Muutos suunnitelmaan

Kunnon Mamma

Voi flunssa onneton, minkä teit!

Minun pitäisi olla tänään juoksemassa Tampereen puolimaratonilla, jota olin kovasti odottanut. Osittain jännittyneenä viime viikkojen vähäisistä juostuista kilometreistä johtuen, mutta pääasiassa innoissani. Järjestelyt oli jo tehty: olimme sopineet yöpymisestä anopilla, kieltäytyneet kutsusta lauantai-illan dinnerille ystävien kanssa Helsingin päässä. Mies ja tyttö olivat tulossa kannustamaan reitin varrelle, olin suunnitellut pyytäväni maaliin kylmän oluen ja illaksi tulisia siipiä, Tampereella kun oltaisiin.

Kävi kuitenkin niin, että heräsin perjantaiaamuun tukkoisena ja kurkkukipuisena. Hetken asiaa tuumittuani oli selvää, etten lähtisi seuraavana päivänä juoksemaan 21 kilometriä. Tuo hetki asian päättämiseen piti kuitenkin käyttää, sillä odotukseni olivat olleet niin korkealla, ja toisaalta olo ei ollut ihan älyttömän huono - ei edes puolikuntoinen, ehkä 3/4-kuntoinen.

Päätin kuitenkin, että en lähde juoksemaan (enkä varsinkaan noin pitkää matkaa) muuten kuin sataprosenttisen terveenä. En halua flunssasta johtuvaa heikkoa oloa juoksun aikana tai huonoa tulosta, enkä varsinkaan halua pahentaa tai pitkittää tautia tai pahimmillaan ottaa vaikka sydänlihastulehduksen riskiä. Juoksuja tulee, ehdin kyllä. Esimerkiksi Vantaan maraton ja sen yhteydessä puolimaraton juostaan 10. lokakuuta, ehkä ilmoittaudun sinne. Kuulisin mielelläni vinkkejä myös muista puolimaratoneista nyt syksyllä pääkaupunkiseudun lähellä!

Mitä viikonloppuun tulee, pääsemme siis sittenkin illalla ystävien kanssa syömään, ja anoppikin lupaili kyläilyä sunnuntaille. Juostuja kilometrejä ja tulisia siipiä on luvassa suunniteltua vähemmän, mutta mitäs siitä, tuleehan noita.

Rentouttavaa viikonloppua!

Kommentit

S.g
Sara G

Voi pettymys.. Mutta pikaista paranemista ja kohti seuraavaa puolimaratonia. :)

Aasara
Kunnon Mamma

Oli/on kyllä iso pettymys! Mutta onneksi noita juoksuja nyt vielä syksylle riittää, täytyy vaan ilmoittautua seuraavaan. :)

Karoliina/Candyontherun (Ei varmistettu) http://www.candyontherun.blogspot.fi

Voi harmi! :/ Mutta ihan oikea päätös! Kipeenä ei missään nimessä kannata juosta! Nyt vaan paranemisia ja uutta matoa koukkuun! Syksyllä on onneksi tosi paljon juoksutapahtumia, joista valita. Kannattaa kurkata MyNextRun ja Juoksijalehden juoksukalenteri. Äkkiseltään tulee mieleen Espoon Rantapuolikas (ens vkonloppuna jo, tosin osallistumismaksu jo super kallis), pääkaupunkijuoksu 27.9, sitten just Vantaa (on muuten nopea reitti, jos enkka kiinnostaa) ja lokakuun alussa Hanko, lokakuun loppupuolella Kaarina..onhan niitä! :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos vinkeistä! Toi Vantaahan alkaa kuulostaa koko ajan houkuttelevammalta... :) Siihen olisi vielä sen verran aikaakin että ehtisin parantua tästä flunssasta ja vähän vielä treenaillakin. Taidan ilmoittautua sinne!

Suvi K.
Sisunainen

Voi harmi, pikaista paranemista! Uusia kisoja tulee kyllä, ei muuta kun seuraavaan sopivaan juoksemaan. :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos! Ja vaikka harmitti kovasti että flunssa iski juuri nyt, niin näinhän se on - uusia juoksuja tulee!

Betina / STELLAR (Ei varmistettu) http://www.stellarstories.fi

Oikea päätös, muru!

