Turistina kotikulmilla

Kunnon Mamma

Virallista Helsinki-päivää vietettiin jo perjantaina, mutta meidän perhe piti oman Helsinki-päivän lauantaina. 

Nahkavekkari ei tunne viikonloppuaikatauluja, joten herättyämme koko kolmikko lauantaiaamuun kello 6:20 päätimme ottaa ilon irti aurinkoisesta aamusta lähtemällä aamiaiselle jonnekin ulos. 

Ennen aamuyhdeksää liikkeellä ei ollut meidän ja satunnaisten turistien lisäksi montaa muuta ihmistä.

Kävelimme hiljaisia katuja pitkin lyhyen matkan kotikulmilta vanhaan kauppahalliin, suunnitelmissa muun hallin mukana jo kahdeksalta aukeavan Storyn aamiainen. Ilahduimme kovin, kun paikalle päästyämme huomasimme, että toden tottta terassilla voi jo istua ilman takkia. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä!

Lämmittävä aurinko, poikkeuksellisen kauniisti aseteltu munakas ja mehevä porkkanakakku pitivät mielen korkealla, vaikka on pakko sanoa, että jälleen kerran hiukan petyin Storyn hinta/laatu-suhteeseen. Miellyttävämpää miljöötä tosin saa hakea - vanhan kauppahallin tunnelma on aivan ihana.

Storysta jatkoimme Kauppatorille ostamaan mansikoita, sipuleita ja uusia perunoita, nekin kesän ensimmäiset!

Muutamia asioita hoidettuamme kuljeskelimme vielä Espalla ihailemassa istutusten kukkaloistoa ja Senaatintorin mukulakivillä nukuttamassa tyttöä rattaisiin (menestyksekkäästi). 

Aika kului leppoisasti aina alkuiltapäivään saakka, jolloin ehdimme vielä kotimatkalla nauttia puistolounaana parit Iso-Roban Tortilla Housesta (varaukseton suosittelu!) haetut tuoreet, superherkulliset mini-tacot.

Ah, kesä ja Helsinki.

Kommentit

morning glory
Morning Glory

Ah ihana kesä Helsinki! Pitäisi itsekin useamminkin vaan kulkea kaupungissa ilman sen suurempaa määränpäätä ja eksyä torille, kahviloihin ja ravintoloihin :) 

Aasara
Kunnon Mamma

Sano muuta! Paljon tulee keskustassa pyörittyä mutta yleensä ihan vaan asioinnin merkeissä, vähemmän tulee harrastettua tällaista päätöntä haahuilua joka on kauniina kesäpäivänä aika ihanaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.