Kesäpäivänä

Kunnon Mamma

Kappas, vastoin kaikkia odotuksia säiden haltija heittikin yllätyksenä pari ihan Oikeaa Kesäpäivää. Oli lämmintä, oli aurinkoista, luvatuista harmaudesta ja sateesta ei tietoakaan. Kyllä ei voi mihinkään enää luottaa.

Oikeasti tietysti nautiskelin parista hellepäivästä täysillä (takaraivossa aavistuksenomainen paniikki siitä, että tämä kesä saattaa olla nyt tässä, pakko ottaa ilo irti!). Onneksi satuimme olemaan mökillä. Vaikka keskusta-asuminen on ihanaa, kesäkeleillä huomaan kaipaavani pois kivikylästä. 

Kahden kesäisen päivän aikana ehdinkin toteuttaa aika monta sellaista asiaa, joita keväällä suunnittelin sitten mökillä tekeväni pitkin kesää, kun on lämmintä ja aurinkoista. Pelasin mölkkyä siskon lasten kanssa ja voitin kahdesti (kahta alakouluikäistä vastaan, mutta kuitenkin!). Kävin melomassa lähisaaren ympäri, aurinko häiki silmiin ja vesi tippui melasta tip-tip-tip järven pintaan. Kävin kaksi kertaa saunasta uimassa ja ihastelin ilta-aurinkoa, joka paistoi järven pohjaan. Sain viimein tyrkätä tytön ovesta pihalle leikkimään ihan sisävaatteissa, paljain jaloin. Paistoin ison kasan lettuja. Istuin terassilla auringossa ja päivittelin, että kyllä on muuten kuuma.

Lämpimät säät loppuivat eilen illalla ukkosen jyrähtelyyn horisontissa, kuin pidemmän helleputken päätteeksi konsanaan. Siitäkin tuli kesäolo.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.