Parempi puolukkapuuro
Ai että, rakastan puolukkaista vispipuuroa. En vaan millään viitsi keitellä sitä itse (äiti, vink vink). Laiskurina tein siis tästä herkusta helpomman version, joka on vielä muutamassa suhteessa rahtusen ylivoimaisempi: ei kattiloiden kolistelua, ja kaura- tai muista täysjyvähiutaleista tehtynä ravintoarvoltaan monin verroin mannasuurimo-vispipuuroa parempaa.
Puolukkainen tuorepuuro
1 (reilu) annos
- 1,5 dl puolukoita
- 1 pieni banaani tai 1/2 isosta banaanista
- pieni kourallinen rouhittuja pähkinöitä
- 1 rkl chia-siemeniä
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl maustamatonta jogurttia
Soseuta puolukat ja banaani pikaisesti sauvasekottimella, ei kuitenkaan ihan tasaiseksi massaksi – sattumia saa jäädä. Sekoita jogurttiin pähkinärouheen, chia-siementen ja kaurahiutaleiden kera, anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Chia-siemenistä ja rouhituista pähkinöistä tulee mukava suutuntuma, ja banaanin makeus riittää taittamaan puolukan happamuuden. Vielä makeampaa halutessaan voi joukkoon sekoittaa myös hiukan hunajaa. Perinteinen vispipuuro saa jäädä herkkuhetkiin, tämä valmistuu välipalaksi tai aamupalaksi melkein itsestään!
PS. En vain saa tarpeekseni näistä pioneista.