Parempia kuvia, kiitos!

Kunnon Mamma

Kukkuu!

Tätä blogia alusta asti seuranneet ovat ehkä huomanneet, että blogin kuvitus on ottanut pikkiriikkisiä askeleita eteenpäin, hitaasti ja haparoiden, mutta kuitenkin. Aluksi kuvitin huonolaatuisilla Insta-kuvilla, sitten siirryin kuvaamaan enemmän järkkärillä, ja nykyisin kuvitan enimmäkseen järkkärikuvilla ja jonkin verran myös vähän parempilaatuisilla kännykkäkameran kuvilla (iPhone 6:n kamera on aika hyvä!).

Siinä sivussa olen ehkä oppinut ihan pikkuisen jotain kameran asetuksista ja kuvien jälkimuokkauksesta. Amatöörimaistahan jälki on edelleen, sillä olen ihan vielä ihan vihreä tässä kuvaamishommassa. Ennen tätä vuotta minulla ei ollut mitään käsitystä, mitä esimerkiksi sellaiset sanat kuin aukko, suljinaika, valovoimasuus tai vaikka polttoväli tarkoittavat - nyt alkaa olla sentään jo jotain aavistusta. Mutta matkaa hyväksi kuvaajaksi on vielä reippaasti edessäpäin, kuten kuvasta näkyy. Hehe.

Nyt pääsin kuitenkin mukaan yhteen aika kivaan juttuun! Sain nimittäin testattavakseni Tamronin uuden Megazoom-objektiivin tuotetestauksia järjestävän Smartsonin kautta. Seuraavien parin viikon ajan saan siis räpsiä blogi- ja muut kuvat tällä uudella objektiivilla. Hauskaa! Odotukseni ovat korkealla, sillä monipuolisuutta uutuusobjektiivilta ainakin löytyy: polttovälialue on huikeat 16-300 mm eli zoomaus on aika mahtavissa mittasuhteissa. Lyhin tarkennusetäisyys puolestaan on vain 39 cm, mikä on näin pitkällä putkella aika vähän. Omiin kuvaustarpeisiini lenkkeily- ja maisemakuvista aina smoothiemarjojen lähikuviin Megazoomin pitäisi taipua siis varsin hyvin. 

Testin alkajaisiksi sain tehtävän ottaa itsestäni kuvan objektiivin kanssa. Helppo homma! tuumasin, selfieitä kun on vuosien saatossa tullut otettua "muutama". Eipä sitten ollutkaan - vasta 279 ruutua myöhemmin (oikeasti!) hyväksyin viimein, että en ole A) ammattimalli, enkä myöskään B) ammattikuvaaja. Obviously. :D

Jos haluat seurata meikäläisen ja muiden testissä olevien ottamia kuvia, niitä löytyy ainakin tageilla #tamronmegazoom ja #smartson sosiaalisen median kanavista. Ja tietty seuraavien parin viikon blogipostaukset kuvitan Megazoom-objektiivilla räpsityillä kuvilla (edellisten kahden eli PT- ja raakakakku-postauksen kuvat olikin jo sillä otettu).

Kertokaa, millä välineillä te kuvaatte? Riittääkö puhelimen kamera vai onko käytössä hienommat pelit ja pensselit? Mitä ominaisuuksia erityisesti kaipaatte kameralta/objektiivilta omassa käytössänne?

Nyt hyvät vinkit jakoon, auttakaa aloittelevaa kuvaajaa mäessä. :)

facebook / bloglovin / blogipolku

Kommentit

S.g
Sara G

Oh, oon niin haaveillut uudesta objektiivista. Mutta tää ei taida käydä Canonin järkkäreihin. Sellaisella siis kuvaan itse ja juurikin samantyylisellä tietämyksellä, kuin sinä. Järkkärin olen omistanut jo kolme vuotta, mutta vasta viimeisen vuoden ajan olen oikeasti etsinyt tietoa aukoista ja suljinajoista sekä yleisesti kameran käytöstä. 

Mutta tosiaan enimmäkseen kuvaan iPhonella tai järkkärillä, joka muuten oli jo vuoden ajaksi unohtunut jonnekin ja vasta E:n synnyttyä muistin kaivaa esiin. Ehkä uusi malli toi sitä kuvaamisen iloa takaisin. :)

Ja todella hyvännäköisiä selfietä! ;)

 

Aasara
Kunnon Mamma

Haha, kiitti. ;)

Kyllä toi käy myös Canoniin, toki mallista riippuen. Tuolta linkin kautta pääsee muuten tsekkaamaan sopiiko objektiivi just sun kameraan, jos se kiinnostaa.

Mullakin on ollut järkkäri iät ja ajat, mut vasta viime aikoina oon tosiaan viitsinyt selvittää miten se toimii. Miten paljon pidemmällä olisinkaan jos olisin kuvannut kaikki nämä vuodet! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.