Lämmittävä linssikeitto

Näyttökuva 2015-2-6 kello 20.36.19.png

Keitot! Mitä mahtavinta talviruokaa ja niin nopeita valmistaa. Kevyemmät keitot sopivat erityisesti kotipäiviin, kun ei tule lähdettyä oikein minnekään eikä kaipaa tuhdimpaa evästä. Aika usein teen tätä maailman helpointa ja herkullisinta linssikeittoa. Alkuperäinen ohje täältä, omaani olen ihan vienosti tuunannut vähän ruokaisammaksi ja suoraviivaisemmaksi. Kas näin:

Lämmittävä linssikeitto, annoksia: monta

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 1 punainen chili (siemenineen, tai ilman jos haluat vähemmän tulista)
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • mustapippuria

Huuhtele linssejä kunnes vesi on kirkasta. Pilko sipuli, valkosipuli, porkkanat, perunat ja chili, kuullota niitä pannulla öljytilakassa. Lisää tomaattimurska ja linssit, sekoita. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot (en jaksa koskaan valmistaa kasvislientä erikseen). Sekoittele, jotta liemikuutiot liukenevat tasaisesti keittoon. Anna porista, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä, 10-15 minuuttia. Mausta mustapippurilla.

Näyttökuva 2015-2-6 kello 21.21.43.png

Ja ei kun syömään! Joskus lisään päälle raejuustoa, mutta linssithän ovat hyvä kasviproteiinin lähde joten sinänsä se ei ole tarpeellista. Hyvää kuitenkin. Keittoa tulee kerralla niin runsaasti, että yleensä pakastan suurimman osan kerta-annoksina. Hulinapäivinä niitä on sitten helppo sulatella lounaaksi.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma