Joogaa ja aamutreeniä

Kunnon Mamma

Sitten onkin aika ryhtyä sanoista tekoihin ja laittaa hienot liikuntasuunnitelmat toteutukseen. Porhalsin eilen reippaasti joogatunnille ja kyllä kannatti. Kolmen viikon joulu- ja flunssatauon jälkeen vähän jännäsin, miten asanat taipuvat, mutta yllättävän hyvinhän ne meni. Joogan hauskimpia puolia on mielestäni se, että koskaan ei etukäteen oikein tiedä, mitkä jutut sillä kerralla sujuu ja mitkä ei. (Tarkemmin ajatellen tämä taitaa päteä muussakin treenaamisessa.) No, eilen tasapaino piti yllättävän hyvin ja sain superhyvän tuntuman lihaksiin, erityisesti vatsalihaksiin, kiitos hyvän ohjaajan. Tänään onkin sitten tuntunut makoisalta vatsalihasten lisäksi myös reisissä ja pepussa, jes!

Merkkasin loppukuun joogatunnit kalenteriin miehellekin tiedoksi, meillä homma toimii parhaiten näin ja tuleepahan itse varmasti mentyä tunnille kun siitä on etukäteen sovittu. Omaa aikaa on nykyisin niin vähän että jos sellaista on oikein kalenteriin merkitty, niin siitä todellakin pidetään kiinni.

Tänä aamuna käynnistin myös kotitreenit heti kun sain tytön aamupäivän päiväunille. Meillä nukutaan vielä kahdet päikkärit päivässä ja näiden ensimmäisten päiväunien aikaan olen yleensä siivoillut kotia ja laittanut itseni valmiiksi päivää varten. Nyt saa se kodin siivoilu jäädä vähemmälle, tämä mamma alkaa treenata!

Lindan New day, new me -blogista bongaamani HIIT-pepputreeni herätti kiinnostukseni ja halusin laittaa sen heti testiin! En kuitenkaan ole treenannut peppua kunnolla piiitkään aikaan (viimeksi salilla joskus ennen kesää, apua!) joten tein treenin näin ensimmäisellä kerralla kevennettynä:

  • 25 x lantion nosto
  • 20 x kyykky
  • 50 x potku taakse (per puoli)
  • 25 x lantion nosto
  • 20 x plie-kyykky
  • 25 x lantion nosto yhdellä jalalla (per puoli)
  • 25 x askelkyykky hypyn kautta (apua, tää oli paha!)
  • 25 x lantion nosto
  • 20 x jalan nosto sivulle (per puoli)
  • 25 x lantion nosto

Ja oli muuten tehokas! Komppaan Lindaa, hiki virtasi ja syke nousi. Tämä täytyy ehdottomasti ottaa osaksi säännöllistä treeniohjelmaa. Kahdella jalalla tehtäviin kyykkyihin olisin ehkä vielä kaivannut lisäpainoa kaveriksi. Ehkäpä kotiutan sen pitkään harkitsemani kahvakuulan vihdoin.

 

Kommentit

Aasara
Kunnon Mamma

Todellakin jatketaan! Tein saman treenin taas eilen, ja tänään kyllä tuntee tehneensä. :) Ehdottomasti parhaita on tällaiset treenit jotka voi tehdä vaikka kotona, ja mielellään vielä aika lyhyessä ajassa - matalampi kynnys lähteä tekemään kun tietää ettei tarvitse puolta tuntia huhkia (paitsi jos haluaa niin sit vaikka tuplana!).

Kommentoi