Aasara
Kunnon Mamma

Joo, tänä aamuna herätessä olo oli vielä eilisestä pahentunut joten ei puhettakaan että olisin lähtenyt juoksemaan. Mutta kunhan tästä tokenen niin käyn vetämässä ne pari pitkää lenkkiä ja EN pysähdy liikennevaloihin huilimaan! ;)

Nina Enroth

Höh. Mutta oikea päätös. Kipeänä ei tosiaankaan saa juosta, erityisesti pitkät ihan nounou. Tsemppiä! Syö silti siipiä, tai jotain hyvää :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos paljon! Tää on ihan hassua, kun olen todellakin sitä mieltä että kipeänä urheilu on typerimpiä asioita joita ihminen voi itselleen tehdä - ja silti pähkäilin kuitenkin kovasti että josko nyt kuitenkin voisin juosta... Älytöntä! Olo oli kyllä tänään aamulla ja päivällä jo niin surkea että ei puhettakaan mistään juoksuista.

Ja todellakin otan agendalle saada tänä viikonloppuna siipiä! :)

morning glory
Morning Glory

Olipas harmi! Mutta ihan oikea päätös ja tuleehan aina niitä uusia juoksuja onneksi :) Mulla on muuten sama, että jos on joku oikeastaan mikä vaan juttu mitä olen odottanut ja tulen kipeäksi, pähkäilen tosi pitkään että jos nyt kuitenkin menisin ja kokisi jonkun ihmeparannuksen vaikka oikeasti tiedän etten minä mihinkään sieltä sängynpohjalta pääse..

Aasara
Kunnon Mamma

Haha, just näin se menee! Ja sit joudun vielä miettimään että olenhan nyt varmasti oikeasti kipeä enkä vaan kuvittele/liioittele koko juttua... :D

Intended Mum

Tsemppii! Mäkin olen tosi herkästi vilustuva ja nytkin KAKSI viikkoa mennyt yskän kourissa. Juoksulenkit on jäissä, sentään vähän salilla ja pilateksessa olen uskaltanut käydä. Turhauttavaa, kun täällä on ollut ihan täydelliset loppukesäiset lenkkikelit... 

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos! Ja tsemppiä sinnekin. Yskä jää niin helposti päälle, se on ärsyttävää. Mulla kestää muutenkin flunssa aina aika lailla sen kaksi viikkoa, en käsitä kuin jotkut tuntuvat paranevan ihan hetkessä.

Oon kyllä nyt varautunut olemaan koko syksyn enemmän tai vähemmän kipeänä kun lapsi kantaa päiväkodista kaikki pöpöt kotiin, mutta jospa sitä edes jossain välissä ehtisi vähän juoksentelemaan... Peukut pystyssä!

Suvinen
This is our story

Voi nakki! Varmasti harmittaa! :( Käy juoksemassa tervehdyttyäsi vaikka oma puolikas, jos ei muita tapahtumia löydy. :) Voin tulla tsemppaamaan ja tuomaan tunnelmaa. :D

Täällä myös flunssassa, ollut orastava jo melkein viikon, tänään kurkku ja keuhkot kipeimmillään. Sinkki + C -poreet olleet käytössä ja niin toivoin, ettei tulisi mulle lapsilta kunnolla. Aina kun ehtii huomata, että mähän oon ollut jo pitkään terveenä, niin boom.

Jos on vähänkään tunne, että tulee kipeäksi, on tosiaan parempi vain levätä. Itse tein viime viikolla vain yhden 5 km aamulenkin kävellen, en muuta. Sekin tuntui vähän siltä, että onkohan tää nyt fiksua. Salille ei ole asiaa puolikuntoisena.

Pikaista paranemista sulle! Onko muuten pikkutyyppi ollut kipeänä hoidon aloittamisen jälkeen?

Aasara
Kunnon Mamma

Haha, varo vaan, saatan vielä lunastaa tän lupauksen! :D

Luinkin sun blogista flunssasta, voi kurjuus! Ja miten se meneekin AINA just niin että heti kun asia tulee mieleen niin tauti hökkää päälle.

Yllättäen tyttö ei ole ollut (vielä) kipeänä kuin kerran, olin odottanut sellaista jatkuvaa flunssaa. Nyt kun kirjoitin tän tähän niin varmaan huomenaamulla herätään räkäisinä... ;) Oon kyllä henkisesti jo vähän varautunut siihen että sekä minä että tyttö tullaan olemaan koko syksy enemmän tai vähemmän flunssakierteessä, niin paljon siitä on peloteltu.

Kiitos tsempistä ja samaa sinne!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.