Tämän hetken paras herkku ja pari oivallusta

Kunnon Mamma

Tänä keväänä kaupoista on saanut poikkeuksellisen hyviä ulkomaisia mansikoita. Ainakin espanjalaiset ja hollantilaiset ovat olleet oikein maukkaita ja mehukkaita. (Eivät tietenkään kotimaisten veroisia, heinäkuun satokautta odotellessa!) Tämän hetken ykkösherkkuni onkin ollut tuoreet mansikat ja turkkilainen jogurtti.

Herkkuoivalluksen minulle tarjoili äitini. Sen lisäksi olen viime aikoina tajunnut muutamia juttuja ihan itsekin. Kuten:

1. Joku muukin voi hoitaa lastani kuin minä. Tämän jo tiesinkin, noin niin kuin järjellä ja teoriassa, eikä kyse ole siitä että olisin epäillyt muiden ihmisten kykyä huolehtia jälkikasvustani. Käytännössä asiat vain ovat menneet niin, että lapsi on ollut aika vähän muilla hoidossa, ja kun kokemuksia on ollut vain vähän (vaikka hyviä!) niin hoitoon jättäminen on tuntunut aika jännittävältä. Lähiaikoina meille on kuitenkin kertynyt niin paljon niin positiivisia hoitokokemuksia - mm. yksi kokonainen päivä mummin kanssa, yksi iltahoito nukutuksineen papan kanssa, parin tunnin keikka serkkuni hoivissa - että taidan vihdoin lopettaa sen turhan jännittämisen ja alkaa nauttia siitä, että pääsen liikkumaan vähän vapaammin.

2. Pyykinpesu kannattaa keskittää yhdelle päivälle viikossa. Miksei kukaan kertonut tästä aiemmin?! Kotona ollessani on yksi kotityö ollut (määrällisesti) ehdottomasti yli muiden: pyykinpesu. Suurisotkuisen lapsen ja melkein yhtä sotkuisen äidin yhteiselossa kone on pyörinyt joka toinen päivä ja pyykinkuivausteline ehti jo vakiinnuttaa paikkansa pysyvänä sisustuselementtinä kodissamme. Muutamia viikkoja sitten kyllästyin ainaiseen pyykkirumbaan ja aloin pestä pyykkiä vain sunnuntaisin, kaikki yhdellä kertaa. (Se tosin vaati huikean 20 euron investoinnin toiseen kuivaustelineeseen, jotta kaikki vaatteet mahtuvat yhtäaikaa kuivumaan.) Ja kas, enää ei tarvitse katsella kuivuvia tekstiilejä pitkin viikkoa.

Ihanaa viikonloppua!

facebook / bloglovin / blogipolku

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

;) nam! Oon ite syönyt jo muutamia vuosia maustamatonta jogurttia eri versioilla! tuo punainen vain näyttää liian hyvältä yhdistelmältä :D

Mustikat on kuitenkin sen kanssa ihan parasta...

Ja, joo, komppaan tuota pyykkikasaa ;))

Aasara
Kunnon Mamma

Samoin, maustamaton jogurtti + joku herkku lisuke on ihan paras välipala. Tämä turkkilainen jogurtti oli mulle aika uusi tuttavuus, ihanan pehmeä niin koostumukselta kuin maulta! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.