta riippuen)

Sekoita ainekset keskenään sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi massaksi. Kaada mehujäämuotteihin, pakasta ja nauti!

 

 

Kommentit

Anjuska
Ripaus elämäämme

Pitää kyllä kokeilla! Meillä myös poika tykkää jäätelöistä niin paljon ja tietty kesäaikaan niitä tulee syötyäkin ihan kiitettävästi, joten tällainen hieman terveellisempi vaihtoehto käy enemmän kuin hyvin! 

Aasara
Kunnon Mamma

Joo, tää on ehdottoman hyvä vaihtoehto herkutteluun ja menee myös ihan välipalastakin, myös itselle! :)

Riika V.
Koti Kumpulassa

Me herkutellaan kans lasten lempparihedelmäsoseista ja maustamattomasta rahkajugurtista tehdyillä "mehujäillä". Kelpaa meidän herkkusuille ihan jätskin korvikkeena!

Aasara
Kunnon Mamma

Kuulostaa hyvältä toi rahkajogurttijää, pitääkin kokeilla! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.