Mäkikuumetta ja majoitusvinkki Tahkolle

Kunnon Mamma

Tahkon minilomamme on enää muisto vain, mutta pikainen pistäytyminen rinteeseen ehti jättää aikamoisen mäkikuumeen. En ole mikään superlaskija - lapsena kävin jonkin verran laskemassa, mutta sitten koko homma jotenkin unohtui vuosikausiksi kunnes tapasin mieheni, armoitetun mäkimiehen, reilut viisi vuotta sitten, jonka jälkeen onkin tullut taas lasketeltua ihan joka talvi. Ja joka vuosi yllätyn aina uudelleen, miten kivaa hommaa se onkaan! Raitista ilmaa, vauhdin hurmaa, pit stop kaakaolle tai ja munkille sopivin väliajoin. Niinpä jollekin nyppylälle on vielä näillä lumilla raahauduttava!

Tahkolla ilahdutti mäkeen pääsemisen lisäksi loistava majapaikkamme, joka oli niin erinomaisen soveltuva porukkareissulle että halusin vinkata siitä erikseen. Majoituimme siis Tahko Spa Hotelin Spa Suites -huoneissa, ja se osoittautui aivan loistavaksi valinnaksi. Kahdeksan aikuisen remmimme jakautui sopivasti kahteen neljä aikuista majoittavaan Standard Suite -huoneistoon, me taaperoiden kanssa matkaavat toiseen ja sivistyneessä aikuisseurassa matkustavat toiseen.

Olin todella positiivsesti yllättynyt huoneistoista: 90 neliöön mahtui tilavasti isot oleskelutilat ja avokeittiö, sauna, takka, kaksi makuuhuonetta omine kylpyhuoneineen ja reippaan kokoinen terassi josta oli näköalat suoraan rinteisiin (sattumoisin osuimme rinteenpuoleisimpiin Orange-huoneistoihin, jihuu!). Treffailimme pitkin päivää ja iltaisin toistemme luona siten miten parhaiten sattui sopimaan, ja kahdeksan aikuista ja kaksi lasta mahtui kerrallaan seurustelemaan yhteen huoneistoon erittäin hyvin.

Niin rinteisiin kuin ravintoloihin oli kävelymatka - ei sillä, että olisimme ravintolatarjontaa ehtineet erityisesti katsastaa. Yhtenä iltana kävimme syömässä muutaman minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevassa ravintola Ukossa, iso peukku myös sille niin ruoan kuin tunnelman puolesta! Ja sitten oli vielä meitä vilkkaan taaperon kanssa matkustavia erityisesti ilahduttanut juttu - aivan vieressä sijaitsi upouusi, mielettömän hieno leikkipuisto! :D Tyttö ei ensikokemalta liiemmin perustanut pulkkamäestä, mutta leikkipuiston trampoliineista ja muista härpäkkeistä hän villiintyi niin ettemme olleet saada häntä sieltä pois ollenkaan... 

Spa Hotelin asiakkaille kylpyläosaston käyttö olisi kuulunut myös pakettiin, mutta sinne emme harmillisesti tällä kertaa ehtineet. Jää sitten ensi kertaan - puhuimme miehen kanssa, että seuraavan kerran Tahkolle suunnatessamme majoitumme ehdottomasti jälleen täällä. Lapissa kaipaisin ehkä enemmän mökkitunnelmaa, mutta Nilsiän korkeudella tällainen järjestely tuntui erittäin sopivalta. Suositus siis muillekin Tahkon-kävijöille!

 

Kommentoi