Hoitosuunnitelma

Luomukierron raskaustesti osoittautui negatiiviseksi, kuten olin osannut odottaa. Tämä tarkoittaa sitä, että seuraava askel polullamme on siirtyminen koeputkihedelmöitykseen, eli IVF-hoitoihin. Stimulaatiohoito käynnistyy seuraavasta kierrosta, jonka alkua tosin siirrän noin viikolla, jotta vältämme punktion ajankohdan osumisen pääsiäisen pyhien päälle.

Lääkitykset ovat Bemfola 150IE sekä Fyremadel 0,25mg. Bemfola-pistokset alkavat kierron 2. päivänä, ja pistosten tarkoituksena on kypsyttää kierron aikana useampia munasoluja punktiota varten. Kierron päivänä 7 mukaan tulee ”jarrulääkitys” Fyremadel, joka estää munasolujen irtoamisen ennen punktiota. Kun seuraava kierto alkaa, soitan klinikalle, jolloin sovimme seurantaultra-ajan kiertopäivälle 9. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, punktio olisi siitä joidenkin päivien kuluttua. Mikäli hyperstimulaatioriski ei ole kohonnut, meillä on mahdollisuus päästä siis ensi kuussa jo ensimmäiseen tuoresiirtoon!

Hieman surutyötä tässä on kuitenkin tehtävänä, sillä perusterveenä naisena, joka on koko elämänsä saanut kuulla gynellä, kuinka hyvältä kaikki näyttää, en olisi ikimaailmassa voinut kuvitella, että tulen joskus elämässäni päätymään IVF-hoitoihin selittämättömän lapsettomuuden vuoksi. Toki olen iloinen ja kiitollinen siitä, että hoidot on aloitettu, mutta jotenkin tämä kaikkiaan on skenaario, johon en ole osannut lainkaan varautua etukäteen. Kaikesta huolimatta olen kuitenkin valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti toiveemme täyttymistä.

hyvinvointi raskaus-ja-synnytys terveys
Kommentit (3)
 1. Takaisinveto – Kuuvuosi | Lily
  12.4.2022, 09:03

  […] Tarinaani sopivasti, asiat eivät ole edenneet suunnitellusti. […]

 2. Kiitos blogista, jään ehdottomasti seurailemaan. Olemme siltä osin samantyylisessä tilanteessa, että kuten tekin, aloitimme lapsettomuushoidot yksityisellä puolella, teetätimme inseminaatiot siellä ja hakeuduimme julkiselle puolelle IVF-hoitoihin siirryttäessä, me odottelemme tosin vasta ensikäyntiaikaa sinne. Minulla diagnoosina PCOS.

  Samaistun niin paljon tuohon, että on ollut omanlaisensa suru perusterveen identiteetillä varustettuna löytää itsensä menossa IVF-hoitoihin. Välillä täytyy vieläkin tehdä töitä hahmottaakseen, että näin tosiaan kävi, ja se kävi meille, siitäkin huolimatta että minulla oli aavistus jo kauan ennen varsinaisia ongelmia.

  Kovasti tsemppiä ja onnea tuleviin hoitoihin!

  https://planeetatjaenkelitjakuu.blogspot.com/

  1. Salamanteri
   12.4.2022, 08:49

   Moikka! Kiitos viestistäsi ja siitä, että jaoit kokemuksianne. On kyllä niin tuttuja tunteita – juurikin se, miten sitä välillä jotenkin hetkeksi havahtuu siihen, että miten sitä onkaan elämässään tässä tilanteessa. Itselläni nuo fiilikset korostuvat esimerkiksi silloin, kun joku toteaa tulleensa raskaaksi vaikka toisella yrityskierrolla, ja että raskaus vielä sujuu hyvin loppuun saakka. Että ai niin, noinkin voi tapahtua jollekin! Tuntuu jotenkin niin absurdilta ajatukselta omassa tilanteessa 😀 Kevätaurinkoa ja hurjasti tsemppiä myös teille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *