Taaperon travel essentials

Kunnon Mamma

Voi kuulkaa, nyt on luvassa jotain ihanaa - nimittäin LOMA! Ihan muutaman hassun päivän kuluttua suuntaamme Floridan aurinkoon. Oman pikkuperheeni lisäksi mukaan lähtevät ystävämme samanikäisen lapsensa kanssa, joten hauska reissu on varmasti luvassa, ja on ihanaa että tytöllekin lähtee matkaan oma rakas ystävä.

Olemme miehen kanssa olleet samoilla seuduilla kerran aiemmin: häämatkallamme neljä vuotta sitten pysähdyimme Miamissa muutaman päivän ajaksi ennen kuin jatkoimme reissua Aruballe ja Curacaolle. Tykkäsin paikasta kovasti, ja on kiva palata takaisin - ollakin, että nyt on tiedossa varsin erilainen, pitkälti kahden naperon ehdoilla mentävä matka. 

Floridan aurinkoisten rantojen ja meidän välissä on niiden muutaman päivän lisäksi enää yksi asia: 11 tunnin lento. Siis 11 tunnin päivälento.

Vaikka olemme matkustelleet tytön kanssa jo moneen kertaan, niin täytyy sanoa, että hiukan hirvittää. 11 tuntia ahtaassa tilassa uhmaikäisen, päiväunia viimeiseen asti välttelevän taaperon kanssa ei todellakaan tule olemaan se rentouttavin loman aloitus... Pisin lentomme tähän saakka on ollut 6 tunnin lento Dubaihin viime vuonna näihin samoihin aikoihin - sieltä tämän postauksen kuvatkin. Tyttö oli siis tuolloin 1-vuotias, ja muistan, että lentomatka (vaikka tosi hyvin menikin) ei tuntunut ainakaan yhtään liian lyhyeltä. Ajatus viidestä tunnista vielä tuohon päälle... Kääk.

Ajattelin kuitenkin valmistautua hyvin etukäteen, kuten viimeksikin - viime vuotiset vinkit taaperon kanssa lentokoneessa matkustamisesta löytyvät täältä. Jälleen kerran olemme varanneet koneesta eturivin paikat, ja valmistaudun henkisesti etukäteen hokemalla itselleni, että se lentomatkakin loppuu lopulta (kunnes se toistuu kahden viikon kuluttua, mutta ei mietitä sitä nyt).

Lisäksi aion varustautua (jälleen kerran) maailmanlopun matkatavaroilla. Kokemus on osoittanut, että emme yksinkertaisesti pysty lähtemään edes yhdeksi yöksi lapsen kanssa kylään ilman valtavaa säkillistä tarvikkeita, joten varustautuminen 11 tunnin lennolle tulee olemaan yhtä mittava. Kaikki on kuitenkin tuiki tarpeellista, joten karsitaan sitten niistä omista tavaroista...

Kaksivuotiaalle tytölle pakkaan siis pitkälle lennolle mukaan seuraavat asiat:

Mukavuustekijät

 • Oma tyyny: helpottaa nukkumista koneessa, ja on myös mukava turva öisin matkakohteen vieraassa sängyssä. Harkitsin myös omaa peittoa, mutta ehkä se olisi jo liioittelua...
 • Rakkain unilelu: ilman Kisua ei yksinkertaisesti lähdetä minnekään.

Snacking

 • Naksuja eli Talk-muruja: toimivat hyvänä naposteltavana ja auttavat pitämään korvat auki koneen noustessa ja laskeutuessa!
 • Hedelmäsosepusseja ja välipalapatukoita: tytölle maistuvat niin lasten Muumi-patukat kuin ihan aikuistenkin versiot, kuten Bare Barit ja Nakd-patukat.
 • Pillimuki: ei läiky.
 • Muutama ruokapurkki: varalta, jos koneesta/kentältä/periltä ei heti löydy maistuvaa syötävää.

Viihdykkeet

 • iPad peleineen ja ohjelmineen: ehdoton luottokumppanimme lapsen kanssa matkustaessa! Ladattu täyteen Maija Mehiläistä ja Pingua. Pikkulapsille suunnattuja pelejä, kuten Kapun Metsää, tyttö osaa myös jo taitavasti pelata ja viihtyy hyvin niiden parissa. Pitkällä lennolla toki koneessakin on omat viihdesysteemit.
 • Pari kirjaa

Nesessäärit

 • Kosteuspyyhkeitä
 • Vaippoja
 • Vaihtovaatteet x 2. Koska x 1 on liian riskialtista.
 • Särkylääkettä
 • Harso/rätti/pieni pyyhe. Helposti pahoinvoivan lapsen kanssa aina mukana.

Näillä eväillä luulisi yhdestä lennosta selviytyvän! Kuten viime kerrallakin, uskon että tytölle kaikista viihdyttävintä on katsella ja ihmetellä koneen muita matkustajia. Toivottavasti myös matkustaminen kahden samanikäisen kanssa tarkoittaisi edes hiukan helpotusta lasten viihtyessä ainakin hetkittäin keskenään - todennäköisesti suurimman osan ajasta saamme kuitenkin olla ratkomassa keskinäisiä kahinoita. ;)

Mitä te pakkaatte mukaan lapselle pitkälle lennolle? Puuttuuko listasta jotain oleellista? Help! :)

Kommentit

S.g
Sara G

Ihanaa lomaa teille! :)

iPad on kaiken pelastus! Mutta se  sulla olikin jo listalla mukana. ;)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos! Ja iPad pakataan ensimmäisenä. ;)

Anjuska
Ripaus elämäämme

Yksi olennainen puuttui, nimittäin hyvä mieli vaikka mikä olisi ;) Mahtavaa reissua, nauttikaa ja tuokaa lämpöä myös tännekin tullessanne! :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos paljon, yritetään tuoda kevät tullessamme. :) Ja oikeassa olet, asenne ratkaisee paljon - siis hyvillä mielin matkaan vaikka kaikki ei varmasti menekään täydellisesti. :)

Karoliina/Candyontherun (Ei varmistettu) http://www.candyontherun.blogspot.fi

Viltti/Peitto: Kovan vaipanvaihtopöydän alustaksi + lämmikkeeksi. Koneessa oli aika kylmä nyt kotiinpäin tullessa.

Muuta en keksi! :) Ihanaa reissua! Tulee varmasti tosi kivaa! Jenkeissä tykätään lapsista, joten uskon että on taaperonkin kanssa mukava liikkua paikasta toiseen! Meidän lennoilla sekä mennessä että tullessa oli monta vilkasta naperoa! :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos! On kyllä aivan ihanaa lähteä. :) Mä harkitsin tuota peittoa mutta sit mietin että koneesta kai saa viltin lainaan ja hätätilassa ehkä joku oma huivi voisi ajaa saman asian ja sille olis sit muutakin käyttöä. Vaipanvaihtohommiin en sentään huivia uhraisi mutta eipä se meillä enää onnistukaan vaipanvaihtopöydällä.. ;)

Anni eli Kampela (Ei varmistettu)

Hei ihanaa reissua teille! <3 Jos E:llä on ollut yhtään nuhaa lähiaikoina niin Atlantin yli korkealla matkanneen koneen laskeutuminen on piinallisen pitkä, jos paine sattuu kivistämään korvia. Suomessa myydään ilman reseptiä puuduttavia korvatippoja, jotka on pelastaneet meidät monilta lohduttomilta laskeutumisitkuilta. Nousuhan ei ole yhtään niin paha kuin lasku, mutta noustessakin voi yleensä tehdä pientä arviointia harooko lapsi korviaan. Jos on aihetta epäillä että korvat saattavat piinata niin ei muutakun tippoja korviin puolisen tuntia ennen laskeutumista ja pienet pumpulipallot tulpiksi ja eipä muuten satu! Nauttikaa muruset lomasta! <3 Terkkui N:ltä myös!

Aasara
Kunnon Mamma

Jee kiitos vinkistä Kampsu! Pitääkin käydä hakemassa noita. Nyt kun muistan niin meillä on joskus vauva-aikana ollut niitä lentomatkoilla mukana mutta kun ei ikinä tarvittu niin sitten ne unohtui - nyt kyllä otan kaiken varalta, sen verran pitkä lento ja laskeutuminen tosiaan edessä...

Me nautitaan! Ja terkkuja myös sinne, N on meillä melkein päivittäin puheissa edelleen... :D

Toimitus
Toimitus

Ihanaa matkaa! Lisäisin listaan myös vaihtovaatteet vanhemmille... Lento Thaimaasta Suomeen oli suht pitkä, kun lapsonen voi pahoin jo alkumatkasta - vaihtovaatteet oli taaperolle mutta ei sylittelijälle :D T: Anna

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos, erinomaisen tärkeä lisäys!! :D Meilläkin eräällä lentomatkalla olisi todella ollut tarvetta myös vanhempien vaihtovaatteille - onneksi pahoinvointi sattui sentään ihan loppumatkasta... Miten en tuon tapahtumankaan jälkeen ollut muistaa omia varavermeitä!

Elisa / @minajamorris (Ei varmistettu)

Kiitos tästä! Saan tästä kätevästi pakkauslistaa meillekin. :) Laitetaan naperot sit miesten kanssa omalle riville kun käy liian hankalaksi.;)

Aasara
Kunnon Mamma

Pitäiskö pyytää ne istumapaikat meille sieltä koneen takaosasta jo ihan etukäteen... ;)

mirvaannamaria

Mä kirjoitin joskus syksyllä postauksen vauvan kanssa lentämisestä ( http://www.lily.fi/blogit/mirvaannamarian/vauvan-kanssa-lentaminen ), taaperon kanssa lentämisestä teki jossain vaiheessa mieli kirjoittaa "älä lennä" mut nykyään mennyt taas lennot tosi hyvin. Mun tärkeimmät on puuduttavat korvatipat, vaihtovaatteet tosiaan myös itselle ja lapsen väsytys ennen lentoa, menee suurin osa ajasta nukkuessa päivisinkin :) Ja se peitto ei ole liioiteltua, mulla on businessluokassakin ollut lisäpehmusteena oma peitto vaikka siellä onkin ollut "kunnon" vuodevaatteet. Tutut tuoksut eikä ainakaan oo kylmä, ne lattiat on jäätävät! 

mirvaannamaria

Niin ja tietysti oikein ihanaa matkaa, se lentäminen on kaiken sen arvoista! <3 

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos! Niin se on, onneksi ollaan perillä kaksi viikko niin ehditään toipua lennosta. ;)

Puuduttavat korvatipat on mukana, peitto JA tyyny unohtui kiireessä kotiin, samoin matkarattaat... Aargh! Mutta ehkä tästä selvitään. :)

mirvaannamaria

Ou nou, no mut jenkeistä saa ostettua sit ihan kaiken mitä tarvitsee! :) Matkarattaat voi olla aika hyvä hakea mitä pikimmiten :D 

Anja @ Kiddielicious Kitchen (Ei varmistettu) http://www.kiddieliciouskitchen.com

Moikka! Mulla on rutkasti kokemusta pitkistä lennoista taaperon kanssa, sillä asumme Singaporessa ja matkustamme pari kertaa vuodessa Suomeen. Onneksi meillä on aina yölennot, joten yli puolet ajasta menee nukkuessa. But I feel you! Tässä muutamia juttuja, jotka olen kokenut hyödylliseksi pitkällä lennolla:
- nousun ja laskun ajaksi jotain nakerrettavaa, esim ruisleipää. Pysyy korvat paremmin auki.
- ehdottomasti se iPad ja tosiaan Kapun Metsä on ollut myös meidän tytön yksi suosikki. Lisäksi voin suositella esim ABC Puzzles (eläinpalapeleja)
- tarroja &amp; tarravihko, pieni piirrustusvihko &amp; kyniä

Hyvää lentoa &amp; lomaa! Ceep calm and carry on ;)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos vinkeistä ja tsempistä :) Tosiaan juuri tämä koko päivän kestävä lento hirvittää kun pelkään ettei tyttö nuku edes pieniä päiväunia... Mutta sille ei sitten voi mitään. Tarrat olikin hyvä idea, kävin ostamassa niitä ja pienen vihkon - toivottavasti siitä riittää hetkeksi viihdykettä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.