Saako imetysaikana laihduttaa? Imettävätkö pikavauhtia raskauskilonsa pudottaneet starat?

 

sjp1.jpg

Olin oikein odottanut tätä bloggausta. Tai siis myös sitä, että pääsisin valitsemaan kenen staran raskauskilojen pudottamismetodiin luottaisin, ja voisin Jennifer Aniston-dieetin tapaan jakaa siitä kokemuksia täällä. Muutaman päivän dieettejä tutkailtuani, huomasin, että hommassa on muutama mutta.

1.)    Imettäminen. Vaikka en ole mikään imetyksen autuaaksi tekemisen puolesta -saarnaaja, imetän toki, kun kerran maitoa tulee. En ole tosin löytänyt mistään yksiselitteistä tietoa, saako imettämisen aikana ns. laihduttaa/keventää? Jotkut tutkijat ovat väittäneet, että jos imettävä äiti laihduttaa ns.kehon myrkyt imeytyvät vauvaan. Toisen oppikunnan mukaan nykyinen ruokamme on niin puhdasta, että ns.myrkkyjä ei juuri ole. Onko teillä kenelläkään tästä tarkempaa tietoa?  Tietenkin imetyksen sanotaan myös auttavan raskauskilojen hävittämisessä, mutta itselläni energiantarve on imetysaikana huomattavasti suurempi. Yövalvomisen johdosta sorrun myös väsyneenä helpommin herkkuihin.

gis.jpg

Huippumalli Giselle Bundchen on harvoja julkkumammoja, jotka ovat painottaneet julkisesti imettävänsä ja puhuneet imettämisen hyödyistä.

 

2.) Palautuminen. Näillä ”kuukaudessa synnytksen jälkeen mittoihinsa palautuneilla” – staroilla taitaa olla omat jälkikontrollinsa. Suomessa ns.jumpat ovat kiellettyjä ennen lääkärin tekemää jälkitarkastusta, joka on noin kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen. Ihmetyttää myös se, että valtaosa tähdistä luottaa ns.luomusynnytyksen sijaan suunniteltuun sektioon, josta viime viikollakin bloggasin. Yleensä (ainakin näin sanotaan) sektiosta palautuminen kestää pidempään. Itselläni ns. kuukaudessa entisiin mittoihin palautuminen ilman liikuntaa on mahdotonta. Tietysti aina voi vaunukävellä, ellei..

3.)  satu asumaan maassa, jossa mittari näyttää puolet talvesta hulppeaa pakkasta. Vaunukävelyä suositellaan hyväksi kuntoilumuodoksi vauva-ajaksi, ja  esikoisen aikaan lähdin heti liikkeelle (syntyi kesällä). Vastasyntynyttä ei tietenkään tällaisiin pakkasiin voi viedä, joten olen nyt käynyt rinnat kaulaliina-kerrokseen kiedottuna (ei kiitos rintatulehdus!) muutaman kerran vain keskenäni kävelyllä. Ja näin alkuun vauvaa ei raski/voijättää kovin pitkään isän tai mumminkaan hoiviin.

wenn3705147.jpg

Jessica Alba (kuvassa Haven Warren-tyttärensä kanssa) sekä Sarah Jessica Parker (ylin kuva) keräsivät mediassa kehuja nopeasti karistetuista raskauskiloista. SJP:n kanssa kuvassa olevat kaksoistytöt synnytti sijaissynnyttäjä. Perheen James Wilke-poikaa SJP odotti Sinkkuelämää-sarjan kuvausten aikana.

Johtopäätökset: Harva stara imettää. Suurella osalla ”huippukuntoon synnytyksen jälkeen ennätysajassa palautuneista” – staroista on omat lääkärit, kokit ja personal treinerit ohjaamassa palautumista. Monet julkut myös noudattavat jo raskausaikana jotain ruokavaliota, joka takaa nopean palautumisen (muun muassa Victoria Beckham).

Olen kartoittanut jokusen starojen palautumisevinkeistä, joista kerron teille lisää ensi viikolla. Tosin tälleen päivän yhden 3,5-vuotiaan kuumepotilaan ja vajaan parin viikon ikäisen söpöliinin kanssa sisällä vietettyäni (muutaman tunnin yöunilla tietenkin) useat tähtilaihduttajien vinkeistä tuntuvat hieman ylimalkaisilta. ” Ole aktiivinen lasten kanssa” (Heidi Klum).  ”Käytä luonnonmukaista lisäravinnetta ”(Kelly Preston). Joogaa,pelaa tennistä, squashia, golfia jne…

smoothie.jpg

Minulle tuli raskausaikana 18 lisäkiloa, joista jäljelle  jäi seitsemän.  En halua alkaa pudottaa näitä kiloja oman jaksamiseni kustannuksella. Toisaalta tiedän, että en tunne oloani kovin kotoisaksi plussakilojen kanssa. Nautin siis vauva-ajasta ja etenen näin alkuun pienin askelin. Tällä viikolla olen jo sentään vaihtanut raskausaikana päivittäin nautitut salmiakki  – ja lakupussit (alhainen verenpaine! lääkärin määräys!) BonBonin imeskeltäviin nameihin. Olen myös tehnyt viikoittain kannukaupalla smoothieta sokerin himoa torjumaan.

Kuvat: AOP

Kommentit (10)
  1. Ongelmia ilmeni toki jo kuukauden kieppeillä niin että sitte 1,5kk mentiin imettäen ja korvikkeella täydentäen. Lopulta tuo huusi ehkä kaksi viikkoa ruokaa, kun en tajunnut, että se maito oli ihan totta loppu eikä tuo saanut tarpeeksi ravintoa. :S Noo, se on ollutta ja mennyttä ja siitä on selvitty. Ehkä seuraavan kohdalla sitten joskus jo osaa ja ymmärtää, ettei se imetys ole selviö ja jos mahdollista, vois huoltaa ihan itteäänkin sen lapsen ja kodin ohella (:

  2. Olet Susa kyllä tilnteeseesi nähden pystynyt imettämään tosi kauan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *