Marrasillan mahtavin keitto
Syystalven pimeisiin iltoihin täydellisesti sopiva keitto on mausteinen ja samettisen pehmeä linssi-kookos -sosekeitto. Ainesosalista saattaa näyttää pitkältä (ainakin kaltaiseni kotitalouslaiskimuksen silmin), mutta helppo keitto valmistuu oikeasti käden käänteessä. Meillä on aina linssejä ruokakaapissa (vaikka mieheni ei sitä ehkä tiedäkään) – kuivattuina ne säilyvät pitkään, ja linssiruoat ovat todella herkullisia! Proteiinipitoisuutensa vuoksi ne ovat myös hyvä korvike eläinproteiinille ja tuovat kasvisruokiin mukavasti lisää ruokaisuutta.
Mausteinen linssi-kookos -sosekeitto
4 annosta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 5-6 porkkanaa
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2,5 dl punaisia linssejä
- 1 tlk kookosmaitoa
- 8 dl vettä
- 1 tl currya
- 0,5 tl jauhettua korianteria
- 0,5 tl jauhettua kardemummaa
- 0,5 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
- 1 kasvisliemikuutio
- suolaa, mustapippuria
Huuhtele linssejä siivilässä juoksevan veden alla kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota mausteita (curry, korianteri, kardemumma ja jeera) hetken aikaa. Lisää sipulit ja porkkanat, kuullota. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua vartin verran, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja maun mukaan hiukan suolaa ja pippuria. Nosta kattila pois levyltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi – varo roiskeita, jos soseutat kuumaa keittoa!
Aiemmin tässä blogissa on esitelty myös ohje tomaattipohjaiselle linssikeitolle, loistoevästä sekin. Molemmat ohjeet alunperin ihanaiselta maku.fi-sivustolta.