Alkuvuoden leffa-apajat

Tässä sitä ollaan: uusi vuosi, 2015. Ready or not. Ja mikä parasta, joulukuun kuivan kauden jälkeen ollaan taas pääsemässä käsiksi kunnon leffa-apajiin. Orionin kevätkausi vaikuttaa varsin mehukkaalta, DocPoint on pian kulman takana ja tammikuussa luvassa on kaiken lisäksi useampikin huippukiinnostava leffaensi-ilta. Tsekkaa, jos et usko.

Ensi viikolla levitykseen saapuva Foxcatcher on kerännyt vakuuttavan paljon suitsutusta aina Cannesista lähtien ja palkittiinkin parhaasta ohjauksesta. Urheiluleffat eivät yleensä ole makuuni, mutta Foxcatcher lukeutunee enemmänkin psykologisen trillerin genreen. Tositapahtumiin perustuvassa tragediassa painiskellaan maton lisäksi kunnianhimon, epäonnistumisen tuskan ja psykologisen vallankäytön parissa.

//www.youtube.com/embed/8361stZ8n0w” frameborder=”0″ height=”315″ width=”560″>

Käsittämättömästi kehuja ja kuhinaa herättänyt myös Michael Keatonin valkokangascomeback Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), jossa nähdään myös Emma Stone ja Naomi Watts. Alejandro González Iñárritun (21 grammaa, Babel) kerrassaan sysimustalta näyttävä satiiri venyttää toden ja fantasian rajoja kovinkin kiinnostavan tuntuisesti.

Ehkä eniten ennakkokihelmöintiä aiheuttaa kuitenkin kanadalaisen ihmepoika Xavier Dolanin Mommy, joka palkittiin keväällä Cannesin ”kolmossijalla” eli Prix du Juryllä. Dolanin elokuvissa on jotain pitelemätöntä, silottelematonta tunnetta kenties, joka kiinnostaa aina. Anne Dorvalin roolisuoritusta väkivaltaisen ja oppimishäiriöisen pojan äitinä on ylistetty kilvan, ja huomiota on herättänyt myös elokuvan erikoinen 1:1 kuvasuhde. Siinä sitä sitten ihmetellään pientä laatikkoa isolta kankaalta.

Kommentit (2)
  1. Odotan innolla alkuvuoden leffauutuuksia, sillä syksyn valikoima on ollut ihan uskomattoman huono! Minulla on muhinut säästössä iso määrä leffalippuja, ja nyt jouluna sain vielä lisää, joten Finnkinon tulevat elokuvat -listaus on tullut tutuksi! Odotan ainakin näitä leffoja: Foxcatcher, Whiplash, Wild, The Theory of Everything, The Imitation Game ja Big Eyes. 🙂

    1. Sanopa muuta, aika laihat on olleet viime aikojen leffaeväät – mutta valoa kohti! Pukki unohti tosin tänä vuonna tuoda niitä joululahjalippuja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *