Punktio lähestyy

Täällä on tapahtumarikas ja jännittävä viikko takana, ja mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, niin toinen samanlainen olisi edessä.

Vatsan alueen pistokset sujuvat jo (lähes) kuin vanhalta tekijältä. Ikävää, kivuliasta, epämukavaa, mutta homma hoituu. Seurantaultra antoi hyviä uutisia siihen liittyen, että tätä kaikkea ei ole myöskään tehty turhaan. Follikkeleita kasvaa nyt lähes 20, joista pari on selkeästi pienempiä ja yksi jo melko suurikokoinen. Kohdun limakalvo näytti myös hyvältä. Lääkäri olisi halunnut ajoittaa punktion loppuviikolle, mutta perjantai tulee liian nopeasti ja klinikka on kiinni viikonloppuna, joten punktio on luvassa heti ensi viikon alkajaisiksi. Tämä viikonloppusulku on muodostunut kyllä murheenkryyniksi tässä hoitojen aikana, sillä kroppa ja kierto kun eivät lue kalenteria, ja hoitojen estymiset tai viivästymiset tietyn viikonpäivän vuoksi tuntuvat tässä vaiheessa äärettömän turhauttavilta. Ilman jännitysmomenttia tästä(kään) emme selviä, sillä ilmeisesti jonkinlainen mahdollisuus tilanteessani on sille, ettei jarrulääke tehoaisi, ja follikkelit tai osa niistä saattaisivat irrota jo viikonloppuna. Nyt huolehdin siis pistokset säntillisesti juuri oikeaan kellonaikaan, sekä vältän ylimääräistä rasitusta. Ja laitan sormet ristiin.

Mikäli tähdet ovat kohdillaan, meillä voisi olla mahdollisuus tuoresiirtoon ensi viikolla. Tällä hetkellä hyperstimulaatioriski ei ole kohonnut, mutta hieman rajoilla ilmeisesti liikutaan. Toinen seikka liittyy mahdollisuuteen, että osa munasoluista ovuloituisi viikonlopun aikana itsestään, mikä ilmeisesti olisi myös esteenä tuoresiirrolle. Tuntuu jotenkin lähes käsittämättömältä ajatella, mitä kaikkea ensi viikolla voi olla luvassa. Lapsettomuudessa erityisesti IVF-prosessi on ollut melkoista henkistä vuoristorataa, ja ajattelinkin kirjoittaa tästä vielä ihan erillisen postauksen, kunhan olen järjestellyt ajatuksiani hieman selkeämmiksi.

Nyt siis rauhallisen viikonlopun viettoon. Toivon niin suuresti, että meillä olisi ensi viikolla hyviä tuulia ja onnea matkassa.

hyvinvointi terveys
Kommentit (2)
 1. Huippua, miten hyvältä ja lupaavalta kaikki vaikuttaa! Seuraan ja jännään mukana. 🙂 Myös IVF-hoitojen henkiseen prosessiin liittyvä postaus kiinnostaa.

  Voin hyvin kuvitella, miten ihmeelliseltä se tuntuu, kun alkaa olla tosi isot hetket käsillä, ja että miten paljon yhden viikon aikana voikaan tapahtua. Kun ainakin itse on niin pitkään tuntenut tämän keskellä pikemminkin, että kaikki vaan junnaa paikoillaan, mitään ei tapahdu ja odotellaan odottelemasta päästyä.

  https://planeetatjaenkelitjakuu.blogspot.com/

  1. Salamanteri
   21.5.2022, 09:00

   Totta, samoja fiiliksiä täälläkin! Lapsettomuuteen ja varsinkin hoitoihin tuntuu liittyvän sellainen piirre, että asiat saattavat junnata pitkänkin (tai ainakin todella pitkältä tuntuvan…) ajan paikallaan, mutta sitten voi alkaa tapahtua nopeastikin, ja mielellä on töitä pysyä perässä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *