Pojat ovat pelimiehiä ja tytöt lipunmyyjiä – Ilveksen ja tasa-arvovaltuutetun vastineet

kuva_9_0.jpg

Jotkut teistä pyysivät, että soittaisin Ilveksen organisaatioon ja pyytäisin perusteita lipunmyyjä-bodyjen myynnille. No, kollegat ehtivät tehdä sen puolestani. Tässä siis lyhyesti Ilveksen mediapäällikön ,fanituotevastaavan, toimitusjohtajan, Ilveksen naisten kiekkojoukkueen kapteenin sekä tasa-arvovaltuutetun kommentit bodygateen:

Iltalehti: Nettiväki suuttui Ilveksen vauvoille suunnatuista fanivaatteista, Ilveksen mediapäällikkö Tarkki Hurskainen kommentoi siis IL:ssä näin:

Vitsi juontaa juurensa 60-70-luvuille, kun silloin oli tapana kysyä etenkin jääkiekkopiireissä, kun perheeseen tuli vauva, että tuliko pelimies vai lipunmyyjä”

” Ilves on tasa-arvoinen seura, ja meillä on mukana taitavia naisia niin jääkiekossa kuin jalkapallossakin.

Hufvudstadsbladet: Ilves myy sukupuolistereotyyppisiä lastenvaatteita, HBL:ssä Ilveksen toimitusjohtaja Heikki Tarvainen kommentoi:

Meidän tarkoituksenamme ei ole ollut loukata ketään. Jos teimme sen, meidän on tietysti ryhdyttävä toimiin. Ilves on aina ollut edelläkävijä naisten jääkiekossa.”

Bodyjen myyntiajatuksen Satu Laakson kanssa keksinyt Leena Helminen kertoi, että bodyt eivät ole olleet mikään myyntimenestys:

Olemme myyneet 50 bodya pojille ja yhtä monta tytöille.”

HBL oli kysynyt myös Ilveksen naisten jääkiekkojoukkueen kapteenin Johanna Koivulan mielipidettä, joka ehdotti, että tasa-arvon nimissä voisi painaa myös vaaleanpunaisia Pelinainen-bodyja.

HBL:ssä asiaa kommentoi myös tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen.

Uskomatonta, että lapsille luodaan rooleja jo näin varhaisessa iässä. Olen hämmästynyt näistä vaatteista, koska maassamme naiset pelaavat niin innostuneesti kiekkoa.

Myös Aamulehti kysyi Ilveksen organisaatiolta body-asiasta.

HUoh. Keskustelu alkuperäisessä postauksessa  on lähtenyt vähän rönsyilemään, joten kloussaan keskustelun osaltani näin.

1.) Bloggauksessa ei ollut tarkoitus mollata  lipunmyyjiä

2.) Vaikka maailmassa liian monet lapset näkevät nälkää, se ei tarkoita sitä, että hyvinvointivaltiossa voidaan painaa tällaista asennteellisuutta kuvaavia t-paitoja.

3.) Ilveksen organisaatiokin vahvisti sanonnasta kertoessaan väitteeni, että vaaleanpunaiset Lipunmyyjä-bodyt ovat tarkoitettu tytöille ja Pelimies-bodyt pojille. Tämä ei tarkoita, ettenkö ymmärtäisi, että olisi tervettä ajatella molempien vaatteiden soveltuvan molemmille. Ymmärrän myös, mitä etuuksia sukupuolineutraalista kasvatuksesta voisi olla tasa-arvon kannalta. Mutta jos bodyissa olisi tällaista haettu, lipunmyyjä-paitoja olisi voinut olla myös sinisinä ja päinvastoin.

4.) Kukkahattutäti-kortin esiin vetäjät: en ole koskaan aikaisemmin kommentoinut Lilyssä, että tytöt ja pojat pitäisi pukea ja kasvattaa samoin. Mielestäni yhä vain tuo t-paidan teksti on taantumuksellinen ja asenteellinen!

5.) Minulla ei ole mitään miesten jääkiekkoa vastaa!  Ainoastaan sen luomaa äijäkulttuuria – joka näyttäytyy tälla tavoin – en voi sietää.

PSST. I lav Tampere

 

 

 

Kommentit (68)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *