Ensimmäiseksi haluaisin kiittää…

Alkuvuoden kilpailukausi kuumenee ja ison O:n aika on viimein käsillä. Sunnuntain palkintoseremoniaa on edeltänyt viikko leffaväen kokkareita ja lehdistön tiukkoja ennakkoanalyysejä ehdokkaista. Esimerkiksi Oscar-gaalan virallisilla kotisivujen kautta voi Facebook-tunnuksilla kirjautumalla suorittaa oman valistuneen veikkauksensa. Nelosen luovuttua leikistä Ellen DeGeneresin juontama gaala nähdään livenä Yle Teemalla – tosin maanantaiyönä kello 3.25 moni saattaa valita itkuisten palkintopuheiden sijaan unen. Mutta ei sen niin väliä, sillä hengessä voi olla mukana vaikka käymällä leffassa. Ensi-iltansa saa nimittäin tänään passelisti vielä muutama ehdokkuuksia kerännyt ja muutenkin kiinnostava elokuva.

nebraska-movie-20131.jpgEsimerkiksi viime syksyn R&A:ssa nähtyä, Alexander Paynen Nebraskaa ei lupailtu teatterilevitykseen ennen akatemian tunnustuksia. Eikä ehkä mikään suuri ihme, sillä Sideways-ohjaaja Paynen mustavalkoinen tie-elokuva ei vaikuta kaikkein todennäköisimmältä yleisömagneetilta. Oikein hieno elokuva se silti on, sellainen tavallisten ihmisten vähäeleisen koskettava ja hauska odysseia halki Yhdysvaltojen keskilännen. Kuuden ehdokkuuden joukkoon mahtuu muun muassa paras elokuva, paras ohjaus, Bruce Dernin mainio pääosasuoritus ja June Squibbin kenties vielä mainiompi sivuosa.

inside-llewyn-davis-oscar-isaac-singing.jpgTakuukiinnostava on myös Coenin veljesten 60-luvun folk-musiikkipiireihin sijoittuva uutuspätkä Inside Llewyn Davis, joka tosin ”kohutusti” jäi ilman huomionosoituksia tärkeimmissä kategorioissa. Tai edes muuten palkitusta musiikistaan. Lisäksi Suomen-ensi-iltansa saa Oscar-kuningatar Meryl Streepin ja niinikään ehdolla olevan Julia Robertsin tähdittämä, ihan pätevältä vaikuttava perhekipuilu August: Osage County. Mukana hyvässä näyttelijäkaartissa ovat muuten myös muiden muassa Juliette Lewis ja Benedict Cumberbatch (jee).

osage-county.jpgJa löytyyhän sieltä leffateatterista melkein kaikki muutkin ehdokkuuksia kahmineet, American Hustlea lukuun ottamatta. 12 Years a Slave ja Gravity ainakaan tuskin poistuvat ilman palkintoja, toisin kuin esimerkiksi viimeisimmän hyväksikäyttökohun tahrima Woody Allenin Blue Jasmine. Dallas Byers Clubille soisi sillekin pystin, vaikkapa sitten Jared Leton tikunlaihasta sivuosasta. Ja olisipa reteetä, jos parhaasta miespääosasta palkittaisiinkin huumehuuruisen hybriksen The Wolf of Wall Streetissä täydellisesti tavoittanut Leonardo DiCaprio.

Kommentit (2)
  1. On ihan hassua, että Benedict tuntuu olevan kaikkialla! Tietysti välillä käy silleen hassusti, että parin-kolmen vuoden aikana kuvatut leffat julkaistaankin kaikki samoihin aikoihin, mutta mies on joka toisessa leffassa nyt! Not that it’s a bad thing. 🙂

    1. Aivan, Benedict siellä ja Benedict täällä 🙂 ”Bentsu” on jotenkin virkistävän erilainen miestähti, ja tietysti loistonäyttelijä, joten ei valittamista tälläkään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *