Ehostusta

Muuttaessamme nykyiseen asuntoomme, se oli vain muutaman vuoden vanha. Monet asunnon pintamateriaaleista ja ratkaisuista ovat sitä tyypillistä ”uusi asunto”- tyyliä, hyvin neutraaleja ja mitäänsanomattomia. Muutostamme saakka erityisesti kylpyhuoneet ovat hieman harmittaneet minua. Huoneiden värimaailma laattojen osalta on perus valkoinen ja sininen (kukaan ei varmaan yllättynyt) höystettynä muutamalla lasimosaiikkiraidalla. Kylpyhuoneet eivät ole meidän näköiset, mutta koska olivat aivan uudet, emme nähneet järkeä lähteä niitä saman tien remontoimaan. Olen siis muilla keinoin pyrkinyt muuttamaan kylppäreiden ilmettä.

En edes muista miten viime viikolla tulin surffanneeksi sivuille, joissa myyttiin lasi- ja posliinimaaleja. Mutta sieltä sain kuitenkin idea kokeilla kylpyhuoneidemme mosaiikkilasien maalausta. Ostoskoriin valikoitui musta, valkoinen ja harmaa lasi- ja posliinitussi, joiden jäljen luvattiin kuivuvan pesunkestäväksi kolmessa päivässä.

Kun sain tussit kotiin, totesin ensin harmaan olevan käytännössä hopea ja liian kiiltävä. Päätin siis tehdä kokeiluja mustalla ja valkoisella. Pesin lasimosaiikit laattapesulla ja aloin värittää. Valkoinen tussi ei ollut täysin peittävää ja jälki hieman epäsiistiä. Ja koska laatat ja saumat ympärillä eivät olleet yhtä valkoisia, näytti väriero hieman hassulta. Musta osoittautui parhaaksi valinnaksi. Tussi oli helppo käyttää, mutta sai olla todella tarkkana, ettei väriä mennyt yhtään sauma-aineeseen, joka imaisee värin heti itseensä.

Maalasin ensin siniset ja turkoosit lasipalat piiloon ja jätin läpikuultavammat maalaamatta. Lopputulos on tällä hetkellä tämän näköinen. Olen myös harkinnut kaikkien palojen maalaamista mustaksi. Kokomusta raita voisi olla tyylikkäämpi. Ehkä fiilistelen raitaa hetken tällaisena ja katsotaan sitten myöhemmin miltä tuntuu.

Näin pieni ehostus syntyi todella nopeasti ja halvalla ja oli mielestäni ehdottomasti vaivan arvoista. Joskus se vaan on niin pienestä kiinni.

posliinitussi_0.jpg

lasimosaiikki1_1.jpg

lasimosaiikki2.jpg

 

 

koti sisustus diy sisustus
Kommentit (1)
  1. Mistä tilasit ne tussit?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *