Tulevaisuus. Nyt.

Kunnon Mamma

Perjantain alkajaisiksi luin Hesarista tämän jutun: HYKSissä on otettu käyttöön ensimmäinen 3D-tulostettu sydän.*

Illemmalla lähdin lenkille. Rappukäytävässä räpelsin auki Spotifyn ja valitsin sattumanvaraisesti yhden valmiista juoksulistoista lenkkiseuraksi. Astuessani ulko-ovesta kuulokkeista kuului yllättäen naisen ääni: start running to detect tempo. Mitä?!

No, käskystä kävin juoksemaan. Saavutettuani tasaisen tahdin, samainen ääni kertoi vauhtini ja alkoi soittaa valitsemaltani listalta tahtiin mätsääviä kiplaleita. Olin aivan ällistynyt! Ilmeisesti tämä ominaisuus on ollut jo hetken aikaa saatavilla Spotifyn uusimmassa versiossa, mutta minä tein päivitykseni vasta nyt.

(Kotvanen meni muuten mietiskellessä, minkä ihmeen soittolistan olin valinnut. Parin Tina Turnerin vedon jälkeen kävi kuitenkin erittäin selväksi, että kyseessä oli pakko olla Throwback hits.)

Tulevaisuus, ihmiset. Se on täällä.

Illalla katsoin hetken aikaa Poirotia, ihan tasapainon vuoksi.

*edit: alunperin puhuin ensimmäisestä asennetusta 3d-tulostetusta sydämestä, tietenkään tämä ei ollut kyseessä vaan 3d-tulosteella harjoiteltiin varsinaista leikkausta varten. Kiitos lukijalle huomautuksesta! :D

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ilmeisesti jengi ei ole lukenut kuin otsikon tuosta sydänuutisesta? Kyseessä ei ole asennettu sydän vaan 3D-tuloste tehtiin potilaan rakennepoikkeavasta sydämestä, jotta leikkausta päästiin "kuivaharjoittelemaan" ja rakenteeseen tutustumaan turvallisesti. Tämä taas mahdollisti tähystysleikkauksen (vs. avosydänleikkaus) ja muutenkin paransi potilaan turvallisuutta. Eli 3D-sydän oli mukana leikkauksessa, mutta ei todellakaan päätynyt potilaan sisään.

Ylen uutisessa vielä tämän lisäksi todetaan: "Osastonlääkäri Juha Sinisalo pitää ajatusta toimivasta 3D-tulostetusta sydämestä vielä tieteisfantasiana, tuolloinhan pitäisi pystyä tulostamaan toimivia sydänsoluja."

Ylen uutinen aiheesta:
http://yle.fi/uutiset/3d-tulostettu_sydan_ensimmaista_kertaa_leikkaukses...

Tämä nyt oli ehkä irrelevantein kommentti ikinä, mutta jostain syystä juuri tämä uutinen on sellainen, jossa jengi ei ole (taaskaan) lukenut kuin otsikon ja sitten luulevat ihan höpöjä. Ja minä kommentoin, koska tämä "luen vain otsikon ja meukaan" -ilmiö on raivostuttava :D Ei siis mitään henkilökohtaista tässä, vaan kyse on isommasta ilmiöstä.

Aasara
Kunnon Mamma

Hei kiitos kommentista, ei todellakaan irrelevanttia! Luin ton Hesarin jutun uudelleen ja eihän siinä todellakaan puhuta mitään asentamisesta, mistä sen keksinkään? (Luin kyllä jutun alunperinkin! :)) Kieltämättä se kuulostaisi liian hyvältä ollakseen totta. Teen korjauksen postaukseen tämän kommenttisi perusteella, siis kiitos vielä.

 

Intended Mum

Joo ja mä olen edelleen ihan kickseissä pelkistä GPS - ominaisuuksista (esmes Runtastic). Saatika tuollaisista hienouksista! :)

Aasara
Kunnon Mamma

Teknologia on hieno asia! Kyllä mäkin olen aina vaan yhtä vaikuttunut Sportstrackerista. Ja kaikista hienointa on lentokentällä ne automaattiset passintarkastuslaitteet! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.