Meidän vappu

Kunnon Mamma

Olipas ihana vappuviikonloppu!

Juhlimme vappua tänä vuonna jo kolmatta kertaa lapsen kanssa, ja hauskaa oli jälleen huomata että ihan (no, melkein) samoista jutuista sitä haluaa ja voi pitää kiinni kuin ennen lastakin. Meille tärkeitä ja perinteisiä vappujuttuja ovat vappujuhlat ystävien kanssa, jonkinlainen brunssi sekä tietysti Ullanlinnanmäellä käynti vappupäivänä, varsinkin kun ihan tässä vieressä asumme. 

Aloitimme eilen heti tytön päikkäreiden jälkeen ystäviemme järjestämistä vappujuhlista, joissa oli paikalla ihanien ystäviemme lisäksi myös ilahduttavan paljon jälkikasvua. Hienoisen alkujännityksen jälkeen lapset innostuivat toistensa seurasta - sekä paikalla olleista kahdesta koirasta, joten vilskettä ja vilinää riitti aina siihen saakka kun kampesimme itsemme kotiin hiukkasen liian myöhään, tytön nukkumaanmenoajan jo kolkutellessa nurkan takana (villiä elämää!).

Vappupäivälle emme poikkeuksellisesti olleet tehneet tarkkoja suunnitelmia tai sopineet mitään kenenkään kanssa. Koska aamu valkeni ihanan aurinkoisena, suuntasimme heti aamukahville rantaan Mutterikahvilaan ja siitä leikkipuistoon. Kipaistuamme kotona tytön lounaspuuhissa suuntasimme jälleen ulos - tyttö alkoi päiväunille rattaissa, ja me lähdimme kohti Kaivaria. Mitään piknikiä emme tosiaan olleet sen kummemin suunnitelleet, mutta koska olimme liikkeellä kaksin (plus nukkuva lapsi rattaissa), oli helppoa kipaista nopeat piknik-eväät kahdelle kaupasta. Hurraa kauppojen vapautetut aukioloajat! Auringosta nauttiessa Kaivarin väenpaljoudessa, grillimakkaran tuoksuessa, skumppapullojen poksahdellessa ympärillä ja musiikin soidessa taustalla oli kyllä niin vappufiilis - ja kevätfiilis! Minulle kesän odotus alkaa aina vapusta.

Miten teidän vappu sujui?

Kommentit

Intended Mum

Ihana vappu teillä! Täällähän ei vappus juhlita oikeastaan mitenkään, joten tänä vuonna meni ihan ohi. Sanoin kyllä miehelle, että ensi vuonna aletaan meilläkin viettämään vappua (ja muita suomalaisia juhlia). Ihan vain perinteitä kunnioittaen ja lapsille niitä opetttaen. :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kuulostaa kivalta! :) Lapsien myötä näiden juhlapäivien merkitys vielä jotenkin korostuu omassa elämässä, niistä jää sitten niitä (toivottavasti) ihania lapsuusmuistoja. Perusarki tietysti tärkeintä mutta kyllä perheen yhteiset juhlat on aivan mahtavia elämän sulostuttajia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.