Pojat ovat pelimiehiä ja tytöt lipunmyyjiä - Ilveksen ja tasa-arvovaltuutetun vastineet

Kuplia

Jotkut teistä pyysivät, että soittaisin Ilveksen organisaatioon ja pyytäisin perusteita lipunmyyjä-bodyjen myynnille. No, kollegat ehtivät tehdä sen puolestani. Tässä siis lyhyesti Ilveksen mediapäällikön ,fanituotevastaavan, toimitusjohtajan, Ilveksen naisten kiekkojoukkueen kapteenin sekä tasa-arvovaltuutetun kommentit bodygateen:

Iltalehti: Nettiväki suuttui Ilveksen vauvoille suunnatuista fanivaatteista, Ilveksen mediapäällikkö Tarkki Hurskainen kommentoi siis IL:ssä näin:

"Vitsi juontaa juurensa 60-70-luvuille, kun silloin oli tapana kysyä etenkin jääkiekkopiireissä, kun perheeseen tuli vauva, että tuliko pelimies vai lipunmyyjä"

" Ilves on tasa-arvoinen seura, ja meillä on mukana taitavia naisia niin jääkiekossa kuin jalkapallossakin."

Hufvudstadsbladet: Ilves myy sukupuolistereotyyppisiä lastenvaatteita, HBL:ssä Ilveksen toimitusjohtaja Heikki Tarvainen kommentoi:

" Meidän tarkoituksenamme ei ole ollut loukata ketään. Jos teimme sen, meidän on tietysti ryhdyttävä toimiin. Ilves on aina ollut edelläkävijä naisten jääkiekossa."

Bodyjen myyntiajatuksen Satu Laakson kanssa keksinyt Leena Helminen kertoi, että bodyt eivät ole olleet mikään myyntimenestys:

" Olemme myyneet 50 bodya pojille ja yhtä monta tytöille."

HBL oli kysynyt myös Ilveksen naisten jääkiekkojoukkueen kapteenin Johanna Koivulan mielipidettä, joka ehdotti, että tasa-arvon nimissä voisi painaa myös vaaleanpunaisia Pelinainen-bodyja.

HBL:ssä asiaa kommentoi myös tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen.

"Uskomatonta, että lapsille luodaan rooleja jo näin varhaisessa iässä. Olen hämmästynyt näistä vaatteista, koska maassamme naiset pelaavat niin innostuneesti kiekkoa.

Myös Aamulehti kysyi Ilveksen organisaatiolta body-asiasta.

HUoh. Keskustelu alkuperäisessä postauksessa  on lähtenyt vähän rönsyilemään, joten kloussaan keskustelun osaltani näin.

1.) Bloggauksessa ei ollut tarkoitus mollata  lipunmyyjiä

2.) Vaikka maailmassa liian monet lapset näkevät nälkää, se ei tarkoita sitä, että hyvinvointivaltiossa voidaan painaa tällaista asennteellisuutta kuvaavia t-paitoja.

3.) Ilveksen organisaatiokin vahvisti sanonnasta kertoessaan väitteeni, että vaaleanpunaiset Lipunmyyjä-bodyt ovat tarkoitettu tytöille ja Pelimies-bodyt pojille. Tämä ei tarkoita, ettenkö ymmärtäisi, että olisi tervettä ajatella molempien vaatteiden soveltuvan molemmille. Ymmärrän myös, mitä etuuksia sukupuolineutraalista kasvatuksesta voisi olla tasa-arvon kannalta. Mutta jos bodyissa olisi tällaista haettu, lipunmyyjä-paitoja olisi voinut olla myös sinisinä ja päinvastoin.

4.) Kukkahattutäti-kortin esiin vetäjät: en ole koskaan aikaisemmin kommentoinut Lilyssä, että tytöt ja pojat pitäisi pukea ja kasvattaa samoin. Mielestäni yhä vain tuo t-paidan teksti on taantumuksellinen ja asenteellinen!

5.) Minulla ei ole mitään miesten jääkiekkoa vastaa!  Ainoastaan sen luomaa äijäkulttuuria - joka näyttäytyy tälla tavoin - en voi sietää.

PSST. I lav Tampere

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Pitääkö tätä nyt vouhottaa? Ei se vauva tajua onko se sitten sininen vai vaaleanpunainen. Pelimies vai lipunmyyjä

Jussi Hietaranta (Ei varmistettu)

Jos et viitsi tutustua HISTORIAAN ja siihen, mihin tämä HUUMORI juontaa juurensa, kannattaa olla kommentoimatta asiaa. Eikö sekään herättänyt kiinnostusta tutkia juttua että idean keksivät NAISET? Ai niin, mukavampi saada lisää lukijoita lööppilehdistä ja ilmaista julkisuutta. ASENTEELLISTA on valittaa asiasta jonka taustoja ei ITSE vaivaudu tarkistamaan.

Hyvä (Ei varmistettu)

Hienoa, kiitos vaivannäöstäsi ja etenkin ekasta huomiosta! Maailmaa paremmaksi ja tasa-arvoisemmaksi, body kerrallaan.

Vieraileva femakko (Ei varmistettu)

Jussille: 1. Se, että tuo sanonta on ollut olemassa jo historian aamunkoitossa ei suinkaan tee siitä vähemmän seksististä. 2. Huumori ei ole tekosyy perseilylle. Huumorissa ja vitseissä asenteet näkyvät kaikkein selvimmin. 3. Mitä väliä sillä on mitä sukupuolta kyseisten (nolojen) "vitsi"paitojen keksijät ovat? Kaikki naiset eivät tahdo suojella pikkutyttöjä seksistisiltä asenteilta sen enempää kuin kaikki miehet tahtoisivat polkea tyttäriensä itsekunnioituksen maanrakoon. Monet naiset halveksivat sukupuoltaan. Yleensä tiedostamattaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tälläinen HUUMORI kuuluu HISTORIAAN. Myynti-idean keksivät NAISET, vitsin 60-70-luvulla miehet. Tässä ero: se ei ole tyhmä joka rahastaa vaan se joka taantumusta kannattaa. Hietarannan ASENTEESTA kertoo jotain kun ei ole jaksanut lukea koko tekstiä ITSE loppuun asti ja todeta, että taustat on nyt selvitetty- ja kyllä mielensäpahoittaminen myös seuran toimitusjohtajan mukaan omi aiheellista. Ja mitä sitten vaikka ei olisikaan? Pahoitan mieleni silti, sillä tämä on TASA-ARVOINEN maa ja myös minulla on siihen näin NAISENA oikeus.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tällainen huumori on seksististä ja loukkaavaa perseilyä, joka tässä tapauksessa osuu kaiken lisäksi pieniin vauvoihin... ihmistsimiin, joiden omakuva tsi identiteetti ei ole vielä kehittynyt. Ja kysynpä vain, että mitä "huumoria" se semmoinen on, joka ei ketään naurata, mutta leimaa kaikki pikkutytöt huonommiksi ja toisarvoisiksi? Hahhaa...

Vierailija (Ei varmistettu)

"Vaikka maailmassa liian monet lapset näkevät nälkää, se ei tarkoita sitä, että hyvinvointivaltiossa voidaan painaa tällaista asennteellisuutta kuvaavia t-paitoja." Jaa että se siitä sananvapaudesta...? En minäkään tykkää "kaikki miehet on sikoja" -paidoista, mutta ei kyllä tulis mieleenkään alkaa vaatimaan niiden kieltämistä, herääs jo. Jos suomalaisen "huumorin" pohjalta pitäis alkaa kieltämään asioita, niin koko suomalainen media pitäis lopettaa... Edes tämä sivu ei ole enää hauska, ku paljastu ettei täällä ny sitte oikeesti trollatakkaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kukaan ilveksen tyyppi tuskin tulee väkisin kenenkään kakaroita pukemaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

http://tuksula.spreadshirt.fi/naisten-t-paita-feministi-A22803160/custom...

Mitenkäs toi? Halventaako jotain ryhmää...? Ei? No eipä tietenkään.

Vierailija (Ei varmistettu)

" Mielestäni yhä vain tuo t-paidan teksti on taantumuksellinen ja asenteellinen!" No älä pue lapsellesi paitaa mitä et halua? Sillä selvä...?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ammattiloukkaantujille vinkkinä, rock-baari raideri mainostaa hiuslakkoja vain NAISasiakkailleen, äkkiä sinne ny riehumaan tuosta seksismin määrästä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Emilia, tosiaan maailma paremmaksi body kerrallaan! Olen lukenut blogiasi alusta asti:)

Kristaliina
Puutalobaby

Myös minulta kiitos Emilialle hyvästä huomiosta ja puheenaiheesta! Harmi, että keskustelu hävisi tuollaisen valtavan rähinän alle...

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä on blogistasi: Bodyjen myyntiajatuksen Satu Laakson kanssa keksinyt Leena Helminen kertoi, että bodyt eivät ole olleet mikään myyntimenestys:
" Olemme myyneet 50 bodya pojille ja yhtä monta tytöille."

Ja tämä Aamulehdestä: Aamulehti tavoitti Ilveksen fanituotteista vastaavan Leena Helmisen kommentoimaan paidoista noussutta kohua. "Meille tarjottiin vaaleansinistä ja vaaleanpunaista bodya ja laitoimme niihin nämä tekstit. Molempia tehtiin 50 kappaletta ja ne on melkein jo myyty."

Hah!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jussi Hietaranta:
"Jos et viitsi tutustua HISTORIAAN ja siihen, mihin tämä HUUMORI juontaa juurensa, kannattaa olla kommentoimatta asiaa."

Taidanpa painattaa itselleni hakaristipaidan ja sitten kun joku tulee minua haukkumaan natsiksi, voin vetää historia-kortin esiin ja ihmetellä kun ei sen vertaa tiedetä. Että kai sitä ihminen saa ikiaikaista onnensymbolia paidassaan pitää.

Sitä vaan siis, että ei sillä historiallakaan nyt ihan kaikkea voi perustella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Natsikorttikin vedetty jo esiin! Ulalaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vain yksi kysymys Emilia Pyykköselle: Hävettääkö?

Kristaliina
Puutalobaby

Hmm ehkä vielä itsekin yritän perustella, mikä minua lipunmyyjä/pelimies-bodyissä ärsytti.

Aika moni (kaikki?) meistä "kukkahattutädeiksi" nimetyistäkin varmasti ymmärsi heti ensivilkaisulta, että kyse on huumorista ja jonkinlaisesta inside-läpstä. Mutta tosiaan: se, että joku on vanha vitsi, ei välttämättä tarkoita että se ei nykyvalossa voi olla vanha mauton vitsi. Arkikeskustelussa se olisi varmaan tullut ohitettua hymähdyksellä, mutta näin vauvan bodyyn painettuna se näyttäytyi paljon räikeämpänä.

Närkästys ei mitenkään tarkoita sitä, että lipumyyjien työ olisi jotenkin väheksyttävää. Mutta tällaisena kahtiajakona pelimies/lipunmyyjä se ihan selvästi viestittää sitä, että toinen on aktiivinen toimija ja toinen "taustahenkilö". Tähänhän sen vanhan vitsin hauskuuskin perustuu.

Nykyään kuitenkin tiedostetaan entistä paremmin, miten tärkeää on tukea tyttöjen aktiivista toimijuutta: rohkaista vaikkapa sinne kiekkokaukaloon tai balettitunnille tai mihin ikinä tyttö haluaakin mennä. Mutta aktiivisesti mukaan, ei pelkästään miesten toimintaa tukemaan.

Olisin tässä keskustelussa kaivannut myös sellaisia kiekkofanien kommentteja, että "no onhan tuo vähän mautonta, mutta se on vanha läppä ja mua se vaan naurattaa". Monestihan ne "epäkorrektit" läpät voi olla niitä hauskimpia. Mutta se, että väittää että tuossa läpässä ei olisi mitään arveluttavaa ja hyökkää jutun kirjoittajaa (ja "kukkahattutätejä" ja "mielensäpahoittajia" kohtaan... Se on vähän surullista.

Aika on kuitenkin ajanut tällaisen huumorin ohi, ja vaikka joissain piireissä tälle jutulle naureskeltaisiin vielä sukupolvia eteenpäinkin, tällaisen vitsin painaminen vauvan bodyyn osoitti mielestäni kyllä fanituotemyyjältä erittäin huonoa arvostelukykyä...

Kevlar (Ei varmistettu)

Eiko se kumminkin ole niin, etta enemmisto jaakiokonpelaajista on miehia ja lipunmyyjista naisia, mika tassa on ongelma? Jos joku juntti haluaa pukea lapsensa noihin, niin se heille sallittaneen. Vai eiko siihen sitten loydykaan suvaitsevaisuutta?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ajatelkaa nyt herranjamala joku lapsia!? Tämä on surullista luettavaa. Tämähän on tällaista totalitarismia ja fasismia, joka on tuttua jo Hitlerin ja Mussolinin ja Stalinin ajoista lähtien!!

Vierailija (Ei varmistettu)

"Taidanpa painattaa itselleni hakaristipaidan" - Vapaassa maassa sinulla on siihen onneksi oikeus, vaikka se ei välttämättä hirveen fiksua olisikaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tosin natsien vertaaminen lipunmyyjiin alkaa olemaan jo suhteellisen typerää. Mutta todellisuudentaju taitaa muutenkin olla suhteellisen hukassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

"Jos et viitsi tutustua HISTORIAAN ja siihen, mihin tämä HUUMORI juontaa juurensa, kannattaa olla kommentoimatta asiaa."

Taidanpa painattaa itselleni hakaristipaidan ja sitten kun joku tulee minua haukkumaan natsiksi, voin vetää historia-kortin esiin ja ihmetellä kun ei sen vertaa tiedetä. Että kai sitä ihminen saa ikiaikaista onnensymbolia paidassaan pitää."

Sitä vaan siis, että ei sillä historiallakaan nyt ihan kaikkea voi perustella." -Katot vaan hakaristipaitasi värityksen kuntoon, vältä mustaa, punaista ja valkoista niin etköhän sinä selviä. :)

Haloo! (Ei varmistettu)

Ihmisillä on Suomessa tietääkseni ainakin vielä sananvapaus. Kyllä hyvinvointivaltiossa voidaan painaa vaikka minkälaista asenteellisuutta kuvaavia paitoja. Jos nämä kyseiset tuotteet eivät miellytä, niin ratkaisu on hyvin yksinkertainen: Älkää ostako niitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Emilia hyvästä jutusta ja perusteluista! Valitettavasti kommentoijilla on lähtenyt taas lapasesta, kuten niin usein tämäntyyppisissä asioissa. Mutta body kerrallaan ja niin edespäin :)

Väärässä oleva kommentoija. (Ei varmistettu)

Jep, ammattijuhlija Emilia Pyykköseltähän ei tosiaan lähtenytkään yhtään lapasesta. Vika on tottakai kommentoijissa, joiden mielipiteet ovat vääriä, kuten niin usein tämäntyyppisissä asioissa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tällainen "vitsailu" on aikansa elänyttä, mautonta ja loukkaavaa. Tietyt ihmiset eivät halua koskaan hyväksyä sitä että jotkut asiat loukkaavat, vaikka loukkaantuminen on ihan luonnollinen reaktio silloin kun kokee joutuneensa esim. vähättelyn tai halveksunnan kohteeksi. Jos joku loukkaantuu, niin silloin kannattaisi edes hetkeksi pysähtyä miettimään että mistä se loukkaantuminen johtuu. Jääkiekkokulttuuri ei saa olla mikään Suomen pyhä lehmä, eikä siinä esiintyvien asenteiden tökkiminen ole kiellettyä tässä yhteiskunnassa. Sitä pitäisi tehdä itse asiassa huomattavasti enemmän.

Vierailija (Ei varmistettu)

KRISTALIINAko päättää mitkä kommentit ja mielipiteet ovat oikeutettuja???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Avoimessa keskustelussa kaikki saa esittää mielipiteensä oli se mikä tahansa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis pitääkö syrjiä sellaisia luonteita jotka HALUAVAT olla taustahenkilöitä eikä AKTIIVISIA???
Toiset lapset ja aikuiset kun ovat luonteeltaan arkjoja eivätkä halua olla keskipisteenä!!!!!!!!!!!!!!
Pitää sellaisiakin KANNUSTAA!
Perkele, vituttaa se että aina vanhempana pitää kannustaa ja työntää mukaan kaikkeen, ei kaikkia lapsia kiinnosta olla mukana :(

On ihan OKOO olla taustahenkilö! Ja siitäkin voi olla YLPEÄ!

Kristaliina
Puutalobaby

Täh? "Kristaliinako päättää?" No öö ei, vaan kirjoittaa tuossa oman mielipiteensä ihan niin kuin kaikki muutkin täällä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Muistakaa nyt vielä se, että naisen euro on miehen kahdeksankymmentä senttiä! Lisäksi miehet ovat pidempiä, painavampia ja usein voimakkaampia kuin naiset. Eikä sovi unohtaa seksiaktiin sisältyvää miehen ylivaltaa. Mieshän se on joka TUNKEUTUU naiseen ja on aktiivisena toimijana naisen vain ottaessa nahkakäärmettä vastaan ja pyristelessä karvaisen ja vahvan miehen alla. Jos tämä ei uusinna vanhentuneita sukupuoliroolikäsityksiä niin mikä sitten.

Mielestäni ensin pitäisi puuttua näihin oikeisiin tasa-arvo-ongelmiin marginaalisten potkupukujen sijaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ratkaisu voisi olla geenimanipulaatio? PRKL luonto ku ei pelkkä feministien itku riitä muuttamaan evoluution kulkua.

Transu (Ei varmistettu)

Pukeutuminen ilmentää muutenkin epätasa-arvoa. Missä ovat miehille suunnatut korkokengät ja mekot? Jos mies haluaa pukeutua kauniiksi, ei yhteiskunta sitä hyvällä katso. Vastaavasti nainen saa kyllä käyttää farkkuja, suoria housuja ja muita perinteisesti miehisiä vaatteita.

Lastenosastolle ehdottomasti niin pojille kuin tytöillekin suunnattuja kauniita mekkoja ja kenkiä, niin edes seuraava sukupolvi voi vapautua tästä sukupuolisorron ikeestä.

Vierailija (Ei varmistettu)

+ Kaikilla ei välttämättä oo varaa vaatteisiin, parempi jos kaikki olis tasa-arvoisesti alasti, tosin silloin kehot pitäisi muokata kaikilta samanlaisiksi, Semmosiks stereotyyppisiks harmaiks humanoideiks?

Nihilisti (Ei varmistettu)

Onpahan taas hirveä tasa-arvo ongelma. Anna kun kysyn, mitäs on jos paidoissa lukisi "sotilas" ja "martta", vetäisittekö herneen nenään siitä?
Nykymiehiä haukutaan niin paljon mutta mites nykynaiset? Korkkarit vinossa sitomaan haavoittuneita yms? Plus jos ei martta nimitys kelpaa, niin sittenhän vaaditte inttiä kaikille? Meinaan jos naiset on yhtä hyviä kaikessa niin nehän kelpaa sitten tykin ruuaksikin?

Moderni länsimaalainen feminismi ei käsittele tasa-arvo ongelmia. Se on filosofia/uskonto joka on juurtunut jopa ylipistoihin tuottaen pelkkää roskaa jolla aivopestään nuoret naiset olemaan feministejä.

Typerä paita liikkuu muutamat kappaleet ei ole minkään sortin ongelma. Paitoja myydään muutamia kymmeniä? Se että tyttöjen paita ei houkuttele, ON MARKKINATALUODEN JA KULUTTAJAN ONGELMA, ei teidän ei minun, ei valtion ei kenenkään muun.

empuska

Kopion tämän nyt tännekin, kun idiootteja riittää;

 

Tämä on kaikille teille lätkäfaneille ja junttihuumorin ystäville, muistakaa ottaa se pölli persuksistanne ennen kuin seuraavalla kerralla kommentoitte yhtään mitään.

citizen-kane-clapping_0.gif

 

Männä viikolla Jyrki Kasvi selitti, miten naisiin kohdistunut uhkapuhe netissä on iso ongelma, ja tässäkin ulisevat juntit todistavat hyvin, ettei Kasvi ihan hatusta vetänyt mokomaa väitettä. Saatiinpahan jälleen nähdä, miten juntit eivät halua ymmärtää toisia ihmisiä, etenkään niitä tissillisiä, vaan räksyttää omia mielipiteitään idioottimaisesti eetteriin ymmärtäen ihan itse, omin kätösn kaikki tahallaan väärin ja kunnon peruskörttiläisen mentaliteetin voimin siihen reagoi haukkumalla, uhkailemalla ja vähättelemällä niin aihetta kuin kirjoittajaa henkilökohtaisesti. 

Joku sanoi osuvasti, että millaisia joukkoraiskaajia tässä maassa elää ja kasvaakaan, kun ainoa keino päästää höyryjä on tulla inisemään johonkin jonninjoutavan blogipostauksen kommenttiosioon. Huonoa huumoria ja tuotteita saa kritisoida, mutta on se niin kummallista irrationaalista itkemistä, kun luullaan, että halutaan tuotteet pois hyllystä ja koko urheiluseura pannaan huonon huumorin kanssa. Huonoa PR:ää se on ja hyvä vain, että tämä näemmä juttu on sen verran levinnut kalsarit persvaossa lönkyttävien junttien takia niin, että jokunen kuluttajat miettii uudemman kerran, kannattaako sitä tapakristillisesti Ilveästä vai ei.

Loppukaneettina, joo, aika moni mielensäpahoittamisesta mielensäpahoittanut voisi kahtoa itseensä aika pitkän tovin kuinka helvetin huono ihminen sitä onkaan taas ollut. Ennen kaikkea nämä lätkän/junttihuumorin ystävät, jotka pölkky perseessä päättivät kommentoida.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eli kaikki jotka on kirjoittajan kanssa erimieltä on JUNTTEJA(miespuolisia tietysti)? +On aivan pakko olla junttihuumorin ja jääkiekon ystäviä, yhtään tietysti yleistämättä?

Lätkäfani (Ei varmistettu)

Juuri näin! Naiset kuuluvat keittiöön ja sänkyyn ja miehet kaukaloon!

Jääkiekko on miesten peli perkele!

PS. Suomi suomalaisille

Vierailija (Ei varmistettu)

Eihän tuo nyt ole Empuskalta sen asiallisempaa tyyliä kuin näiltä junteiltakaan- samanlaista räksytystä. Asioita voi aina argumentoida asiallisesti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse asiassa tuo Empuskan tekstihän on kaikkein pahinta räksytystä mitä tässä tekstissä on vielä tullut vastaan

Vierailija (Ei varmistettu)

Tarkoitukses ei ollu mollata lipunmyyjiä (mutta teit niin jokatapauksessa) ja Ilveksellä tuskin on ollut tarkoitus ala-avostaa naisia noilla bodyilla.

Vit** ku te yltiöfeministit osaisitte kans joskus tulla osaltanne vastaan asioissa. Mut ei, ku teitä pitää silittää päähän ja pyydellä anteeks ja sanoo että tokitoki tehän ootte aina joka asiassa oikeessa. YÖK!

empuska

Räksytystä? Minä vain käytän niitä samoja psyykkaustaktiikoita, mitä juntit alkuperäisessä postauksessa käyttivät ja mitä 99% ylipäätänsä suomalaisista keskusteluista ylipäätänsä sisältää (anonyymius on niin jalo oikeus olla täyskusipää, että kyyneltä silmä kulmaan ja sassiin siitä).

Mutta ei taida oikein miellyttää se pölli persuksissa? No en ihmettele, mutta siinäpähän minun huvikseni vikuroitte. Schaudenfreudesta nauttikaamme!

Vierailija (Ei varmistettu)

Suhteellisuudentaju tallella=juntti, Meuhaa monta päivää vauvabodyistä netissä=sivistynyt nuori nainen.

Vierailija (Ei varmistettu)

*meuhkaa

Vierailija (Ei varmistettu)

Otetaanko joku toinen paita kohteeks välillä? Niitä kun maailmassa sattuu riittämään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ootte te naiset kyllä ihme porukkaa ku tästä suututaan

Vierailija (Ei varmistettu)

No ei voi noinkaan yleistää, eipä ne kaikki naiset ny tästä jaksa riehua. :) Eiköhän tässä ny lähinnä muutama "feministi" kiukuttele, ku ei parempaakaan aihetta oo ollu tarjolla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan vain uteliaisuudesta arvon Empuska, voitko lainata missä kohtaa joku juntti on käyttänyt samanlaista psyykkaustaktiikkaa kuin sinä? Harrastamasi haukkuminen ja henkilökohtaisuuksiin menevät oletukset ovat todella asiattomia. Tietysti jos mielestäsi nettianonyymius antaa oikeuden olla täysi kusipää, niin okei. Mutta siinä tapauksessa sinun tulisi hyväksyä kusipäisyys myös muilta kuin itseltäsi, muuten menee aika vahvan kaksinaismoralismin puolelle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pitäisikö kirjoittajan mielestä muuten kaupoista yleensäkkin poistaa miesten ja naisten osastot?

Hattu unohtui (Ei varmistettu)

Pari kertaa tassa keskustelussa on esitetty, etta eihan naita tuotteita ole pakko ostaa, jos ei halua. Taysin totta. Mutta jos vanhemmat tuommoisen bodyn ostavat niin vauvanhan on pakko sita pitaa. Eika se vauva varmasti siita siina vaiheessa karsi tai loukkaannu. Myohemmin voi kuitenkin tuntua pahalta, jos kuvassa nakee sellaista pitaneensa, jos ei tallaiseen huumoriin ole tottunut.

Tama vitsihan on helppo lukea niin, etta tyttojen paidassa lukee "en ole yhta hyva kuin poika". Ainakin monelle naiselle tama valittyy nain. Yrittakaa siis miehet ymmartaa, etta naiset loukkaantuvat tasta. Samalla tavalla miehet saavat minusta loukkaantua "miehet ovat sikoja" -paidoista.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.